TELECOM
Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene
Foto: Hotnews

Ministrul Ghinea sesizeaza DNA in legatura cu achizitia softului care gestioneaza fondurile de mediu

de A.V. HotNews.ro
Joi, 23 Iun 2016 Economie | Telecom
Ministerul Fondurilor Europene, condus de Cristian Ghinea,  cere procurorilor sa verifice modul in care a fost achizitionat sistemul informatic de la Autoritatea de Management care gestioneaza fondurile europene de mediu, contract in valoare de 38 milioane de euro, informeaza Digi 24. Softul extrem de scump a fost receptionat si fara a fi testat, spune ministrul.
Situatia incidentelor la nivel national
Foto: ANCOM
 documente
(22 Iun 2016) PDF, 1010KB

Cat de des au picat retelele telecom in 2015 si cati abonati au fost afectati: Taierea cablului de fibra optica din Novodari a afectat peste 25.000 de conexiuni

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 22 Iun 2016 Economie | Telecom
Intreg orasul Navodari a avut probleme cu receptionarea serviciilor de comunicatii in toamna anului trecut, cand sectionarea unui cablu de fibra optica a afectat retelele mai multor operatori si 25.184 de conexiuni, cea mai lunga durata a incidentului inregistrata de un operator fiind de 3 ore si 45 de minute, arata datele Autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM). In urma acestui incident, RCS&RDS a facut plangere penala la politie pentru vandalism. La nivel national, sapte furnizori telecom au raportat anul trecut 281 de incidente semnificative in retelele proprii, care au afectat peste 6,4 milioane de conexiuni, dar cifrele sunt in scadere fata de 2014.
Pacienii monitorizati prin solutii de telemedicina traiesc cu 15%-55% mai mult decat cei care primesc ingrijiri uzuale
Foto: Smile Media

[P] Telemedicina ti-ar permite sa consulti de la distanta un medic adevarat pentru o viata mai sanatoasa

de Smile Media
Miercuri, 22 Iun 2016 Economie | Telecom
Statisticile oficiale indica o serie de realitati ingrijoratoare legate de starea generala de sanatate a romanilor, si mai ales a tinerilor. Jumatate din populatia Romaniei sufera de o forma sau alta de reumatism, din cauza sedentarismului, a muncii la birou, a orelor indelungate petrecute la munca sau a alimentatiei proaste. In plus, Romania ocupa primul loc in topul Uniunii Europene in ceea ce priveste mortalitatea cauzata de afectiunile cardiovasculare, in timp ce peste 21% dintre romani sunt obezi, dupa cum reiese dintr-un studiu realizat de Asociatia Romana pentru Studiul Obezitatii.
Sigla Huawei
Foto: Hotnews

Cum vede Huawei drumul complicat al tehnologiei 5G catre lansarea comerciala din 2020

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 21 Iun 2016 Economie | Telecom
Tehnologia 5G este la cativa ani de lansare si mai multe companii fac teste si pregatesc terenul pentru a aduce in piata tehnologia care sa permita conectarea a 100 miliarde de dispozitive in mai putin de un deceniu. Insa exista o serie de incertitudini legate de platformele ce vor trebui utilizate, de costuri si de schimbarea modelului de business, spun reprezentantii Huawei, una dintre cele ma active companii in domeniu.
Nicolae Oaca
Foto: Hotnews

ANALIZA Propuneri si comentarii la Strategia ANCOM privind comunicatiile digitale 2020

de Dr. Nicolae Oaca HotNews.ro
Marţi, 21 Iun 2016 Economie | Telecom
Pentru cresterea competitiei, eliminarea subventionarii marilor operatori de catre cei mici si mai ales pentru a optimiza cheltuielile Romaniei cu comunicatiile mobile ar trebui ca tarifele de terminare in retelele mobile sa dispara pana in anul 2020. Tendinta de reducere impusa de CE este evidenta si in final va duce la disparitia acestor tarife. Ar trebui ca romanii sa aiba doar un singur telefon mobil in buzunar, asa cum au, daca mai au, un singur telefon fix acasa. Si tarifele de terminare in retelele fixe ar putea disparea pana in 2020 impreuna cu cele mobile.
Erata publicata in SEAP de spitalul Braila
Foto: Captura SEAP

​​EXCLUSIV Faceti ordine in SEAP! Haos in datele care apar in sistemul electronic de achizitii publice

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 17 Iun 2016 Economie | Telecom
Scandalul Hexi Pharma scoate la iveala haosul din datele publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Spitalul judetean de urgenta Oradea a declarat in SEAP contracte de achizitii de produse Hexi Pharma in valoare de peste 32 milioane lei in ultimii 7 ani, transmite AADR, agentia care opereaza acest sistem. 'Este o mare greseala, noi am aratat catre DNA si DIICOT, ca nu am platit decat 1,6 milioane lei pe produse Hexi Pharma", reactioneaza managerul spitalului din Oradea. 'Spitalul Judetean de Urgenta Braila a incheiat contracte si cu Hexi Farma si cu Hexi Pharma', spune AADR. "Fals. Noi nu am cumparat decat de la Hexi Pharma.", reactioneaza managerul spitalului din Braila.
  • Citeste in articol o investigatie HotNews.ro care arata erori in lant in SEAP la introducerea datelor, in comunicarea publica a acestora si in interpretarea lor de catre presa.
Schimbari in conducerea NextGen
Foto: Captura Monitorul Oficial

Schimbari in conducerea NextGen, firma de cablu a Telekom: Germanul Andreas Rolf Grunewald a fost revocat din functia de membru al Consiliului de Administratie

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 15 Iun 2016 Economie | Telecom
Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom), condusa de slovacul Miroslav Mojoros, a decis luna trecuta reducerea de la patru la trei a numarului membrilor Consiliului de Administratie al Nextgen Communications, firma de cablu detinuta integral de catre Telekom si revocarea germanului Andreas Rolf Grunewald din functia de membru in CA-ul NextGen, hotarare care a fost publicata miercuri in Monitorul Oficial. Andreas Grunewald, unul dintre directorii adusi la Bucuresti de fostul CEO al Telekom, Nikolai Beckers, a parasit compania la 30 aprilie, in urma schimbarilor de management facute de noul sef al Telekom, slovacul Miroslav Mojoros.

[P] Cum sa iti transformi sistemul informatic intr-o fortareata digitala

de SmileMedia
Miercuri, 15 Iun 2016 Economie | Telecom
In 1994 aparea un virus nou la fiecare ora, in 2006 la fiecare minut, iar in 2011 la fiecare secunda. In timp, amenintarile informatice nu doar ca au crescut exponential, dar s-au diversificat extrem de mult: virusi, troieni, malware, ghostware, atacuri M2M, atacuri in cloud, amenintari avansate persistente, ransomware, denial-of-service, DDoS, etc. - toate acestea fiind amenintari la adresa utilizatorilor individuali si mai ales asupra organizatiilor.
Actionarii RCS Management incaseaza dividende
Foto: Captura Monitorul Oficial

Cine sunt actionarii RCS Management care ar putea incasa dividende de 11 milioane lei in acest an

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 14 Iun 2016 Economie | Telecom
Actionarii RCS Management, societate la care patronul RCS&RDS, Zoltan Teszari, detine 58,9147% din actiuni, au decis in data de 18 mai din acest an, distribuirea sub forma de dividend a sumei de 11 milioane lei, care include profitul aferent anului 2015 si o parte a rezultatului financiar reportat din perioada anterioara, se arata in hotararea publicata marti in Monitorul Oficial.
Hexi Pharma
Foto: hexi.ro

UPDATE TOP 20 spitale care au cumparat cei mai multi dezinfectanti si medicamente Hexi Pharma si Hexi Farma in ultimii 7 ani: Peste 23,1 milioane de euro

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 14 Iun 2016 Economie | Telecom
20 de spitale din tara au cumparat in perioada 2009-2015 dezinfectanti si medicamente in valoare de peste 101,7 milioane lei (peste 23,1 milioane euro) de la Hexi Pharma, firma prin care Dan Condrea vindea substante diluate de mii de ori, potrivit datelor furnizate catre HotNews.ro de Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Oradea si cel din Craiova se afla pe primele doua locuri, cu achizitii in valoare de 32,4 milioane lei si respectiv 15,2 milioane lei. Pe de alta parte, Spitalul Clinic de Urgenta din Targu Mures si cel din Valcea conduc in top 14 al spitalelor cu cele mai mari achizitii de la Hexi Farma, firma clona a Hexi Pharma.
  • UPDATE Dr. Gheroghe Carp, managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Oradea, contactat de HotNews.ro: Cred ca este o mare greseala din partea celor care v-au furnizat datele. Noi am trimis rapoarte atat la DNA cat si la DIICOT, insotite de toate facturile pe care le-am avut, care arata ca valoarea platita de noi pe produse Hexi Pharma a fost de peste 1,6 milioane lei, si nu de 32 milioane lei. In legatura cu produsele Hexi Pharma: Nu am primit nicio informare din partea SRI-ului pentru ca nu a fost cazul. Toate probele noastre de sanitatie si dupa ce a izbucnit scandalul au fost bune, inclusiv la produsele Hexi Pharma.
  • UPDATE2 (miercuri 13:20) Inca un spital acuza ca datele transmise de AADR sunt gresite: Spitalul Judetean de Urgenta Braila precizeaza ca nu a avut contracte cu Hexi Farma, ci cu Hexi Pharma si la valori diferite.
  • UPDATE3 (vineri 13:43) Spitalul din Targu Mures a transmis situatia achizitiilor efective de produse Hexi Pharma (vezi fisierul atasat)
Sigla SRI
Foto: SRI
 documente
(13 Iun 2016) OpenOfficeSpreadsheet, 15KB

Spitalul SRI a cumparat dezinfectanti Hexi Pharma in valoare de peste 101.000 lei, in perioada in care SRI sustine ca a avertizat autoritatile privind calitatea necorespunzatoare a acestor dezinfectanti

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 13 Iun 2016 Economie | Telecom
Spitalul SRI, respectiv Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. Dr. Agrippa Ionescu (CUI 8372077), a incheiat, in perioada 2011-2015, cu firma Hexi Pharma, 55 de contracte in valoare de peste 101.000 lei (fara TVA) pentru furnizarea de dezinfectanti, toate prin achizitii directe, arata datele furnizate HotNews.ro de catre Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR). Aceasta in conditiile in care, in perioada 2011-2016, SRI sustine ca a trimis 4 informari catre ministrul Sanatatii, presedintii Consiliilor judetene Cluj si Valcea si prefectului judetului Cluj care cuprind aspecte referitoare la calitatea necorespunzatoare a dezinfectantilor utilizati in spitale, inclusiv a celor furnizati de Hexi Pharma.
  • HotNews.ro a solicitat SRI sa ofere o explicatie in aceasta privinta si vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom primi.
 documente
(09 Iun 2016) PDF, 637KB
Investigatie HotNews.ro

Hexi Farma, firma clona detinuta de Dan Condrea, sustine ca nu a mai livrat nimic din 2009, avand activitatea suspendata, dar in SEAP apare cu zeci de contracte castigate

de Adrian Vasilache, Mihai Ivascu HotNews.ro
Joi, 9 Iun 2016 Economie | Telecom
Reprezentantii Hexi Farma, firma clona a Hexi Pharma, descoperita de Tolo.ro, ambele detinute de Dan Condrea, sustin prin mai multe documente transmise HotNews.ro ca 'firma nu a mai livrat nimic din anul 2009, iar atunci, dupa cum veti vedea din documente, s-a livrat doar la Spitalul Miercurea Ciuc'. Acestia prezinta si o decizie judecatoreasca care ar arata ca firma ar fi avut activitatea suspendata temporar in perioada 1 iunie 2009-31 mai 2012, si spun astfel ca informatiile prezentate de Catalin Tolontan ar fi 'false'. Verificarile HotNews.ro arata ca desi Hexi Farma a avut activitatea suspendata din iunie 2009 si nu are venituri raportate la Ministerul de Finante, in SEAP apare cu zeci de contracte castigate. Reprezentantii Hexi Farma sustin ca ar fi o greseala de raportare in SEAP, toti banii fiind incasati de fapt de catre Hexi Pharma.
  • Vezi in articol ce contracte au castigat Hexi Pharma si Hexi Farma in perioada 2009-2015
  • Citeste si cum explica sefa Agentiei Digitale de ce nu a aparut Hexi Farma in topul achizitiilor de dezinfectanti din perioada 2011-2015, afisat anterior in SEAP
Bucura-te de meciurile transmise de Dolce Sport
Foto: Telekom Romania

[P] N-au barurile suficienta bere cat fotbal poate transmite live Dolce Sport!

de Smile Media
Miercuri, 8 Iun 2016 Economie | Telecom
Cu un abonament incepand de la 21 de lei/luna plus TVA, orice bar, cafenea sau restaurant din Romania se poate conecta la cel mai mare magnet de consumatori din aceasta vara - meciurile televizate de la Campionatul European de Fotbal din Franta, care incepe vineri, 10 iunie, cu partida Franta-Romania.
Logo Nokia
Foto: Nokia

Seful Nokia Romania promite ca uriasul plan de restructurare la nivel mondial va avea impact minim asupra operatiunilor locale

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 7 Iun 2016 Economie | Telecom
Nokia a preluat la nivel mondial furnizorul de echipamente telecom Alcatel-Lucent, rezultand o companie cu 106.000 angajati si vanzari de 26 miliarde euro/an. Insa in aprilie, sindicalistii din Finlanda au declarat ca ar putea fi concediati pana la 15.000 de oameni la nivel mondial, compania neconfirmand tinta, insa precizand ca vrea sa faca economii de 900 milioane euro pana in 2018. Raoul Ros, sef al Nokia Romania, sustine ca pe plan local impactul va fi minor, insa nu a dorit sa precizeze ce inseamna asta si cate pozitii ar putea fi eliminate. Nokia a preluat cei 1.600 de angajati ai Alcatel-Lucent, cei mai multi fiind la Timisoara.
SNR, sediul central
Foto: Hotnews

SNR, operatorul care transmite posturile publice de radio si televiziune, a inregistrat anul trecut o pierdere de 16 ori mai mare decat in 2014: Peste 6,3 milioane euro

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 6 Iun 2016 Economie | Telecom
Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR/Radiocom), operatorul national care transmite posturile publice de radio si televiziune, a inregistrat anul trecut o pierdere neta de peste 28,2 milioane lei (peste 6,3 milioane de euro), de 16 ori mai mare decat in 2014, cand pierderea neta a fost de peste 1,7 milioane lei, arata datele afisate la Ministerul de Finante. Cifra de afaceri a fost de peste 280,6 milioane lei in 2015, in scadere cu 15,3% fata de anul anterior.
Posta Romana, sediu central
Foto: Posta Romana

Posta Romana a revenit pe pierdere in 2015: Peste 7,4 milioane de euro. Personalul s-a redus cu peste 400 de angajati

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 6 Iun 2016 Economie | Telecom
Posta Romana a revenit pe pierderi anul trecut, dupa ce in 2014 realizase primul profit net dupa 5 ani de pierderi. Mai exact, operatorul postal a raportat o cifra de afaceri de 1,07 miliarde lei (peste 242,6 milioane euro), in scadere cu 4,1% fata de 2014, si o pierdere neta de 33.014.586 lei (peste 7,4 milioane euro), fata de un profit net de 22.888.152 lei (peste 5 milioane euro) in 2014. In aceeasi perioada de referinta, numarul mediu de angajati din Posta Romana a scazut cu 426 angajati.
Sigla Huawei
Foto: Hotnews

Huawei vrea sa devina in cinci ani numarul unu mondial pe piata smartphone-urilor

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 3 Iun 2016 Economie | Telecom
Compania Huawei, care trimestrul trecut a vandut peste 27 de milioane de smartphone-uri in lume, vrea sa devina in cinci ani numarul unu mondial pe piata smartphone-urilor, cu o cota de peste 25%, scrie Wall Street Journal. Acum, Samsung si Apple sunt pe primele locuri, iar Huawei este pe locul trei, cu 8% din piata. Compania are interdictie in a vinde echipamente telecom in SUA, dar are planuri mari pentru smartphone-uri pe piata americana.
Profilul utilizatorului roman de telefonie mobila si internet mobil
Foto: Hotnews

Afacerile marilor operatori telecom in 2015: RCS&RDS si-a redus cu 67,7% pierderea neta pana la 5,15 milioane euro, dar are datorii mai mari decat Orange si Vodafone impreuna

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 2 Iun 2016 Economie | Telecom
Orange a reusit sa obtina anul trecut o cifra de afaceri neta de peste 1,03 miliarde euro, insa profitul net i-a scazut cu 35,05% pana la 58,9 milioane euro si numarul mediu de angajati a scazut cu 267. Cel mai apropiat rival, Vodafone, a raportat o crestere cu 5,7% a cifrei de afaceri pana la 749,3 milioane euro, dar si o crestere insemnata a profitului (+13,8%) care a ajuns la peste 40,6 milioane euro, in timp ce numarul de angajati a ramas stabil. RCS&RDS, cel mai mare operator local de televiziune si internet fix, si-a redus puternic pierderea neta cu 67,7%, raportand o pierdere neta de 5,15 milioane euro, dar are datorii peste Orange si Vodafone la un loc, datorii ce ajung la aproape un miliard de euro.
Nicolae Oaca
Foto: Hotnews

ANALIZA Alba Iulia 2018 - oras inteligent, inceputul unui proiect de tara Romania inteligenta

de Dr. Nicolae Oaca HotNews.ro
Vineri, 27 Mai 2016 Economie | Telecom
In 18 mai 2016, in cadrul primei sesiuni a Zilei Comunicatiilor 2016, domnul ministru Marius Bostan anunta inceperea preparativelor pentru primul proiect pilot de oras inteligent in Alba Iulia, care urmeaza a fi lansat in septembrie 2016 si finalizat in anul 2018, cand se vor aniversa 100 de ani de la mare unire. A fost un anunt pe care il asteptam de mai multa vreme si care iata a venit in cadrul celui mai vechi si cunoscut eveniment de telecomunicatii din Romania - Ziua Comunicatiior.
Harta Ro-Net
Foto: Telekom Romania
 documente
(13 Mar 2015) PDF, 292KB

Comisia Europeana va rambursa 12,5 milioane de euro pentru cheltuielile de pana acum in reteaua Ro-Net de internet broadband in peste 700 de localitati defavorizate

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 25 Mai 2016 Economie | Telecom
Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu a aprobat miercuri, 25 mai 2016, reesalonarea proiectului si rambursarea a 12,5 milioane euro din exercitiul bugetar 2007-2013 pentru cheltuielile de pana acum cu reteaua Ro-Net de internet broadband in peste 700 de localitati defavorizate din Romania. Reesalonarea vine ca urmare a faptului ca Telekom Romania, care a castigat acest proiect in valoare de peste 80 milioane de euro, nu a finalizat lucrarile lucrarile pana la sfarsitul anului trecut, motivul invocat fiind intarzierile legate de obtinerea autorizatiilor. Romania a pierdut practic 60 milioane de euro din fondurile UE aferente exercitiului financiar 2007-2013, proiectul fiind finantat acum din noul exercitiu financiar 2014-2020.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică