TELECOM
Telekom
Foto: Telekom Romania

[P] Telekom Romania te trimite la finala UEFA Champions League 2019/ "Convinge-ți șeful!" să porteze abonamentele companiei la Telekom și câștigă 10 bilete pentru tine și echipa ta!

de Smile Media
Îți place fotbalul și nu ratezi niciun meci al echipei favorite, indiferent dacă afară este soare și cald sau plouă torențial? Ai un dulap plin cu tricouri, șepci, fulare și multe alte obiecte inscripţionale cu numele și numerele fotbaliștilor pe care îi admiri? Urmărești cu sufletul la gură, toate meciurile din campionatele europene și mondiale și trăiești emoția victoriei sau a înfrângerii la intensitate maximă? Sau pur și simplu îți dorești să simți energia, entuziasmul și tensiunea unei finale de campionat de fotbal european, de la o distanță de doar câțiva metri de cele mai bune echipe ale campionatului, alături de colegii de birou? Telekom te ajută să îți îndeplinești visul și te trimite la finala UEFA Champions League 2019, care va avea loc la Madrid pe 1 iunie 2019. Află ce trebuie să faci pentru a câștiga unui premiu în valoare de 32,000 de euro, pentru tine și colegii tăi de birou.
sediul STS
Foto: AGERPRES

Start la achiziții STS de peste 13 milioane de euro pentru echipamente de tip firewall și routere pentru infrastructuri critice ale statului

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 19 Apr 2019 Economie | Telecom
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a demarat vineri două proceduri de achiziții prin negociere pentru cumpărarea de echipamente de tip firewall și echipamente securizate de tip router pentru telecomunicatii speciale/infrastructuri critice, arată datele publicate în Sistemul electronic de achiziții publice. Valoarea estimată cumulată a celor două contracte depășește 13 milioane de euro pentru o perioadă de 2 ani. Achizițiile au loc în contextul în care STS testează în prezent propria aplicație de mesagerie instant pentru instituțiile publice din România.
Dragon by STS
Foto: Hotnews

Dragon by STS: De ce își face Serviciul de Telecomunicații Speciale propria aplicație de mesagerie instant

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 19 Apr 2019 Economie | Telecom
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a transmis, în această lună, mai multor utilizatori invitație prin e-mail pentru a testa o nouă aplicație, au sesizat către HotNews.ro unii cititori. Denumită Dragon, aplicația de mesagerie instant are o identitate vizuală apropiată de browser-ul web Mozilla Firefox și poate fi testată de cei care dețin terminale cu sistem de operare Android. Vezi în articol cum explică STS de ce a dezvoltat această aplicație.
Anunt pe OLX despre cenusa Notre-Dame
Foto: Hotnews

Val de anunțuri de vânzare pe OLX cu "cenușă și lemn ars de la Catedrala Notre-Dame": Postările sunt dezactivate rapid, dar reapar cu prețuri mărite

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 18 Apr 2019 Economie | Telecom
Mai mulți români au postat joi pe OLX anunțuri în care susțineau că ar vinde cenușă sau lemn ars de la Catedrala Notre Dame din Paris la prețuri cuprinse între 400 și 500 de lei. Anunțurile au fost rapid dezactivate, dar reapar cu prețuri tot mai mari - chiar 5.000 de lei. Contactați de HotNews.ro, reprezentanții OLX România, compania care gestionează platforma de vânzări online olx.ro, au precizat că fac tot posibilul pentru a dezactiva rapid toate aceste anunțuri. Vezi în articol cum se luptă angajații OLX să șteargă aceste anunțuri.
Ioan Bendei
Foto: Hotnews

Detalii în Monitorul Oficial despre omul care l-a înlocuit pe Ioan Bendei în conducerea RCS&RDS: Cu cât este plătit și când îi expiră mandatul

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 17 Apr 2019 Economie | Telecom
Dan Ioniță (40 de ani), co-director financiar al RCS&RDS, a fost ales în data de 11 martie administrator, membru neexecutiv în cadrul Consiliului de Administrație (CA) al companiei pentru o durată care va expira la data de 4 mai 2019, se arată într-o hotărâre a acționarilor RCS&RDS, publicată miercuri în Monitorul Oficial. Ioniță fusese numit interimar în această poziție, în data de 5 februarie, când compania a anunțat demisia lui Ioan Bendei. Vezi în articol la cât a fost fixată remunerația netă lunară noului om din conducerea RCS&RDS.
Dezbatere in Senat privind cresterea preturilor din telecom
Foto: Hotnews

Dezbaterea din Senat privind creșterea prețurilor din telecom: Doar DIGI a venit la audieri/Șeful ANPC a spus că a deschis o investigație

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 16 Apr 2019 Economie | Telecom
Doar conducerea DIGI/RCS&RDS a venit marți la ședința convocată de senatorul ALDE, Daniel Zamfir, pentru a da clarificări legate de creșterea prețurilor din telecom. Orange și Telekom au transmis pe mail că nu pot veni, iar Vodafone nu a răspuns deloc, atitudine catalogată de Zamfir drept "arogantă și nepotrivită". Prezent la audieri, președintele ANPC, Marius Pîrvu, a anunțat că a deschis o investigație împotriva unei companii de telefonie, în urma reclamațiilor de la clienți privind creșterea prețurilor, o decizie urmând să fie luată în perioada următoare. UPDATE (21:25) Oficialii Vodafone au precizat pentru HotNews.ro că au răspuns astăzi prin e-mail acestei invitații, înainte de începerea dezbaterii, declinând participarea din cauza unui eveniment intern.
Campanie USR PLUS in Giurgiu
Foto: Alianta USR PLUS

Poșta respinge acuzațiile Alianței 2020 USR PLUS că ar fi refuzat distribuirea pliantelor în Giurgiu / Cum explică Alianța de ce nu mai dă în judecată compania

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 15 Apr 2019 Economie | Telecom
Alianța 2020 USR PLUS a acuzat duminică, pe Facebook, că Poșta ar fi refuzat, la comanda PSD, să trimită pliantele sale în județul Giurgiu, și a anunțat că peste 200 de oameni - candidați și voluntari - vor merge din casă în casă în acest județ pentru a distribui pliantele. În replică, Poșta a precizat luni că astfel de acuzații reprezintă o denaturare a realității, în condițiile în care reprezentanții USR au primit încă de joia trecută drafturile de contract, fără să transmită un răspuns. Vezi în articol și cum explică oficialii Alianței de ce nu mai dau în judecată Poșta, așa cum au spus săptămâna trecută.
Cresteri de preturi la Vodafone
Foto: Hotnews

Creșterea prețurilor din telecom: Reprezentanții operatorilor mobili, chemați să dea explicații în Parlament

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 12 Apr 2019 Economie | Telecom
Senatorul ALDE, Daniel Zamfir, președintele Comisiei Economice din Senat, i-a chemat marți, 16 aprilie, în Parlament, pe reprezentanții operatorilor de comunicații mobile pentru a da explicații cu privire la creșterile de prețuri din ultima perioadă, a scris senatorul pe Facebook. Acesta susține că majorările anunțate ar fi 'proba unui abuz de putere economică'. La dezbatere au fost invitați și președinții ANCOM și ai ANPC, precum și avocatul Gheorghe Piperea, care a criticat recent și el pe Facebook aceste creșteri, cerând intervenția ANPC și a Consiliului Concurenței.
Sediul Huawei
Foto: AGERPRES

Cum i-a răspuns Ministrul Comunicațiilor liberalului care a cerut explicații în Parlament pe tema situației produselor Huawei în România

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 12 Apr 2019 Economie | Telecom
Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, a răspuns, miercuri, unor întrebări adresate în Parlament de către deputatul liberal Pavel Popescu pe tema 'situației produselor Huawei în România'. Liberalul amintea că SUA au lansat un avertisment general tuturor aliaților, în special celor din NATO, cu privire la pericolul pe care l-ar reprezenta produsele realizate de chinezi, și-l întreba pe Ministru dacă a fost informat și dacă intenționează să ia măsuri. Vezi în articol ce i-a răspuns ministrul Alexandru Petrescu.
Liudmila Climoc
Foto: Orange Romania

Decizie publicată în Monitorul Oficial: Liudmila Climoc va rămâne la conducerea Orange până în 2021

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 12 Apr 2019 Economie | Telecom
Cei șapte administratori ai Orange România, cel mai mare operator local de comunicații mobile, au decis în data de 1 februarie 2019 să reînnoiască mandatul Liudmilei Climoc, în funcția de director executiv al companiei, începând cu data de 1 mai 2019 până la data de 30 aprilie 2021, inclusiv, hotărâre publicată vineri în Monitorul Oficial. Liudmila Climoc a preluat conducerea companiei din România în data de 1 mai 2016, după ce a condus 7 ani subsidiara din Republica Moldova.
Pliante USR PLUS, refuzate spre livrare de Posta
Foto: USR

Alianța 2020 USR PLUS anunță că va da în judecată Poșta Română pentru refuzul distribuirii unor pliante electorale

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 11 Apr 2019 Economie | Telecom
Alianța 2020 USR PLUS a anunțat joi că va da în judecată două filiale ale Poștei Române, din Giurgiu și Tulcea, care ar fi refuzat să distribuie pliantele electorale ale USR PLUS. "Filialele Poștei Române au distribuit ziarele de campanie ale PSD, dar refuză să distribuie pliantele Alianței 2020 USR PLUS deoarece conțin un îndemn la vot pe 26 mai și în opinia reprezentanților instituției reprezintă “propagandă electorală”, se arată în comunicatul de presă.
  • UPDATE (19:30) Poșta Română susține că situația se datorează interpretării eronate a unui angajat a ghidului electoral al AEP valabile pentru campania din 2016
  • UPDATE (14:08) Cătălin Drula (USR) pentru HotNews.ro: "Ca urmare a somației transmise astăzi Poștei Române de către Alianța 2020 USR PLUS, operatorul poștal și-a reconsiderat poziția la Tulcea și ne-au acceptat la livrare pliantele în forma inițială, cu mesajul 'votează-ne pe 26 mai', ceea ce dovedește că am avut dreptate și că blocajul la care ne-a supus Poșta a fost unul abuziv."
Alexandru Petrescu
Foto: Arhiva personala

Ministrul Comunicațiilor, 'revoltat' de creșterea prețurilor în telecom: Aștept clarificări din partea operatorilor și modele de tarifare care să ducă la reducerea prețurilor

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 10 Apr 2019 Economie | Telecom
Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, a scris miercuri pe Facebook că este 'revoltat' de creșterile de prețuri din comunicații, 'într-o abordare de scumpire anticipativă, în condițiile în care OUG114/2018 cu modificările ulterioare în sectorul telecom nu are un impact de cost imediat asupra operatorilor de telefonie mobilă.' Petrescu mai spune că așteaptă să primească din partea operatorilor "clarificări privind recentele scumpiri și modele de tarifare care să aibă ca rezultat reducerea prețurilor pentru abonați".
Romaniameritamaimult.ro
Foto: Hotnews

PSD a dat în judecată PNL pentru trolling-ul electoral romaniameritamaimult.ro

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 9 Apr 2019 Economie | Telecom
PSD a dat în judecată luni PNL și ICI (Institutul care gestionează domeniile de internet .ro) acuzând încălcarea drepturilor de autor din partea liberalilor care au înregistrat domeniul de internet cu sloganul social-democraților romaniameritamaimult.ro. Odată accesată, pagina te trimite la site-ul PNL, nu înainte de a afișa un mesaj ironic la adresa PSD și a premierului Viorica Dăncilă.
  • UPDATE1 ICI, pentru HotNews.ro: "Am respectat reglementările în vigoare. Domeniul a fost atribuit primului solicitant, fiind disponibil. RoTLD acordă domeniile conform principiului – primul venit, primul servit."
  • UPDATE2 Robert Sighiartău, secretar general PNL: "Noi am cumpărat acest domeniu, este o piață liberă. Adevăta judecată cu PSD va fi pe 26 mai."
  • UPDATE3 (14:15) Deputatul PNL Pavel Popescu: „Pot să vă spun că am cumpărat și domeniul de internet Romaniameritamaimultdecatpsd.ro."
Orange
Foto: Adrian Vasilache / HotNews.ro

Rețeaua Orange, indisponibilă din nou sâmbătă pentru unii abonați / Serviciile au revenit în aproximativ 20 de minute

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 6 Apr 2019 Economie | Telecom
Rețeaua mobilă Orange nu a fost disponibilă timp de aproximativ 20 de minute sâmbătă la prânz, potrivit unora dintre abonați. Compania spune că incidentul a fost cauzat de ”o defecțiune la un echipament central al rețelei”, dar problema a fost remediată.
Pliante PSD livrate de Posta Romana
Foto: Facebook

Scandalul pliantelor PSD distribuite de Poșta Română în cutiile poștale ale pensionarilor: Protecția Datelor va investiga acest caz

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 5 Apr 2019 Economie | Telecom
Autoritatea națională pentru protecția datelor personale (ANSPDCP) va investiga dacă Poșta Română respectă legea prin livrarea pliantelor PSD de promovare la alegerile europarlamentare în cutiile poștale ale pensionarilor, se arată într-un răspuns al autorității, la solicitarea HotNews.ro. Compania susține că pliantele PSD au fost distribuite în cutiile poștale și nu direct pensionarilor, numărul acestora fiind inferior numărului de pensionari existenţi și că nu a transmis către PSD nicio bază de date. Vezi în articol cum explică Protecția Datelor și juristul Bogdan Manolea care sunt situațiile în care s-ar încălca GDPR într-un astfel de contract.
Pliante PSD livrate de Posta Romana
Foto: Facebook

Scandalul pliantelor PSD livrate de Poștă: Cum explică operatorul poștal de ce nu ar fi încălcat Regulamentul UE privind protecția datelor

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 4 Apr 2019 Economie | Telecom
Poșta Română a negat joi că ar fi încălcat Regulamentul UE privind protecția datelor personale (GDPR) în contractul prin care livrează pliantele PSD de promovare la alegerile europarlamentare din acest an. Compania susține că pliantele PSD au fost distribuite în cutiile poștale și nu direct pensionarilor, numărul acestora fiind inferior numărului de pensionari existenţi. Mai mult, PSD nu a primit nicio bază de date din partea companiei. Vezi în articol răspunsurile Poștei la întrebările HotNews.ro, care a publicat în premieră contractul companiei cu PSD.
Samsung Galaxy S10 5G
Foto: Hotnews

Coreea de Sud devine prima țară care lansează rețea 5G cu acoperire națională

de V. B. HotNews.ro
Miercuri, 3 Apr 2019 Economie | Telecom
Coreea de Sud va deveni vineri prima ţară din lume care va oferi pe întreg teritoriul său servicii de telefonie mobilă de cea de-a cincea generaţie (5G) şi de asemenea un smartphone de tip 5G, odată cu lansarea modelului Galaxy S10 de la Samsung Electronics, devansând astfel SUA, China şi Japonia, informează Reuters, citat de Agerpres.
Cresteri de preturi la Vodafone
Foto: Hotnews

După DIGI și Telekom, și UPC și Vodafone cresc prețurile serviciilor telecom pentru unii abonați

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 2 Apr 2019 Economie | Telecom
Mai mulți utilizatori ai UPC și Vodafone au fost notificați recent că vor avea de plătit mai mult începând din luna mai pentru serviciile de comunicații la care sunt abonați, "în contextul creșterii majorității costurilor legate de operațiunile pentru furnizarea serviciilor de comunicații". Dacă nu sunt de acord cu majorările, cei notificați pot denunța unilateral contractul, în termen de 30 de zile. Vezi în articol ce creșteri de prețuri sunt anunțate și precizările UPC și Vodafone.
Vodafone se pregateste sa preia UPC
Foto: Hotnews

Tranzacția Vodafone-UPC în România: Modificările din acționariat vor fi prezentate marți la CNA

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 1 Apr 2019 Economie | Telecom
Reprezentanții Vodafone și ai UPC vor da detalii marți, 2 aprilie, în fața Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) cu privire la modificarea de acționariat care ar urma să aibă loc în urma tranzacției, dacă va fi aprobată de Comisia Europeană, au precizat pentru HotNews.ro oficiali ai CNA și ai Vodafone. Vânzarea UPC către Vodafone în România rămâne să se finalizeze la mijlocul acestui an, sub condiția unui aviz pozitiv din partea Executivului European.
  • UPDATE (marți 10:25) UPC: 'Am notificat CNA pentru a obține acordul prealabil cu privire la viitorul transfer de actiuni către Vodafone, parte a înțelegerii semnate în luna mai a anului trecut între Vodafone Group și Liberty Global. Este o procedură administrativă prealabilă, acordul CNA producându-și efecte doar dupa aprobarea Comisiei Europene și dupa finalizarea tranzacției.'
Pliante PSD livrate de Posta Romana
Foto: Facebook

Poșta Română distribuie în toată țara pliante de promovare PSD pentru alegerile europarlamentare: 'Totul se face în baza unui contract comercial plătit'

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 1 Apr 2019 Economie | Telecom
Deputatul liberal Gigel Știrbu scrie luni pe Facebook că, "începând din această dimineață, toți poștașii au fost puși să semneze un angajament prin care se obligă să ducă la fiecare pensionar în parte un pliant cu destule pagini, făcut de PSD." Contactați de HotNews.ro, oficialii companiei au precizat că Poșta distribuie la nivel național materialele de promovare PSD pentru alegerile europarlamentare din acest an, pe baza unui contract comercial plătit și a unui serviciu pentru care a transmis oferte tuturor partidelor. Vezi în articol valoarea acestui contract și ce s-a întâmplat în 2014 când Poșta a semnat un contract similar cu PSD.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version