TELECOM
Comerciantii care ofera plata cu cardul - situatia pe judetele tarii
Foto: Hotnews

HARTA INTERACTIVA Implicatiile Legii Cash Back: Aproximativ 70.000 de comercianti si institutii publice vor trebui sa accepte platile cu cardul in 2017 / Bancile estimeaza ca in primul an vor avea costuri de circa 30 milioane de euro

de Victor Cozmei, Adrian Vasilache HotNews.ro
Aproximativ 70.000 de comercianti si institutii publice vor trebui sa accepte platile cu cardul in 2017 si doar in comertul cu amanuntul se estimeaza instalarea unui numar de 72.000 de POS-uri, potrivit datelor Asociatiei de Plati Electronice din Romania (APERO). Potrivit legii, fiecare punct de lucru trebuie sa accepte plata cu cardul, in caz contrar fiecare comerciant riscand o amenda intre 5.000 si 7.000 de lei. Pentru fiecare POS comerciantii ar putea plati lunar intre 30 si 50 de lei catre banca, iar de cealalta parte costurile estimate in primul an pentru mediul financiar bancar sunt de circa 30 milioane de euro.
    Citeste in articol un interviu cu George Anghel, directorul executiv al APERO, despre beneficiile, costurile si provocarile legii Cash Back.
    Intra pe hartile interactive pentru a vedea cati comercianti vor fi obligati sa-si instaleze POS-uri in fiecare judet
    Daca aveti sau administrati o firma puteti verifica aici daca sunteti afectati de legea Cash Back
Imprimeria Nationala a intrat in Ghiseul.ro
Foto: Captura Ghiseul.ro

Imprimeria Nationala s-a inrolat in Ghiseul.ro: Cetatenii non-UE pot plati online contravaloarea permisului de sedere temporara in Romania. Alte plati vor fi disponibile pana in 15 ianuarie 2017

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Cetatenii straini din afara Uniunii Europene pot incepand de luni, 5 decembrie, sa achite online cu cardul, pe Ghiseul.ro, contravaloarea permisului de sedere temporara in Romania, dupa ce Imprimeria Nationala s-a inrolat in aceasta platforma de plati electronice, au declarat pentru HotNews.ro oficialii Ministerului Comunicatiilor. Contactati de HotNews.ro, oficialii Imprimeriei au precizat ca, pana in 15 ianuarie 2017, se vor putea achita in acelasi mod si alte documente ce se elibereaza cetatenilor straini.
Solutii cloud
Foto: Smile Media

[P] Centrele de date Telekom si solutiile de hosting in cloud

de Smile Media
Business-urile de azi au nevoie de furnizori de comunicatii care sa le asigure accesul rapid si securizat la resursele companiei respective. Avand in vedere volumul de informatii pe care le genereaza si gestioneaza zilnic, gazduirea acestora intr-un centru de date capabil sa  proceseze zeci de mii de comenzi intr-o perioada foarte scurta poate determina succesul oricarei afaceri.
Nicolae Oaca
Foto: Hotnews

ANALIZA O propunere de strategie de guvernare pentru telecomunicatii: 1. Romania inteligenta

de Dr. Nicolae Oaca HotNews.ro
Miercuri, 7 Dec 2016 Economie | Telecom
In 18 mai 2016, in cadrul primei sesiuni a Zilei Comunicatiilor 2016, ministrul Marius Bostan anunta inceperea preparativelor pentru primul proiect pilot de oras inteligent in Alba Iulia, care fost lansat oficial in 2 decembrie 2016 si urmeaza a fi finalizat in anul 2018, cand se vor aniversa 100 de ani de la mare unire. Desigur ca o astfel de transformare nu se va 'finaliza' niciodata, noile dezvoltari tehnologice permitand noi aplicatii.
Delia Popescu, ministrul Comunicatiilor
Foto: MCSI

EXCLUSIV Statul se pregateste sa acopere, in acest an, prin majorare de capital datoria istorica de aproape 230 milioane de lei pe care Posta o are la bugetul de stat/Listarea la bursa, in maxim 2 ani

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 6 Dec 2016 Economie | Telecom
Ministerul Comunicatiilor a primit 172,3 milioane de lei prin cea de-a doua rectificare bugetara din acest an pentru majorarea capitalului social al Postei, si, fiind vorba despre rectificarea bugetului de stat pentru 2016, majorarea se poate realiza numai pana la finalul acestui an, a declarat marti pentru HotNews.ro Delia Popescu, ministrul Comunicatiilor. 'Prin aceasta masura, se vor acoperi datoriile 'istorice' de aproape 230 miloane de lei pe care Posta le are catre bugetul de stat. Ministerul intentioneaza ca, in maxim 2 ani de la aplicarea acestei masuri de capitalizare, sa se realizeze si listarea pe bursa a companiei', a mai precizat Delia Popescu.
Topul firmelor care au incasat cei mai multi bani din contracte IT cu statul
Foto: Guvernul Romaniei
 documente

Analiza a Corpului de control al Premierului: Statul a platit peste 3,1 miliarde lei pe produse IT in ultimii 5 ani/Noua ministere au platit peste 110,2 milioane de lei pe produse IT care sunt neutilizate sau functioneaza defectuos

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 5 Dec 2016 Economie | Telecom
19 ministere si companii din subordine au platit peste 3,1 miliarde de lei in ultimii 5 ani pe produse si licente software, Siveco, Teamnet si UTI fiind firmele care au castigat cei mai multi bani din aceste contracte, arata o analiza a Corpului de Control a Premierului. Noua ministere impreuna cu unitatile aflate in subordine au platit peste 110,2 milioane lei pentru produse/licente software instalate, dar neutilizate, neimplementate sau identificate cu dificultati in exploatare sau cu defectiuni, din diverse cauze, se arata in analiza Corpului de control al Premierului.
Facilitate pentru romanii din Diaspora
Foto: Hotnews

Noutate majora in Ghiseul.ro: Romanii din Diaspora vor putea obtine online, incepand de luni, datele de acces in sistem pentru a-si plati prin internet amenzile, taxele si impozitele din tara

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 2 Dec 2016 Economie | Telecom
Romanii din Diaspora vor putea, incepand de luni, 5 decembrie, sa-si genereze singuri online datele de acces (utilizator si parola) in Ghiseul.ro, putand astfel sa-si plateasca prin internet, din strainatate, amenzile primite in tara, precum si taxele si impozitele locale, a declarat vineri pentru HotNews.ro George Anghel, directorul executiv al APERO (Asociatia de Plati Electronice din Romania). Ulterior obtinerii datelor de acces, acestia isi vor putea plati amenzile, taxele si impozitele cu orice card emis in tara sau in strainatate, a mai spus acesta.
  • HotNews.ro a testat solutia informatica si va prezentam in articol pas cu pas cum se vor putea obtine datele de acces
Delia Popescu
Foto: AGERPRES

Ministrul Comunicatiilor: Achitarea online a taxelor si impozitelor de catre persoanele juridice, in discutii

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 2 Dec 2016 Economie | Telecom
Ministerul Comunicatiilor si Ministerul Finantelor sunt in discutii privind materializarea unui proiect prin care persoanele juridice sa poata achita online taxele si impozitele prin ghiseul.ro, a anuntat vineri, la Alba Iulia, ministrul Delia Popescu, transmite Agerpres.
Nicolae Oaca
Foto: Hotnews

​ANALIZA In atentia noului Guvern: Romania Inteligenta, un proiect de tara pe termen lung

de Dr. Nicolae Oaca HotNews.ro
Vineri, 2 Dec 2016 Economie | Telecom
Incepand cu alegerile parlamentare din anul 1996 am prezentat, aproape de fiecare data, cate o propunere de strategie de guvernare pentru telecomunicatii, cu speranta ca va fi o sursa de inspiratie de guvernul/ministrul ce urma a fi numit dupa alegeri. In spiritul acestui obicei voi prezenta si in acest an o propunere de strategie de guvernare pentru telecomunicatii, utila, cred eu, cu atat mai mult cu cat principalele partide cu pretentii la guvernare nu si-au comunicat stratregia sau obiectivele pentru acest sector de importanta deosebita in dezvoltarea economica a tarii, in digitalizarea economiei.
Card de sanatate
Foto: CNAS

Teamnet a semnat cu CNAS contractele de mentenanta la sistemul IT al cardului de sanatate, dar va fi responsabil de buna functionare a acestuia abia de la inceputul anului viitor

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 25 Nov 2016 Economie | Telecom
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a semnat in aceasta saptamana cu Teamnet International atat acordul cadru, cat si primul contract subsecvent, aferente serviciilor de mentenanta la sistemul IT al cardului national de sanatate, arata datele publicate vineri in SEAP. Vor mai avea probleme pacientii si doctorii cu proasta functionare a acestui sistem? Contactati de HotNews.ro, oficialii CNAS au precizat ca 'in prezent se preda documentatia sistemului, perioada la finalul careia Teamnet va avea 30 de zile pentru a se acomoda efectiv cu sistemul IT si abia apoi va fi responsabil de buna functionare a cardului de sanatate.
  • Teamnet poate fi penalizata cu pana la 10.000 de euro, echivalentul a 10% din factura lunara pe care o va incasa de la CNAS, daca depaseste cu o ora timpii de raspuns in caz de incident critic in sistemul IT al cardului.
Tableta sectii votare
Foto: AGERPRES
 documente
(25 Nov 2016) PDF, 5MB

Ce firme vor furniza pentru 2,4 milioane lei sistemul IT pentru numararea si centralizarea rezultatelor votului la alegerile parlamentare

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 25 Nov 2016 Economie | Telecom
European Funds Invest si Master Technology Systems vor furniza Autoritatii Electorale Permanente (AEP) sistemul IT pentru numararea si centralizarea rezultatelor votului la alegerile parlamentare din acest an, contra sumei de peste 2,4 milioane lei fara TVA, potrivit unui anunt publicat vineri in SEAP. Numele firmei European Funds Invest apare in sesizarea facuta in luna septembrie de ANI la DNA impotriva Iuliei Ioana Baz, director in Ministerul Fondurilor Europene, acuzata de conflict de interese si infractiuni de coruptie, pentru ca in calitate de director in minister ar fi semnat contracte cu firme la care a lucrat sau pe care le-a administrat.
  • Contractul a fost atribuit dupa respingerea contestatiilor celorlalti ofertanti, printre care si asocierea dintre Net Brinel, Siveco si Teamnet
Sistemul Imagetrak
Foto: Institutul de Criminalistica
 documente
(23 Nov 2016) OpenOfficeDocument, 41KB

Licitatia Politiei pentru sistemul IT de recunoastere faciala continua: Ymens Teamnet, parte a grupului fondat de Sebastian Ghita, printre ofertanti

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 23 Nov 2016 Economie | Telecom
Licitatia demarata de Politia Romana pentru implementarea pana in 20 decembrie 2016 a unui sistem de recunoastere faciala la nivel national, care sa identifice persoanele din imagini chiar daca poarta cagula sau burka, continua dupa ce firma Divergent Solutions si-a retras contestatia, arata datele din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Drept urmare, Politia analizeaza acum patru oferte primite, una dintre acestea fiind de la Ymens Teamnet, firma de solutii IT de tip cloud a grupului fondat de catre deputatul Sebastian Ghita.
Piata telefoanelor SH 2015-2020
Foto: Hotnews

Piata smartphone-urilor second-hand va creste de aproape trei ori pana in 2020, la peste 220 milioane unitati

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 22 Nov 2016 Economie | Telecom
Piata telefoanelor second-hand si reconditionate a crescut mult in ultimii ani, ajungand la 81 de milioane de terminale vandute anul trecut, insa avansul va continua, iar piata va depasi 220 milioane unitati in 2020, arata o analiza IDC. Tot mai multi retaileri fac buy-back pentru terminale vechi si astfel de programe s-au innultit in ultinii trei - patru ani in Europa de Vest, Asia si SUA.
ANAF intra in Ghiseul.ro
Foto: Captura Ghiseul.ro
 documente
(19 Iul 2016) PDF, 986KB

Plata online cu cardul a tuturor taxelor si impozitelor prin Ghiseul.ro: BT, BCR si Garanti Bank au incheiat cu ANAF acordul cadru/Oferta Raiffeisen a fost respinsa

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 22 Nov 2016 Economie | Telecom
Banca Transilvania, BCR si Garanti Bank au incheiat in 4 noiembrie cu ANAF acordul cadru pe 32 de luni pentru furnizarea serviciilor bancare de acceptare a platilor de impozite, taxe, contributii si a altor sume datorate bugetului general consolidat, efectuate cu carduri de plata in sistem on-line prin Ghiseul.ro, potrivit datelor publicate sambata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Contractele subsecvente urmeaza sa se atribuie prin reluarea competitiei intre cele trei banci. Toate sumele incasate vor fi transferate integral contul ANAF, dar va exista un comision pentru tranzactiile online care nu poate depasi 2% din valoarea tranzactiei, dar nu mai mare de 30 lei, care va fi suportat de Fisc.
Sediul ROMATSA
Foto: Agerpres

Contract de peste 2,4 milioane euro, atribuit fara licitatie catre Telekom: Cum explica ROMATSA de ce doar acest operator ar fi putut furniza serviciile de voce si date solicitate

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 21 Nov 2016 Economie | Telecom
ROMATSA, administratia romana a serviciilor de trafic aerian, a incheiat luna trecuta prin negociere doar cu Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) un contract de servicii de voce si date in valoare de peste 2,4 milioane euro. Intrebati de ce au negociat acest contract doar cu Telekom, oficialii ROMATSA au precizat pentru HotNews.ro ca 'Telekom este, in prezent, singurul operator de pe piata romaneasca, care ofera printr-o infrastructura subterana, atat pe relatii nationale cat si internationale, serviciile necesare pastrarii principiului diversitatii care asigura redundanta necesara in infrastructura unificata proprie utilizata de ROMATSA pentru telecomunicatiile de aviatie'.
Telekom
Foto: Smile Media

[P] Telekom susține IMM-urile prin noul portofoliu de servicii mobile

de Smile Media
Luni, 21 Nov 2016 Economie | Telecom
Companiile, indiferent de aria de activitate sau dimensiune, trebuie sa se concentreze pe activitatile lor principale, fara griji legate de furnizarea serviciilor de telecomunicatii. Au nevoie de o conexiune stabila si acoperire 4G extinsa, de controlul costurilor, in special in strainatate, de securitate pentru date pe orice dispozitiv, respectiv de acces si disponibilitate a datelor lor. Intr-un singur cuvant: mobilitate - acesta reprezentand astazi un element cheie in succesul sau esecul unei afaceri.
Miroslav Majoros, CEO Telekom Romania
Foto: Hotnews

Ce spune Telekom despre reducerile de personal din Romania anuntate recent de grupul german Deutsche Telekom

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 18 Nov 2016 Economie | Telecom
Grupul Deutsche Telekom, care controleaza fostele Romtelecom si Cosmote, a anuntat saptamana trecuta ca, in primele noua luni din acest an, numarul angajatilor a scazut in Ungaria, Polonia, Romania si Macedonia, pe fondul masurilor de eficienta pe segmentul operational. Contactati de HotNews.ro, oficialii Telekom Romania au precizat ca 'evolutia numarului de angajati al grupului de companii Telekom Romania s-a mentinut intr-o marja fireasca a fluctuatiei de personal pentru piata de telecom, intr-o perioada in care digitalizarea a devenit cuvantul de ordine pentru companii, in preocuparea acestora de a raspunde noilor nevoi ale clientilor'.
localizare 112
Foto: ANCOM

Noi obligatii pentru operatorii de telefonie mobila pentru o mai buna localizare a apelurilor la 112

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 18 Nov 2016 Economie | Telecom
Operatorii de telefonie mobila vor avea obligatia de a lua toate masurile necesare pentru a permite transmiterea de pe telefon catre STS, administratorul serviciului 112, in maxim 20 de secunde de la momentul initierii apelului, a informatiei de localizare, respectiv latitudinea si longitudinea pozitiei geografice in care se afla telefonul apelantului, cel putin pentru apelurile de urgenta 112 initiate de pe terminale mobile care au capabilitatile necesare, a anuntat vineri arbitrul telecom (ANCOM), care a adoptat o decizie in acest sens. Masura ar trebui sa determine o mai buna localizare a celor care suna la 112 si o scadere a timpilor de interventie.
Delia Popescu si Alexandru Petrescu
Foto: Agerpres (colaj HotNews)

DNA a constituit un nou dosar penal la Posta Romana, in urma neregulilor sesizate de Ministerul Comunicatiilor

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 18 Nov 2016 Economie | Telecom
DNA a constituit un nou dosar penal la Posta Romana in urma neregulilor sesizate luna trecuta de Ministerul Comunicatiilor, dosar care se afla in lucru, au transmis pentru HotNews.ro oficialii DNA. 'Avand in vedere stadiul dosarului, alte informatii nu pot fi oferite in acest moment', au mai precizat procurorii. Pana in acest moment, procurorii DNA au trimis spre judecare sase dosare avand ca obiect infractiuni care au determinat prejudicii in dauna Postei Romane, in trei dintre acestea pronuntandu-se deja decizii de condamnare definitiva.
  • UPDATE Posta Romana: 'Intrucat stadiul demersului DNA este la nivelul incipient de cercetare penala, care are scopul de a stabili daca a fost sau nu savarsita o infractiune si in ce circumstante a fost comisa aceasta, compania sustine orice actiune a organelor abilitate, menita sa clarifice acte savarsite de reprezentati ai Postei Romane asupra carora planeaza suspiciuni de incalcare a legii'.
Nicolae Oaca
Foto: Hotnews

ANALIZA Evolutia comunicatiilor mobile pana in anul 2022

de Dr. Nicolae Oaca HotNews.ro
Miercuri, 16 Nov 2016 Economie | Telecom
In 15 noiembrie 2016 a fost publicat Ericsson Mobility Report o analiza a evolutiei pana in anul 2022 a utilizarii comunicatiilor mobile la nivel mondial, cand vor fi 8,9 miliarde linii, folosite de circa 6,1 miliarde de oameni. Potrivit raportului utilizarea tehnologiei GSM va continua scaderea, in timp ce utilizarea tehnologiei 3G va creste usor. Cea mai mare crestere o va inregistra utilizarea tehnologiei LTE, ultima lansata comercial in 2009, circa 4,6 miliarde, reprezenand 52% din total.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri