TELECOM
Serghei Bulgac, seful DIGI
Foto: AGERPRES

Veniturile grupului DIGI au depășit pragul de 1 miliard de euro în 2018, dar profitul net a scăzut cu 65,5% până la 21,3 milioane de euro

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 14 Feb 2019 Economie | Telecom
DIGI Communications, compania mamă a RCS&RDS, a anunțat joi seara că veniturile obținute în toate cele patru țări în care operează au depășit pragul de un miliard de euro, conform rezultatelor financiare anuale preliminare publicate pe Bursa din București. Grupul controlat de miliardarul orădean Zoltan Teszari a afișat însă un profit net de peste 21,3 milioane euro, în scădere cu 65,5% față de anul 2017. Vezi în articol evoluția numărului de abonați din România: unde a crescut și unde a scăzut.
Miroslav Majoros, CEO Telekom Romania
Foto: Hotnews

UPDATE Sindicaliștii din Telekom protestează joi în fața Ministerului Comunicațiilor, reclamând "miile de concedieri abuzive și mascate" din ultimii ani / Telekom: Schimbările din ultimii ani au vizat îmbunătățirea relației cu clienții prin digitalizare, iar pentru angajații afectați am asigurat protecție socială avantajoasă

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 14 Feb 2019 Economie | Telecom
Un sindicat care reprezintă angajații Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote) va protesta joi, de la ora 16:00, în fața Ministerului Comunicațiilor, reclamând miile concedieri abuzive, mascate obscur şi petrecute în ultimii ani, informează Agerpres. În replică, conducerea Telekom a precizat pentru HotNews.ro că schimbările din ultimii ani au vizat îmbunătăţirea relaţiei cu clienţii prin digitalizare și că pentru salariații afectați de acest proces de transformare a asigurat protecție sociala avantajoasa.
Site BNR
Foto: Captura BNR

BNR vrea să își schimbe site-ul web, conceput acum 10 ani

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 12 Feb 2019 Economie | Telecom
Banca Națională a României (BNR) vrea să își înlocuiască site-ul web actual, conceput acum 10 ani, cu un produs nou. Site-ul, accesat zilnic de peste 30.000 de utilizatori unici, are statut de aplicație critică pentru banca centrală, orice întrerupere a funcționării sale putând avea un impact negativ chiar asupra piețelor financiare. Vezi în articol ce vrea BNR de la noua versiune a site-ului și câți bani a alocat pentru acest proiect.
Adriana Cotel
Foto: Facebook

Adriana Cotel a schimbat directorul general de la Casa de Sănătate: Liliana Mihai s-a întors la conducerea direcției juridice a instituției

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 11 Feb 2019 Economie | Telecom
Adriana Cotel, noul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a semnat în data de 6 februarie încetarea delegării Lilianei Mihai în funcția de director general al instituției, funcție în care fusese numită în luna mai a anului 2017, potrivit unui ordin consultat de HotNews.ro. Liliana Mihai, urmărită penal din 2016 într-un dosar în care procurorii DNA au calculat un prejudiciu de 16,8 milioane euro la informatizarea Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI), își reia funcția de conducere a Direcției juridice din CNAS.
Reteua Telekom, momentan indisponibila
Foto: Captura Facebook
 documente
(07 Feb 2019) PDF, 1000KB

​DOCUMENT Arbitrul telecom a rămas fără fluier: Nereguli grave care au afectat milioane de români ar fi pedepsite acum cu doar 2.500 de lei

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 7 Feb 2019 Economie | Telecom
Foarte mulți români au rămas anul trecut aproape 3 ore fără servicii de voce, date și SMS, acesta fiind cel mai grav incident petrecut în piața telecom, pentru care furnizorul vinovat a fost sancționat cu 1,1 milioane de lei de către arbitrul telecom (ANCOM). Dacă s-ar repeta acum acest incident, furnizorul ar avea de achitat numai 5.000 de lei, situație în care "nu ar înțelege gravitatea faptelor săvârșite și nici nu ar fi motivat să ia măsuri pentru a preveni astfel de situații", se arată în motivarea unui proiect de lege care încearcă să repare o aberație legislativă introdusă anul trecut.
Valeriu Zgonea
Foto: Captura LinkedIn
 documente
(06 Feb 2019) PDF, 239KB

Valeriu Zgonea, fostul președinte al Camerei Deputaților, reprezintă Institutul care gestionează domeniile de internet .ro la conferințe internaționale

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 6 Feb 2019 Economie | Telecom
Valeriu Zgonea, fostul președinte al Camerei Deputaților, exclus din PSD în 2016 după ce i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, a ajuns să reprezinte Institutul național de cercetare în Informatică (ICI), care trăiește din gestionarea domeniilor de internet .ro, la conferințe internaționale. Zgonea, de profesie inginer de căi ferate, a participat în perioada 15-19 octombrie 2018, la Amsterdam, ca reprezentant al ICI, la conferința internațională organizată de RIPE NCC, organizație care administrează resursele de numerotație internet (adrese IP) pentru Europa, Orientul Mijlociu și Asia Centrală.
Sediul central Huawei
Foto: Huawei

Huawei se oferă să construiască un centru de cyber security în Polonia, țară foarte pornită împotriva gigantului chinez

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 6 Feb 2019 Economie | Telecom
Huawei s-a oferit să construiască un centru de cyber security în Polonia, țară în care luna trecută a fost arestat un angajat al companiei, bănuit că ar fi spionat în favoarea Chinei. Huawei are tot mai multe probleme în Europa Centrală, recent fiind exclusă dintr-o licitație pentru un portal, autoritățile având de gând să o excludă pe viitor de la toate licitațiile împreună cu o altă companie chineză telecom: ZTE.
Ioan Bendei
Foto: Hotnews

DIGI: Ioan Bendei a demisionat 'din motive personale' din toate funcțiile de conducere a RCS&RDS/Bendei a fost condamnat recent, în primă instanță, la 4 ani închisoare cu executare în dosarul drepturilor de televizare

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 5 Feb 2019 Economie | Telecom
Ioan Bendei, vicepreședinte și administrator al RCS&RDS, și-a prezentat marți demisia din cadrul Consiliului de Administrație al companiei, decizie luată 'din motive personale', se arată într-un comunicat pe bursă al grupului DIGI. Ioan Bendei va rămâne în cadrul DIGI, dar nu va mai deține o poziție de conducere sau de reprezentare a RCS&RDS. Demisia vine în contextul în care Ioan Bendei a fost condamnat în primă instanță, luna trecută, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul drepturilor de televizare.
Sediul Huawei
Foto: AGERPRES

Danemarca expulzează doi angajați ai Huawei aflați în situație ilegală

de N.O. HotNews.ro
Luni, 4 Feb 2019 Economie | Telecom
Danemarca a decis expulzarea a doi angajați ai gigantului chinez de telecomunicații Huawei, a anunțat luni poliția din Copenhaga, relatează AFP.
Microsoft
Foto: Microsoft
 documente
(01 Feb 2019) PDF, 988KB

​BUGET 2019 Ministerul Comunicațiilor este pregătit să plătească 110 milioane de lei pe licențe Microsoft în acest an

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 1 Feb 2019 Economie | Telecom
Ministerul Comunicațiilor este pregătit să plătească 110 milioane lei în acest an pentru achiziționarea, în numele Guvernului, a drepturilor de utilizare a unor produse Microsoft, după plăți în valoare de peste 536,1 milioane lei efectuate în perioada 2009-2017, potrivit proiectului de buget pe 2019. Contactat de HotNews.ro, Ministrul Alexandru Petrescu a explicat de ce a bugetat această sumă și în ce condiții va fi efectuată plata.
Sorin Grindeanu si strategia 5G
Foto: AGERPRES

Condițiile de acordare a spectrului radio pentru 5G, în consultare publică, într-un moment în care industria este bulversată de Ordonanța lăcomiei

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 31 Ian 2019 Economie | Telecom
Condițiile și procedura de acordare a spectrului radio pentru 5G, tehnologia care va permite conectarea la rețele a miliarde de utilizatori și obiecte inteligente din domeniul IoT (Internet of Things) au fost joi scoase în consultare publică. Ținta a rămas aceeași: licențele să fie acordate până pe 15 decembrie 2019. Problema este însă că industria este bulversată de prevederile OUG 114/2018 și, într-un document prezentat în premieră de HotNews.ro, marii operatori au avertizat că noile taxe vor face imposibilă implementarea 5G, iar intenția statului de a câștiga minim 3,1 miliarde euro din această licitație este nerealistă.
  • Vezi în articol documentul de poziție privind implementarea 5G.
Curtea de Justitie a UE
Foto: Hotnews

Un litigiu între un mare operator mobil și Protecția Datelor, suspendat până la o decizie a Curții Europene de Justiție: Totul a plecat de la o amendă de 10.000 de lei

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 31 Ian 2019 Economie | Telecom
Tribunalul București a admis în luna noiembrie a anului trecut solicitarea Orange România, cel mai mare operator local de comunicații mobile, de a sesiza Curtea Europeană de Justiție (CJUE) pentru a se pronunța cu privire la interpretarea articolului referitor la 'consimțământul persoanei vizate' din Directiva UE privind protecția persoanelor fizice la prelucrarea datelor personale. Judecarea cauzei este acum suspendată până la pronunțarea Curții Europene și totul a plecat de la o amendă de 10.000 de lei.
  • Vezi în articol cum explică Protecția Datelor de ce a fost amendat operatorul mobil.
Nicolae Oaca
Foto: Hotnews

ANALIZA În atenția ANCOM: Ce se întâmplă cu tarifele de terminare în rețelele mobile?

de Dr. Nicolae Oaca HotNews.ro
Marţi, 29 Ian 2019 Economie | Telecom
Uitându-mă în propunerea de plan de acțiuni al ANCOM pentru anul 2019 am observat o eroare sau anomalie. La pagina 2, punctul 8 se prevede ”Stabilirea tarifelor serviciilor de terminare la puncte fixe a apelurilor pe baza unui model de calculaţie a costurilor”. Eroarea este prezența cuvântului ”fixe” în loc de ”mobile”. Sau, dacă nu este o eroare atunci este o anomalie - ANCOM își propune eforturi pentru un obiectiv mai puțin important în detrimentul unuia cu mare impact asupra industriei.
Impactul OUG 114 in telecom
Foto: Hotnews

​DOCUMENT Avertisment dur al Orange, Vodafone și Telekom către Guvern: Implementarea 5G ar fi imposibilă în urma aplicării Ordonanței care suprataxează mediul privat

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 29 Ian 2019 Economie | Telecom
Orange, Vodafone și Telekom au avertizat Guvernul că "măsurile OUG 114/2018 încalcă legislația UE" și "vor face imposibilă implementarea noilor tehnologii". Într-un document obținut de HotNews.ro (vezi integral în articol), operatorii avertizează că impactul total va fi de 3,3 miliarde de euro în acest an, sumă ce depășește veniturile anuale ale industriei și reprezintă 60% din investițiile totale ale operatorilor mobili în ultimii 10 ani. Conform măsurilor privind taxele de licență, statul ar trebui să încaseze minim 3,1 miliarde euro în urma licitației 5G ce va fi organizată în 2019, "o sumă care, evident, nu poate fi suportată de cei 4 operatori mobili prezenți în piață."
Tehnologia 5G
Foto: EAI

Controverse generate de Ordonanța 114 asupra licitației 5G: Unele frecvențe nu mai pot fi licitate, iar pentru cele disponibile statul ar vrea miliarde de euro

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 28 Ian 2019 Economie | Telecom
Industria telecom este bulversată în acest moment de prevederile OUG 114/2018 care suprataxează mediul de afaceri. Specialiști din industria telecom au încercat să calculeze cât ar încasa statul din taxele de licență aferente frecvențelor pentru servicii 5G, însă cifrele rezultate ajung la miliarde de euro și ar fi nerealiste. Culmea este că unele frecvențe disponibile pentru servicii 5G nu se mai regăsesc în OUG-ul care fixează prețurile minime de licență, iar pentru alte frecvențe costul prelungirii este mai mare decât dacă ar fi licitate din nou.
Dinu Bumbacea, Deloitte Romania
Foto: Deloitte Romania

Estimări Deloitte privind tehnologia 5G: Aproximativ 50 de operatori vor lansa servicii 5G până în anul 2020 la nivel mondial

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 28 Ian 2019 Economie | Telecom
72 de operatori din toată lumea au testat tehnologia 5G în 2018 și se preconizează că aproximativ 50 de operatori vor lansa servicii 5G până în anul 2020 cel puțin în anumite zone, în special în orașe mari, potrivit unui studiu la nivel global realizat de Deloitte. În ceea ce privește terminalele 5G, Deloitte estimează că aproximativ 20 de furnizori vor lansa în 2019 echipamente compatibile 5G și vor vinde aproximativ un milion de unități. Vezi în articol ce așteptări sunt pentru piața din România.
Florina Tanase
Foto: Telekom Romania

Florina Tănase a preluat funcția de director juridic al Telekom România, după ce anterior a coordonat direcțiile juridice ale Vodafone și UPC

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 25 Ian 2019 Economie | Telecom
Florina Tănase coordonează începând de vineri, 25 ianuarie, activităţile juridice, de reglementare, securitate şi protecţia datelor cu caracter personal ale grupului de companii Telekom Romania, a anunțat vineri compania. Anterior acestei numiri, Florina Tănase a ocupat poziţiile de Senior Director Legal & External Affairs în cadrul Vodafone România, Legal Vice-President al AD Pharma Group, precum si Legal & Regulatory Compliance Director al UPC România.
Rezultate Vodafone in Romania
Foto: Vodafone

Veniturile din servicii ale Vodafone România au scăzut cu 0,5% până la 719 milioane de euro anul trecut

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 25 Ian 2019 Economie | Telecom
Veniturile din servicii ale Vodafone România au scăzut cu 0,8% până la 180,2 milioane euro în ultimul trimestru al anului trecut, ca efect al scăderii tarifelor de interconectare de la la 0,96 eurocenți/minut, la 0,84 eurocenți/minut pentru apelurile de voce mobilă, a anunțat al doilea mare operator local de comunicații mobile. Datele grupului britanic arată că anul trecut aceste venituri au fost de 719 milioane euro, în scădere cu 0,5% față de 2017. Numărul de utilizatori a rămas constant la peste 9,9 milioane de utilizatori.
Internet
Foto: MorgueFile.com

Ordonanța care suprataxează mediul de afaceri: Furnizorii de internet au cerut sprijinul Comisiei Europene și al Avocatului Poporului

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 25 Ian 2019 Economie | Telecom
Asociația Națională a Internet Service Providerilor din România (ANISP) a solicitat Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională și a trimis o scrisoare și către Direcția Generală Rețele de Comunicații, Conținut și Tehnologie (DG CONNECT) a Comisiei Europene prin care se solicită sprijinul Comisiei față de efectele negative pe care le-ar avea OUG 114/2011, se arată într-un comunicat al asociației. Suprataxarea industriei de telecomunicații ar contravine legislației naționale și europene și va duce la creșterea tarifelor către utilizatorii finali, dar și la posibile falimente, susține asociația.
Deutsche Telekom logo
Foto: Deutsche Telekom

Grupul elen OTE neagă că ar fi intrat în negocieri pentru vânzarea Telekom România / Deutsche Telekom: Nu comentăm astfel de speculații media

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 18 Ian 2019 Economie | Telecom
"Grupul OTE, în calitate de acționar direct al Telekom România, nu a intrat în negocieri cu o terță parte", au precizat pentru HotNews.ro oficialii grupului elen, ca reacție la declarația unui om de afaceri bulgar, care a spus în presa locală că ar negocia cu Deutsche Telekom pentru preluarea companiei din România. De cealaltă parte, oficialii Deutsche Telekom, acționarul majoritar al OTE, au spus pentru HotNews.ro că "nu comentează astfel de speculații media". Vezi în articol integral precizările OTE și Deutsche Telekom.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version