TELECOM
Acord Romania-Republica Moldova
Foto: Guvernul Romaniei

Sorin Grindeanu, despre eliminarea tarifelor de roaming între România și Republica Moldova: Avem acord pe date, singura problemă este pe voce

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 13 Dec 2018 Economie | Telecom
Problema eliminării tarifelor de roaming între România și Republica Moldova nu este la noi, a declarat joi Sorin Grindeanu, președintele arbitrului telecom (ANCOM). În privința datelor s-a ajuns la un acord între operatorii ambelor țări. Singura problemă este pe voce pentru că tarifele de terminare în Moldova sunt de vreo 20 de ori mai mari decât în România.", a declarat azi Sorin Grindeanu.
Sorin Grindeanu
Foto: AGERPRES

Salariul lui Sorin Grindeanu la ANCOM va crește la peste 35.000 de lei, începând din ianuarie 2019

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 13 Dec 2018 Economie | Telecom
Salariul lui Sorin Grindeanu în funcția de președinte al autorității de reglementare în comunicații (ANCOM) va crește la peste 35.000 de lei, începând din luna ianuarie 2019, după ce președintele Iohannis a promulgat luna trecută legea care modifică procedura de numire şi de demitere a conducerii acestei autorități. Salariile tuturor angajaților ANCOM vor crește anul viitor, conform bugetului de venituri și cheltuieli transmis în Parlament, a spus joi fostul premier. Autoritatea avea în conturi peste 1 miliard de lei anul trecut, datorită excedentului acumulat în ultimii 10 ani.
  • Vezi în articol de ce a respins Ministerul Justiției planul ANCOM de a finanța cu 500 milioane de lei proiecte care să dezvolte comunicațiile electronice din țară
Vodafone
Foto: Vodafone

Vodafone, investigată de Comisia Europeană pentru propunerea de achiziție a operațiunilor Liberty Global din Cehia, Germania, Ungaria și România

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 11 Dec 2018 Economie | Telecom
Comisia Europeană a deschis o investigație aprofundată asupra implicațiilor achiziționării de către Vodafone a operațiunilor Liberty Global din Cehia, Germania, Ungaria și România, a anunțat marți Executivul European. În România, tranzacția vizează preluarea de către Vodafone a UPC România, al doilea mare operator local de comunicații prin cablu. Bruxelles-ul vrea să se asigure că această tranzacție nu va conduce la creșterea prețurilor și la reducerea posibilităților de alegere pentru consumatori.
Sediul central Huawei
Foto: Huawei

Japonia va opri achizițiile de echipamente telecom de la Huawei și ZTE - surse

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 7 Dec 2018 Economie | Telecom
Japonia va interzice agențiilor guvernamentale să cumpere echipamente telecom de la companiile chineze ZTE și Huawei, scrie Reuters care citează presa niponă. SUA, Australia și Noua Zeelandă se numără printre țările care nu mai cumpără de la aceste companii chineze care ar putea pune în pericol siguranța națională.
Intr-un centru de cercetare Huawei
Foto: Huawei

Furie în China, după arestarea fiicei fondatorului Huawei. Presa acuză SUA de ”atitudine mizerabilă și golănească”

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 7 Dec 2018 Economie | Telecom
Presa chineză a condamnat arestarea în Canada a fiicei fondatorului companiei Huawei, denunțând o atitudine mizerabilă și intenția de a pune bețe în roate companiei telecom pentru a-i stopa ascensiunea, scrie AFP. China a cerut eliberarea cât mai rapidă a directoarei financiare Meng Wanzhou, iar premierul canadian Justin Trudeau a spus că guvernul său nu are nicio implicare în arestare.
Internet fix in mediul rural
Foto: AGERPRES

Tot mai mulți români din mediul rural au acces la internet fix: 1,5 milioane de conexiuni, în creștere pentru al doilea semestru consecutiv

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 5 Dec 2018 Economie | Telecom
Decalajul dintre urban și rural în privința accesului la internet fix continuă să se reducă: numărul de conexiuni de internet fix din mediul rural a depășit 1,5 milioane conexiuni în prima jumătate a acestui an, înregistrând un ritm de creștere de 8% pentru al doilea semestru consecutiv, a anunțat miercuri arbitrul telecom (ANCOM). Circa o treime dintre conexiunile din rural permit viteze de peste 100 Mbps, în creștere cu 32% în prima jumătate a anului 2018, precizează autoritatea. În total erau 4,9 milioane de conexiuni la internet fix în România la jumătatea acestui an, în creștere semestrială cu 3,6%.
Romania, aleasa din nou in conducerea ITU
Foto: Sorin Grindeanu pe Facebook

ANCOM a cheltuit 1 milion de lei, în Dubai, pentru a promova candidatura României la Consiliul ITU. Printre acțiuni: o masă tradițională pentru 1.000 de persoane

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Duminică, 2 Dec 2018 Economie | Telecom
25 de persoane au promovat anul acesta, timp de trei săptămâni, în Dubai, candidatura României la Consiliul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, cel mai important for internațional care reglementează acest domeniu. România a obținut un loc foarte bun, dar și costurile au fost pe măsură: peste 1,03 milioane de lei. O masă tradițională pentru 1.000 de persoane, un program cultural artistic cu specific românesc, materiale promoționale tipărite și cadouri au fost cheltuieli fixate anterior prin HG și decontate din bugetul arbitrului telecom (ANCOM), condus de Sorin Grindeanu.
  • Vezi în articol cum explică ANCOM toate aceste cheltuieli și rezultatele obținute.
Telefonie fixa
Foto: ANCOM

Românii își vor putea porta numărul de telefon fix dintr-un judeţ în altul

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 29 Nov 2018 Economie | Telecom
Utilizatorii de telefonie fixă care se vor muta dintr-un județ în altul vor putea să își păstreze numărul de telefon fix, inclusiv în situația în care se vor porta la un alt furnizor de telefonie, a anunțat azi arbitrul telecom (ANCOM). Autoritatea a adoptat o decizie care permite ca numerele geografice fixe de telefon să poată fi folosite şi în afara ariei geografice în care au fost alocate. Decizia adoptată astăzi nu va conduce la modificarea numerelor de telefon sau la apariţia altei categorii de numerotaţie.
Noua oferta de iarna de la Telekom
Foto: Telekom Romania

[P] ​Telekom Romania: Ofertă ca-n filme pentru 5-5-5 motive de a fi alături de cei dragi, în cel mai simplu mod

de Smile Media
Joi, 29 Nov 2018 Economie | Telecom
Finalul de an te face șef peste cinematograful tău personal. Simplu și pe bune, Telekom Romania îți aduce Oferta ca în filme: 6 luni Netflix cadou ca să te poți bucura alături de cei dragi și pe pofta dorinței tale de cel mai tare conținut cinematografic pe care îl poți avea oricând și oriunde. Tot ce trebuie să faci este să prinzi oferta simplificată 5-5-5 euro pentru fiecare serviciu, croită pe măsura nevoii tale de a comunica simplu și nelimitat cu cei dragi ca să te bucuri iarna aceasta de cea mai bună ofertă, ca în filme.
Telefoane ilegale
Foto: ANCOM

Sunt ilegale, pot afecta comunicațiile, iar tu riști să iei amendă: Aproape 700 de telefoane wireless fără marcaj CE au fost descoperite în 2018

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 28 Nov 2018 Economie | Telecom
Aproape 700 de telefoane wireless de tip DECT 6.0 care afectează funcționarea serviciilor de comunicații electronice, în special a celor de telefonie mobilă, au fost descoperite și scoase din uz în acest an, a anunțat miercuri arbitrul telecom. "Dacă în anul 2016, de exemplu, am identificat în jur de 150 de astfel de telefoane fixe wireless, numărul acestora s-a triplat în 2017, iar în acest an a ajuns la aproape 700", a declarat miercuri Cristin Popa, director executiv al Arbitrului telecom (ANCOM).
Prima televiziune 4K
Foto: RCS-RDS

Prima televiziune 4K din România va începe să emită sâmbătă, 24 noiembrie. Ce abonați pot recepționa noul conținut TV

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 23 Nov 2018 Economie | Telecom
Prima televiziune 4K din România va începe să emită sâmbătă, 24 noiembrie, unele meciuri de fotbal, transmisiuni din motorsport și documentare la calitate 4K, a anunțat vineri RCS&RDS. Pentru moment, Digi 4K, prima televiziune din țară care emite Ultra HD, va fi disponibilă pentru abonații Digi TV (cablu digital), din marile orașe și, treptat, difuzarea se va extinde la toată rețeaua de abonați la servicii de televiziune digitală. Pentru a viziona corect și la calitatea 4K programele televiziunii, abonații trebuie să dețină un televizor cu rezoluție Ultra HD.
Tarife roaming Vodafone
Foto: Captura Vodafone

UPDATE Vodafone, primul operator care anunță că va permite clienților comunicații gratuite cu Republica Moldova de 1 decembrie 2018 / RCS&RDS nu a răspuns până acum acestei propuneri a autorităților

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 23 Nov 2018 Economie | Telecom
"Vodafone România susține inițiativa de a oferi cetățenilor din România și din Republica Moldova oportunitatea de a comunica fără griji pe 1 Decembrie 2018. Pe parcursul întregii zile, compania va oferi tuturor clienților Vodafone România servicii de comunicații gratuite, de roaming și internațional, între cele două țări.", au precizat vineri pentru HotNews.ro reprezentanții Vodafone România. Tarifele de roaming cu Moldova, țară non-UE, sunt mari și cele două Guverne, precum și operatorii telecom din cele două țări discută în prezent un acord care să reducă aceste costuri.
  • UPDATE RCS&RDS nu a răspuns propunerii ANCOM de a furniza comunicații gratuite cu Republica Moldova de 1 decembrie 2018.
Sediul central Huawei
Foto: Huawei

SUA își presează aliații să renunțe la echipamentele telecom Huawei - WSJ

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 23 Nov 2018 Economie | Telecom
Guvernul SUA a contactat țările aliate, în special cele în care sunt baze militare americane, cerându-le insistent să renunțe la a mai folosi echipamente telecom produse de compania chineză Huawei, scrie Wall Street Journal, citat de Bloomberg. Huawei se află în centrul controverselor din cauză că este bănuită că ar avea legături cu guvernul de la Beijing care s-ar folosi de companie pentru a spiona țările occidentale.
Comunicatii gratuite cu Republica Moldova, de 1 decembrie
Foto: MCSI

​OFICIAL Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu: Românii și cetățenii moldoveni vor putea comunica gratuit de 1 decembrie 2018

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 22 Nov 2018 Economie | Telecom
“În ziua de 1 decembrie operatorii de comunicații din România și Republica Moldova sărbătoresc Centenarul Marii Unirii oferind posibilitatea cetățenilor din cele două state să comunice între ei gratuit cu această ocazie specială.", a declarat joi Alexandru Petrescu, noul ministru al Comunicațiilor, confirmând informațiile prezentate cu o zi în urmă de HotNews.ro.
Acord Romania-Republica Moldova
Foto: Guvernul Romaniei

Pavel Filip, premierul Republicii Moldova: Simbolic, cetățenii noștri nu vor plăti roaming-ul de 1 decembrie 2018, ziua Marii Uniri

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 22 Nov 2018 Economie | Telecom
"Ne dorim un spațiu comun de comunicare și cetățenii să nu simtă că au trecut dintr-o țară în alta. Să poată vorbi la telefon fără să achite tarife de roaming. Mă bucur că am convenit, ca un prim pas simbolic, ca cetățenii noștri să nu plătească roaming-ul anul acesta de 1 decembrie, de ziua Marii Uniri.", a declarat joi premierul moldovean Pavel Filip. "Republica Moldova este gata cu toate procedurile necesare și vom merge înainte să semnăm acest acord de eliminare a tarifelor de roaming și aici vreau să-i mulțumesc d-nei prim-ministru pentru deschiderea și inițiativa care-i aparține", a mai spus acesta.
Internetul mobil in Romania
Foto: ANCOM

Internetul mobil și nevoia de 5G în România: Traficul s-a dublat, vocea si SMS-urile pierd teren și 85% dintre conexiuni sunt de mare viteză

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 22 Nov 2018 Economie | Telecom
„Serviciile clasice de voce şi SMS şi-au epuizat potențialul de creștere, sunt tot mai des înlocuite de servicii de mesagerie și voce instant (whatsapp și facebook messenger), iar conexiunile care permit viteze mari la internet au ajuns să dețină o pondere de 85% în totalul conexiunilor", a declarat miercuri Eduard Lovin, vicepreședinte al ANCOM în conferința în care s-a prezentat strategia 5G a României.
Nicolae Oaca
Foto: Hotnews

​ANALIZĂ 5G - motorul dezvoltării României!

de Dr. Nicolae Oacă HotNews.ro
Joi, 22 Nov 2018 Economie | Telecom
Recent, ANCOM a anunțat organizarea, in 21 noiembrie 2018, a unei noi editii a conferintei internationale anuale, dedicata în acest an tehnologiei 5G. Conferinta, foarte inspirat intitulată “5G - motorul celei de-a patra revolutii industriale”, ar urma să prezinte și obiectivele si directiile de acțiune ale statului, potrivit Strategiei Nationale privind implementarea 5G.
Telefon mobil
Foto: MorgueFile.com

SURSE: Românii ar putea vorbi gratuit pe telefoanele mobile cu cetățenii moldoveni de 1 Decembrie

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 21 Nov 2018 Economie | Telecom
Orange, Vodafone și Telekom ar fi agreat să nu tarifeze nimic pe relația România-Republica Moldova de 1 decembrie 2018, Ziua Națională a României, au precizat miercuri pentru HotNews.ro surse apropiate procesului. Un răspuns similar ar putea veni și din partea RCS&RDS. Surse din industrie spun că ar putea fi o decizie politică în acest sens, mai ales că Guvernele României și Republicii Moldova vor susține mâine o ședință comună la Palatul Victoria.
Sorin Grindeanu
Foto: Hotnews
 documente
(21 Nov 2018) PDF, 7MB

Strategia 5G: 252.000 noi locuri de muncă până în 2025 / Grindeanu: Obiectivul este să lansăm servicii 5G în 2020. Era să zic "20 20"

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 21 Nov 2018 Economie | Telecom
Implementarea tehnologiei 5G va crea în România peste 252.000 de noi locuri de muncă și beneficii estimate la 4,7 miliarde euro până în 2025, în sectoare precum auto, transporturi, utilități și sănătate, conform estimărilor Comisiei Europene, se arată în proiectul de strategie 5G lansat în consultare publică miercuri de arbitrul telecom (ANCOM). "Obiectivul nostru este ca serviciile 5G să fie lansate în 2020. Era să zic 20 20.", a declarat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.
Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicatiilor
Foto: Arhiva personala

​VIDEO Bogdan Cojocaru, ministrul remaniat de la Comunicații, întrebat dacă îi este frică de DNA, după ce a dat drumul la proiecte de sute de milioane de euro: Nu am nicio temere!

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 20 Nov 2018 Economie | Telecom
"Atât timp cât mi-am desfășurat activitatea legal și corect în acest minister nu mi-e frică de absolut nimeni. Mi-e frică doar de Dumnezeu! Nu am nicio temere. Singurul meu obiectiv a fost să ușurez relația cetățenilor cu instituțiile publice și consider că prin activitatea desfășurată am reușit acest lucru.", a spus marți Bogdan Cojocaru, ministrul remaniat după 10 luni la Comunicații, întrebat dacă nu i-a fost teamă de DNA, în condițiile în care a pus la dispoziția industriei IT peste 420 milioane de euro pentru proiecte de servicii publice electronice.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version