TELECOM
Nicolae Oaca
Foto: Hotnews

ANALIZA Comunicatiile fixe din Romania in anul 2015. Eficienta afacerii

de Dr. Nicolae Oaca HotNews.ro
Miercuri, 21 Sept 2016 Economie | Telecom
Un indicator intersant ar putea fi venitul mediu lunar pe unitatea generatoare de venituri (UGV) determinat ca raportul dintre veniturile totale ale fiecarui operator si numarul total mediu de servicii vandute: telefonie + Internet + Tv. Cu 11,4 euro/UGV/luna in anul 2015, fostul RomTelecom este pe primul loc urmat de RCS&RDS cu 8,5 euro/UGV/luna, DCS cu 7,9 euro/UGV/luna si UPC Romania cu 6,8 euro/UGV/luna, media pentru acesti operatori fiind de 9,2 euro/UGV/luna. Valoarea mare rezultata pentru RomTelecom se poate datora si unor tarife mai mari, dar si unei retele si infrastructuri de comunicatii cu acoperire nationala pe care o inchiriaza altor operatori.
Samsung Galaxy Note 7
Foto: Samsung

Samsung a inceput programul de inlocuire a telefoanelor Galaxy Note 7 in Romania

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 21 Sept 2016 Economie | Telecom
Samsung Electronics Romania a inceput programul de inlocuire Galaxy Note 7, iar utilizatorii urmeaza sa primeasca un nou dispozitiv pe care sa il foloseasca, in schimbul actualului lor Note 7. Compania spune ca va limita incarcarea bateriei la 60% pentru dispozitivele Note 7 care se afla in posesia utilizatorilor, pentru a-i determina sa mearga sa le schimbe.

Bruxellesul promite anularea taxelor de roaming incepand cu iunie 2017

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 21 Sept 2016 Economie | Telecom
Comisia Europeana a garantat miercuri ca nu se vor mai percepe taxe de roamnig pentru europenii care calatoresc intr-o alta tara a UE incepand cu iunie 2017, revenind astfel asupra unui text controversat unde propunea limitarea acestei masuri la 90 de zile, potrivit AFP.
Posta Romana
Foto: Hotnews

Ministerul Comunicatiilor a prelungit controlul derulat la Posta pana pe 30 septembrie, din cauza volumului mare de acte care trebuie verificate

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 21 Sept 2016 Economie | Telecom
Ministerul Comunicatiilor (MCSI) a prelungit controlul derulat la Posta Romana pana pe 30 septembrie, din cauza volumului mare de acte si documente care trebuie verificate si analizate, un raport cu concluzii urmand a fi realizat in 5 zile de la finalizarea controlului, au precizat miercuri pentru HotNews.ro oficialii ministerului. Amintim ca ministerul a dispus luna trecuta un amplu control privind indemnizatiile si bonusurile acordate directorilor executivi din Posta si din societatile la care Posta este actionar, prin raportare la obiectivele si criteriile de performanta, procedurile de angajare in aceste companii, precum si mai multe achizitii recente facute de Posta, printre care si contractul de de servicii financiar bancare cu Patria Bank.
Bogdan Chiritoiu
Foto: AGERPRES

Bruxelles-ul a descoperit ca Guvernul a acordat subventii prea mari sau nepermise Postei Romane, care va trebui sa returneze acum cateva milioane de euro/Statul pregateste o capitalizare de 50 milioane de euro la Posta Romana in 2017

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Sept 2016 Economie | Telecom
Comisia Europeana a declansat, anul trecut, la cererea statului roman, o investigatie la Posta Romana care a identificat ca operatorul postal trebuie sa returneze la buget cateva milioane de euro, suma aferenta subventiilor primite pentru distribuirea pensiilor si platilor compensatorii platite de stat pentru concedierile colective la Posta care potrivit legii ar fi trebuit platite din bugetul companiei, a declarat sambata Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei. In acelasi timp, statul pregateste o capitalizare de 50 milioane de euro la Posta care va acoperi toate datoriile si amenzile pe care le are de platit Posta catre bugetul de stat.
Apple iPhone 7
Foto: Apple

UPDATE Orange, Vodafone si Telekom au anuntat preturile pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 16 Sept 2016 Economie | Telecom
Operatorii mobili Orange si Telekom au anuntat vineri preturile cu care vor comercializa cele mai avansate iPhone-uri ale Apple. Orange vrea sa castige clienti din alte retele, iar cei care aleg aceasta retea prin portarea numarului primesc iPhone 7 (varianta de 32 GB) la 0 euro, dar impreuna cu un abonament de 42 euro/luna timp de 2 ani, prin programul Buy-Back pentru iPhone. Telekom vinde iPhone 7 (32 GB) si iPhone 7 PLus (32 GB) la 2.399 lei si respectiv 2.000 lei, impreuna cu un abonament de 24,95 euro/luna timp de 2 ani. Vodafone a afisat pe site-ul propriu preturile acestor telefoane.
Nicolae Oaca
Foto: Hotnews

ANALIZA Comunicatiile fixe din Romania in anul 2015. Venituri - Partea a doua

de Dr. Nicolae Oaca HotNews.ro
Marţi, 13 Sept 2016 Economie | Telecom
Veniturile generate de comunicatiile fixe din Romania au crescut usor in ultimii ani favorizate si de cresterea economica inregistrata de economia nationala, dar si de cresterea utilizarii unor servicii - Intermet, receptia programelor TV.
iPhone 7 pe QM
Foto: Quickmobile

Apple iPhone 7 costa de la aproximativ 3.500 lei, iar 7 Plus, de la 4.100 lei

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 9 Sept 2016 Economie | Telecom
Cele mai noi smartphone-uri Apple, iPhone 7 si iPhone 7 Plus, lansate oficial de gigantul american pe 7 septembrie, sunt disponbile de vineri in Romania, la precomanda, pe QuickMobile.ro, anunta compania. Preturile lui iPhone 7 pornesc de la 3.499 lei, iar cel mai scump iPhone 7 Plus este 5.099 lei. Ceasul costa 1.899 lei.
Standul Samsung la IFA
Foto: Hotnews

Samsung Romania anunta cum se va desfasura programul de inlocuire a telefoanelor Galaxy Note 7

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 7 Sept 2016 Economie | Telecom
Ca raspuns la incidentele recente cu bateriile telefoanelor Galaxy Note 7, Samsung a dat miercuri detalii si pentru Romania despre programul de inlocuire a acestor smartphone-uri. Utilizatorilor care detin deja un Galaxy Note7 le va fi schimbat dispozitivul cu unul nou, incepand cu 19 septembrie, prin intermediul magazinului de unde au achizitionat produsul, spune compania. Pe plan mondial s-au inregistrat 35 de cazuri in care telefoanele au luat foc, iar Samsung spune ca doar 24 de telefoane/milion au probleme.
Apple iPhone
Foto: Apple

Apple lanseaza miercuri seara noul iPhone, iar controversele nu lipsesc

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 7 Sept 2016 Economie | Telecom
​Apple va lansa miercuri seara noua generatie de iPhone si momentul este unul extrem de important pentru Apple, fiindca vine intr-o perioada extrem de complicata. Cea mai controversata noutate este ca se va renunta la traditionala mufa de casti, miscare criticata de multa lume. In rest vor fi imbunatatiri la procesor, camera, spatiu de stocare si oferta de culori, insa analistii spun ca adevarata revolutie se va petrece la lansarea aniversara din 2017.
Aplicatiile BNR sunt dezvoltate pe tehnologie Oracle
Foto: AGERPRES
 documente
(05 Sep 2016) OpenOfficeDocument, 74KB

Inca un contract IT major licitat de BNR: Peste 2,6 milioane euro intr-o infrastructura IT de operare a unor aplicatii informatice critice

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 5 Sept 2016 Economie | Telecom
Banca Nationala (BNR) a lansat in aceasta luna o noua licitatie IT pentru achizitionarea unei 'solutii pentru o infrastructura informatica hardware si software pentru operarea unor aplicatii informatice critice', contract cu o valoare estimata cu TVA de peste 11,8 milioane lei (peste 2,6 milioane euro), potrivit unui anunt publicat sambata, 3 septembrie, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). BNR a lansat in aceasta luna alte doua licitatii IT in valoare estimata de peste 2,2 milioane euro, una - pentru interconectarea centrelor sale de date, iar alta pentru dezvoltarea infrastructurii de comunicatii proprii dar si a Retelei de Comunicatii Interbancare.
Mihai Batraneanu, presedinte ANISP
Foto: Hotnews

Furnizorii de internet, despre proiectul introducerii de noi taxe pentru Fondul Cinematografic: 62 milioane lei ar trebui sa fie colectate anual numai de la furnizorii de internet, contributie ce va fi suportata de abonati

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 5 Sept 2016 Economie | Telecom
Asociatia nationala a furnizorilor de internet (ANISP) a anuntat luni ca 'urmareste cu ingrijorare modul nelegal si netransparent in care Ministerul Culturii incearca, sub pretextul interesului public si al unor 'situatii de urgenta si extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata' sa modifice prin Ordonanta de Urgenta legislatia din domeniul cinematografiei, cu scopul declarat de a obtine pentru Fondul cinematografic 1% din incasarile lunare realizate de furnizorii de servicii de internet, inclusiv prin serviciile de telefonie mobila". 62 milioane de lei ar trebui sa fie colectate anual numai de la furnizorii de internet, contributie care, conform proiectului Ministerului Culturii, ar urma sa fie suportata de catre abonatii la internet.
Conceptele M2M si IoT
Foto: Telekom Romania

[P] Tehnologia Machine-to-Machine, motor de crestere pentru afaceri

de SmileMedia
Luni, 5 Sept 2016 Economie | Telecom
Ce au in comun o companie de transport, un antreprenor care vrea sa vanda snacksuri prin intermediul automatelor, un furnizor de utilitati si patronul unei firme de publicitate, de exemplu? Desi nu e un raspuns evident, acesta este: reduceri ale costurilor generate de folosirea unor solutii de tip Machine-to-Machine (M2M). Piata globala a aplicatiilor si serviciilor M2M va depasi 35 de miliarde de dolari pana in 2020, potrivit unui raport realizat de Market and Markets, care releva ca printre principalii vectori de crestere ai acestui segment sunt migratia de la 3G la 4G, si standardizarea IPv6 la nivel international.
Retea 4G plus a Vodafone
Foto: Hotnews

Vodafone a lansat o retea 4G+, care permite viteze de internet aproape duble decat cele 4G, in peste 350 de localitati/In Cluj-Napoca si Iasi, clientii proprii vor avea internet gratuit timp de o luna

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 5 Sept 2016 Economie | Telecom
Vodafone Romania a lansat luni o retea, bazata pe tehnologia 4G+, care permite viteze de internet aproape duble decat cele 4G, si care este disponibila in prezent in peste 350 de localitati din tara. Noua tehnologie 4G+ combina doua frecvente ale operatorului, oferind o viteza crescuta de date si o banda mai mare pentru toti clientii, conditia fiind ca utilizatorii sa dispuna de terminale capabile 4G+. Oficialii Vodafone spun ca au combinat doar doua benzi de frecvente 800 Mhz si 1800 Mhz pentru ca in prezent in piata sunt cateva sute de mii de terminale 4G+, insa operatorul a prezentat live un test in care a combinat 5 frecvente radio si a obtinut viteze de internet mobil de 1,35 Gbps.
Arhitectura RCI
Foto: BNR
 documente
(02 Sep 2016) OpenOfficeDocument, 109KB
(02 Sep 2016) OpenOfficeDocument, 46KB

Licitatii IT de peste 2,2 milioane de euro: BNR vrea sa-si dezvolte infrastructura de comunicatii proprii precum si a retelei de comunicatii interbancare, dar si sa-si interconecteze centrele de date

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 2 Sept 2016 Economie | Telecom
BNR a demarat in aceasta luna doua licitatii deschise - una pentru interconectarea centrelor sale de date, iar alta pentru dezvoltarea infrastructurii de comunicatii proprii dar si a Retelei de Comunicatii Interbancare, contracte pe 4 ani si respectiv 3 ani, cu o valoare estimata de peste 10 milioane lei cu TVA, potrivit datelor publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). In documentatia de atribuire se spune ca sistemele de comunicatii de date operare de BNR ofera servicii atat pentru sucursalele si agentiile teritoriale proprii cat si pentru operatorii bancari.
Piata Universitatii, inainte si dupa NetCity
Foto: NetCity Telecom

Una dintre cele mai importante tranzactii din telecom in ultimii 10 ani: Direct One preia controlul Netcity Telecom, operatorul retelei subterane de fibra optica din Bucuresti

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 1 Sept 2016 Economie | Telecom
Direct One va prelua controlul asupra Netcity Telecom, operatorul retelei subterane pentru fibra optica a Municipiului Bucuresti, in urma acordului semnat cu UTI Netcity Investment BV si UTI Grup, companiile care detin 100% din actiunile operatorului, a anuntat joi compania. Tranzactia presupune achizitia pachetului integral de actiuni de catre Direct One, furnizor independent si neutru de infrastructura de fibra optica pentru telecomunicatii, controlat de antreprenorii romani Teofil Muresan si Simion Muresan. Finalizarea tranzactiei urmeaza etapele legale si face obiectul aprobarii Consiliului Concurentei.
  • UPDATE UTI Grup: "Ne bucura faptul ca in urma unui proces competitiv, Direct One - o companie cu capital romanesc, a preluat proiectul Netcity dorind sa-l dezvolte in continuare conform obligatiilor din contractul de concesiune".
  • Consiliul Concurentei a deschis in acest an o investigatie impotriva Netcity Telecom pentru un posibil abuz de pozitie dominanta, abia dupa ce a fost obligat in instanta sa faca acest lucru
Delia Popescu, noul ministru al Comunicatiilor
Foto: AGERPRES

EXCLUSIV Control la sange in Posta Romana. Noul ministru al Comunicatiilor cere sa fie verificate indemnizatiile si bonusurile acordate directorilor, procedurile de angajare si mai multe contracte de achizitii, inclusiv cel cu Patria Bank

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 31 Aug 2016 Economie | Telecom
Delia Popescu, noul ministru al Comunicatiilor, a dispus efectuarea unui control la sange in Posta Romana. Conform datelor comunicate HotNews.ro de catre Minister, sunt verificate indemnizatiile si bonusurile acordate directorilor executivi din Posta si din societatile la care Posta este actionar, prin raportare la obiectivele si criteriile de performanta, procedurile de angajare in aceste companii, precum si mai multe achizitii recente facute de Posta, printre care si contractul de de servicii financiar bancare cu Patria Bank.
Anca Dragu, ministrul Finantelor
Foto: Hotnews

Cum explica Ministerul de Finante si Registrul Comertului transmiterea bazelor de date catre SRI si de ce nu a fost nevoie de consimtamantul cetatenilor pentru prelucrarea datelor

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 31 Aug 2016 Economie | Telecom
Ministerul de Finante si Registrul Comertului au raspuns solicitarii HotNews.ro privind bazele de date puse la dispozitia SRI in cadrul unui sistem IT finalizat anul trecut. Ministerul de Finante spune ca transmiterea bazelor de date se face in baza Hotararii de Guvern nr. 952/2003 privind operationalizarea Sistemului Informatic Integrat, sistem care potrivit SRI a devenit operational din 2006. Ministerul de Finante mai spune ca transmiterea datelor se face cu respectarea standardelor de securitate si a legislatiei privind protectia drepturilor si libertatilor cetatenilor si explica de ce nu a fost nevoie de consimtamantul acestora pentru prelucrarea datelor.
  • Vezi in articol precizarile integrale ale Ministerului de Finante si ale Registrului Comertului
Sediul RCS&RDS
Foto: RCS & RDS

Actionarii RCS&RDS, convocati in 3 octombrie pentru aprobarea contractarii unei finantari de pana la 600 milioane euro pentru restructurarea datoriilor prezente

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 30 Aug 2016 Economie | Telecom
Adunarea generala extraordinara a actionarilor RCS&RDS, companie controlata de miliardarul oradean Zoltan Teszari, a fost convocata in data de 3 octombrie 2016 pentru aprobarea contractarii unei finantari in valoare totala de pana la 600 milioane de euro, informatie publicata marti, 30 august, in Monitorul Oficial. Prin atragerea acestei sume, RCS&RDS urmareste restructurarea unei parti sau a tuturor aranjamentelor de finantare la care societatea este parte in prezent. RCS&RDS avea la sfarsitul anului 2015 datorii de peste 4,4 miliarde lei, mai mult decat Orange si Vodafone impreuna, dar mai putin decat fostul Cosmote, ale carui datorii depaseau 5,1 miliarde lei.
Nicolae Oaca
Foto: Hotnews
In atentia noului ministru al telecomunicatiilor

ANALIZA Proiectul pilot Alba Iulia 2018 - oras inteligent ar trebui accelerat

de Dr. Nicolae Oaca HotNews.ro
Marţi, 30 Aug 2016 Economie | Telecom
Luna august 2016 a adus un nou ministru al telecomunicatiilor, poate cu un mandat ceva mai scurt, dar foarte important pentru viitorul Romaniei, prin unele proiecte in derulare. In 19 noiembrie 2015 publicam pe blogul personal 'Comentarii la programul guvernului Ciolos pentru comunicatii electronice' in care avansam si cateva propuneri noului ministru al telecomunicatiilor referitoare la administrarea activelor statului din telecomunicatii, un proiect pilot 'smart city' si denominarea in lei a tarifelor serviciilor de comunicatii electronice.

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version