IT
atac cibernetic
Foto: Pixabay

Românii, câştigători la Campionatul European de Securitate Cibernetică

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Echipa României a ieșit câștigătoare, depășind 19 echipe din alte țări, la ediția cu numărul 6 a Campionatului European de Securitate Cibernetică. Echipele au avut o medie de 18 probleme noi pe zi, ce au acoperit zone din cele mai diverse: de la securitatea aplicațiilor web, criptografie, inginerie inversă, exploatarea sistemelor informatice, până la programare, inginerie socială sau investigații IT.
Libra
Foto: Facebook

Grupul principalelor economii ale lumii (G7): Criptomoneda Libra a Facebook reprezintă un risc

de Adi Iacob HotNews.ro
Un raport al grupului G7 — forumul internațional al guvernelor unor state dezvoltate din punct de vedere economic, tehnologic și militar — susține că apariția criptomonedei dezvoltate de Facebook — Libra — nu trebuie aprobată până când compania demonstrează că nu prezintă riscuri.
Imagine: Depositphotos
Foto: DepositPhotos.com

Cel.ro vs eMag.ro. Fazele unei confruntări între David și Goliat. Cum răspunde eMag

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Luni, 14 Oct 2019 Economie | IT
eMag.ro liderul pieței de e-commerce și Cel.ro, unul dintre principalii săi concurenți, sunt în confruntare deschisă. Cea mai recentă bătălie, arbitrată de fisc, a adus retailer-ului online eMag.ro o sancțiune, în urma unei reclamații făcute de Cel.ro pentru “publicitate înșelătoare”, după cum susține reclamantul. Disputa a început de câteva săptămâni, chiar înainte de Black Friday 2019, cea mai importantă perioadă din an pentru vânzările online.
Samsung Galaxy Fold
Foto: Hotnews

Telefonul pliabil Samsung Galaxy Fold poate fi comandat la noi, cu prețuri între 10.000 și 15.400 lei

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Economie | IT
Telefonul pliabil al Samsung, relansat după ce în aprilie mai multe gadget-uri s-au stricat în timp ce erau testate de jurnaliști, a revenit pe piață în versiunea modificată, iar la noi poate fi comandat de la un magazin online, prețurile fiind între 9.999 lei și 15.416 lei (varianta 5G). Review-urile presei internațonale notează că noua variantă de Galaxy Fold este îmbunătățită, dar vine cu o lungă serie de recomandări, dovadă că încă este un gadget sensibil.
Constructii
Foto: Pexels

Firmele din construcţii şi meseriaşii îşi pot lista serviciile pe o platformă românească de tip marketplace. Cum funcţionează şi cât costă

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Economie | IT
Trei antreprenori au lansat o platformă românească de tip marketplace dedicată construcţiilor, după investiţii de 80.000 de euro, unde firmele din construcţii şi meşterii pot lista lucrările pe care le execută, servicii, dar şi anunţuri de angajare.
Jocuri video
Foto: Pixabay

Ministrul pentru IMM-uri: Jocurile video merită susţinute şi ar ajuta la evoluţia brandului de ţară

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Economie | IT
Ministrul pentru IMM-uri susține că jocurile video sunt o zonă a tehnologiei care merită susţinută şi care ar putea ajuta la evoluţia brandului de ţară, iar dezvoltatorii pot debuta cu ajutorul programelor precum Startup Nation sau Programul de Provoare a Exporturilor. "Un joc bun poate să aducă foarte mult procentual brandului de ţară. Dacă vorbim despre Angry Birds, Finlanda este cunoscută pentru acest lucru. Deja s-a transformat în film", a afirmat ministrul.
Site-ul Sophos
Foto: Sophos

Compania de securitate informatică Sophos va fi preluată cu aproape 4 miliarde dolari de un fond american de investiții

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Economie | IT
Sophos, una dintre cele mai cunoscute companii europene de cybersecurity, a fost cumpărată cu 3,9 miliarde dolari de un fond american de investiții. Sophos are 3,400 de angajați, a fost fondată în 1985 și valoarea acțiunilor sale s-a dublat în patru ani. Sophos a ajutat autoritățile britanice, dar și multe firme, acum doi ani, după atacul de ransomware Wannacry.
Bogdan_Herea_CEO_PitechPlus
Foto: Hotnews

Achiziție în IT-ul românesc: O firmă de software din Cluj, cumpărată de grupul de outsourcing Webhelp

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Economie | IT
Firma IT clujeană PitechPlus, care dezvoltă și implementează soluții software personalizate, controlată de antreprenorul Bogdan Herea, a fost cumpărată de compania franceză de outsourcing Webhelp.
Facebook Libra
Foto: Facebook

6 mari jucători se retrag din proiectul Libra. Cine mai rămâne alături de Facebook în dezvoltarea criptomonedei

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 14 Oct 2019 Economie | IT
După PayPal, alţi cinci parteneri importanţi, printre care MasterCard, Visa şi eBay, şi-au anunţat retragerea din proiectul Facebook de dezvoltare a primei criptomonede a reţelei de socializare, Libra. De ce au plecat cele patru companii şi cine rămâne.
fondatoarea ERL
Foto: Hotnews

​VIDEO Tehnologia care foloseşte inteligenţa artificială pentru a citi emoţiile clienţilor. Cum funcţionează

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 11 Oct 2019 Economie | IT
Un startup lansat în urmă cu 5 ani în Spania foloseşte inteligenţa artificială pentru a afla tot ce simt oamenii în legătură cu brand, un produs sau chiar cu un candidat la prezidenţiale. Am stat de vorbă cu fondatoarea Emotion Research LAB pentru a vedea cum funcţionează de fapt această tehnologie.
Uber Eats
Foto: Facebook

Uber cumpără un startup de livrări de la magazine

de CZ HotNews.ro
Vineri, 11 Oct 2019 Economie | IT
Firma americană de transport în sistem ridesharing Uber, prezentă și în România, a anunțat vineri că achiziționează un startup sud-american de livrări de produse de la magazine.
Grammarly
Foto: Hotnews

Asistentul pentru scriere corectă Grammarly a primit o investiție de 90 de milioane de dolari

de CZ HotNews.ro
Vineri, 11 Oct 2019 Economie | IT
Firma IT Grammarly, care a realizat un asistent digital pentru scriere corectă în limba engleză folosit de 20 de milioane de utilizatori, a anunțat vineri că a obținut o nouă investiție, de 90 de milioane de dolari.
Angajati
Foto: Comisia Europeana

Finanţări nerambursabile de până la 248.000 Euro pentru furnizori de tehnologie şi firmele care vor să-și automatizeze producția

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 11 Oct 2019 Economie | IT
Firmele care livrează soluții de automatizare şi fabricile care vor să-și automatizeze producția pot aplica pentru finanţări nerambursabile de până la 248.000 de euro, prin proiectul DIH2, o rețea pan-europeană de producție agilă și robotică. Aplicaţiile sunt deschise până la 31 octombrie. Cine se poate înscrie.
Google lanseaza un ghid vocal in Maps
Foto: Google Blog

VIDEO Google lansează un ghid vocal în Maps, creat pentru persoanele cu deficiențe de vedere

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 11 Oct 2019 Economie | IT
Google Maps poate ajuta acum persoanele cu deficiențe de vedere să ajungă mai ușor la destinație cu ajutorul unui ghid vocal care îi anunță când sunt pe calea cea bună, îi avertizează atunci când există un trotuar ocupat în față sau calculează cât de departe este următoarea stradă pe care trebuie să meargă la stânga sau dreapta.
Amazon Cloud Cam
Foto: Amazon

Angajați ai Amazon din România și India se uită la filmulețe realizate în casele oamenilor de camerele de monitorizare Cloud Cam ale companiei - Bloomberg

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 11 Oct 2019 Economie | IT
Amazon a fost acuzată că angajați ai săi din România și India se uită la filmulețe realizate în casele oamenilor de camerele de monitorizare Cloud Cam care se vând în SUA. Clipuri realizate de aceste camere au ajuns fără acordul user-ilor la angajați ai Amazon care se uită la ele pentru a ”antrena” soft-urile de inteligență artificială, astfel încât camerele să funcționeze mai bine, scrie Bloomberg. Amazon spune că toate frânturile video care ajung la angajații săi sunt ,fie trimise de testeri, fie de useri care aleg să le trimită pentru că au avut probleme cu produsul și le vor rezolvate.
Intr-un sediu al Facebook
Foto: Facebook

Cercetătorii Facebook traduc folosindu-se de asemănările matematice dintre diversele limbi. Și româna este subiect de cercetare în laboratorul de inteligență artificială de la Paris

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 10 Oct 2019 Economie | IT
Marile companii de tehnologie folsessc unelte de inteligență artificială pentru a obține traduceri instant cât mai bune, iar la Paris Facebook face teste și între română și engleză, rezultatele metodei noi folosite în Franța fiind cel puțin la fel de bune precum la metodele clasice folosite în prezent de Facebook, spune un șef al companiei, citat de AFP. Laboratorul AI Research Paris a fost deschis în 2015.
UiPath
Foto: Hotnews

Finaliştii competiţiei organizate de unicornul românesc UiPath. Premeiu de 50.000 euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 10 Oct 2019 Economie | IT
Unicornul românesc UiPath a anunţat cei șase finaliști ai competiției Automation Awards CEE 2019. Dedicată start-up-urilor și scale-up-urilor din regiunea Europei Centrale și de Est și Turcia, competiția își propune să sprijine cele mai bune echipe din regiune motivate să dezvolte programe de software de automatizare B2B şi oferă un premiu de 50.000 euro.
fondatorii RocaX
Foto: Hotnews

Fond românesc de investiții de 2,7 milioane euro pentru firme IT. Lista startup-urilor care au primit deja finanţare

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 10 Oct 2019 Economie | IT
ROCA X este un fond românesc de investiții în firme din tehnologie cu un buget de 2,7 milioane de euro, din care a investit până acum 600.000 de euro în cinci startup-uri. Fondul îşi propune să ajungă la 10 milioane de euro până în 2021. Ce proiecte caută investitorii.
“Sound Shirt”
Foto: Captura YouTube - cutecircuit

VIDEO Un start-up a creat o cămașă care ajută persoanele cu deficienţe de auz să simtă muzica

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 10 Oct 2019 Economie | IT
Un startup de modă din Londra a combinat îmbrăcămintea și tehnologia pentru a crea o cămașă numită “Sound Shirt”, care ajută persoanele cu deficienţe de auz să simtă muzica, prin intermediul unor senzori.
5G
Foto: Wikimedia Commons

DOCUMENT Rețelele 5G: 6 riscuri de securitate identificate de UE

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 9 Oct 2019 Economie | IT
Rețelele de conexiune la internet de generația a cincea - tehnologia 5G - prezintă 6 riscuri majore de securitate cibernetică, potrivit unui raport al Uniunii Europene.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version