IT
angajati
Foto: commons.wikimedia.org

Premierul Ludovic Orban, despre scutirea de impozit pentru IT-iști: Tratamentul fiscal egal al cetățenilor și firmelor este un obiectiv al guvernării noastre

de Raluca Abrihan HotNews.ro
​Premierul Ludovic Orban susţine în continuare renunţarea la scutirea de impozit pe venit acordată în prezent unor categorii de angajați din domeniul IT. "Tratamentul fiscal egal al cetățenilor și al firmelor reprezintă un obiectiv al guvernării noastre", a declarat premierul, într-un interviu live la HotNews.ro.
competitie antreprenoriat
Foto: Hotnews

Competiții naționale și internaționale de antreprenoriat pentru elevi şi studenţi. Premii de peste 50.000 dolari

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 17 Ian 2020 Economie | IT
S-a dat startul înscrierilor în competiţiile Business Plan Challenge și Compania Anului pentru tinerii pasionaţi de antreprenoriat. Echipe de cel puțin 3 elevi (16-19 ani), respectiv de 2 studenți (19-30 ani) pot câştiga premii și investiții de peste 50.000 dolari.
ehealth
Foto: pxfuel.com

Rolul giganților tech în sănătate: Serviciile medicale vor deveni digitale, personalizate și preventive

de RA HotNews.ro
Vineri, 17 Ian 2020 Economie | IT
Serviciile medicale vor deveni digitale, personalizate și preventive, în următorul deceniu, ceea ce va impune transformări majore ale sistemelor de sănătate și ale modului de utilizare a datelor, iar în acest context rolul giganților tech este în creștere, arată o analiză PwC România.
Recunoastere faciala, depositphotos.com
Foto: Hotnews

UE vrea să interzică folosirea tehnologiilor de recunoaştere facială în spaţiile publice

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 17 Ian 2020 Economie | IT
Comisia Europeană ia în considerarea interzicerea utilizării tehnologiilor de recunoaştere facială în spaţiul public, pentru următorii cinci ani, pentru a putea reglementa toate aspectele ce ţin de folosirea ei astfel încât să nu fie utilizată abuziv.
Turism
Foto: sxc.hu

Top tendinţe care transformă călătoriile în 2020: Utilizarea inteligenței artificiale și Machine Learning pentru comunicarea cu clienții

de RA HotNews.ro
Vineri, 17 Ian 2020 Economie | IT
Industria de turism și călătorii este afectată radical de Internet și tehnologiile mobile. Iată câteva dintre schimbările importante care se vor produce în industria de călătorii și turism în acest an.
Recunoaștere facială
Foto: Wikimedia Commons

Recunoaștere facială în farmacii: Autoritățile din Shanghai îi verifică pe cei care cumpără substanțe controlate de lege

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 17 Ian 2020 Economie | IT
Autoritățile din Shanghai testează introducerea unor sisteme de recunoaștere facială în farmacii pentru a-i prinde pe cei care încearcă să cumpere substanțe controlate de lege în cantități substanțiale.
hackeri
Foto: Silicon Valley, screenshot

Toate metodele prin care te protejezi de țepele online care-ți golesc cardul, învățate de la experți

de Răzvan Băltărețu HotNews.ro
Vineri, 17 Ian 2020 Economie | IT
România e o țară sensibilă la cuvinte de laude. Când nu le primește se agață de ce poate și transformă frânturi de adevăr în realități și legende. Așa e cu hackingul. Din păcate, cazuri recente ne arată că cetățenii nu sunt niciodată departe de a-și lua o țeapă. Și uneori îi costă bani buni.
Google Pixel 3 XL
Foto: Hotnews

Google devine a patra companie americană de tehnologie care atinge 1.000 de miliarde dolari capitalizare

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 17 Ian 2020 Economie | IT
Google a devenit joi a patra companie americană de tehnologie care ajunge la o capitalizare de 1.000 de miliarde de dolari, prima companie care a reușit asta fiind Apple, în 2018. Următoarea ar putea fi Facebook, dar mai are mult de urcat, fiind la 620 miliarde dolari. Prima companie de orice fel care a atins 1.000 mld a fost, pentru scurt timp PetroChina (în 2007), iar compania petrolieră Aramco are o capitalizare de 2.000 de miliarde dolari, debutând foarte recent la bursa din Riad.
Social media
Foto: Pexels

Mulţi utilizatori de internet spun că se tem să dea informaţii personale reţelelor de socializare sau chiar să facă cumpărături online – Eurostat

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 16 Ian 2020 Economie | IT
În 2019, aproape jumătate din cetăţenii UE, cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani, spun că și-au limitat activitățile private pe internet, din cauza fricii legate de securitate, arată datele Oficiului European pentru Statistică (Eurostat).
Masini de la Yango
Foto: Hotnews

Aplicaţia de ridesharing Yango a primit un aviz tehnic de funcționare în România pentru 2 ani

de RA HotNews.ro
Joi, 16 Ian 2020 Economie | IT
Aplicația de ridesharing Yango a primit un aviz tehnic valabil doi ani de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pentru funcționarea ca platformă digitală de intermediere a transportului alternativ.
Inteligenta artificiala
Foto: Captura YouTube - Xnor.ai

Apple mai cumpără un startup de inteligență artificială cu 200 milioane dolari

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 16 Ian 2020 Economie | IT
Potrivit CEO-ului Apple, Tim Cook, producătorul de iPhone-uri achiziționează o companie la fiecare două-trei săptămâni. Pe această listă de achiziții tocmai a fost adăugat un startup de inteligență artificială ― Xnor.ai ― pentru care Apple a plătit 200 milioane de dolari.
Bolt app
Foto: Hotnews

Bolt împrumută 50 milioane euro de la Banca Europeană de Investiții

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 16 Ian 2020 Economie | IT
Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat acordarea unui împrumut de tip quasi equity (linie de creditare dependentă de performanţele companiei) de 50 de milioane de euro cu Bolt, platforma europeană de transport şi ridesharing cu sediul central în Estonia.
Casius MOREA CEO EmailTree
Foto: Hotnews

Un startup din Sibiu care face soluții pentru serviciile de relații cu clienții bazată pe inteligență artificială va lucra cu o mare companie telecom din Luxemburg

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Economie | IT
Startup-ul românesc EmailTree AI, fondat în ianuarie 2019, cu birouri în Sibiu, Timișoara și Luxemburg, a început să ofere o soluție pentru serviciile de relații cu clienții bazată pe Inteligența Artificială (AI) pentru sucursala din Luxemburg a unui mare jucător telecom.
Castigatori PowerUp Challenge 2019
Foto: Hotnews

Competiţie pentru startup-uri, firme în creștere și IMM-uri din România din domeniul energiei

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Economie | IT
S-a dat startul înscrierilor pentru una dintre cele mai mari competiţii dedicate startup-urilor, firmelor şi IMM-urilor româneşti din domeniul energiei, PowerUp! Challenge, organizată de InnoEnergy. Câştigătorii vor beneficia de îmbunătățirea produselor, dezvoltare și programe-pilot, strategii de comercializare, introducere și extindere pe piața internațională, dar și de oportunități de finanțare ulterioare şi premii de până la 65.000 de euro.
Atac cibernetic
Foto: SRI

Specialişti: Activitatea grupărilor cibernetice din Iran și Orientul Mijlociu s-a intensificat

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Economie | IT
În doar o săptămână, o echipă de specialişti în securitate cibernetică a identificat apariția și răspândirea troianului ZeroClear, dar și a altor programe distructive, după ce a monitorizat activ grupurile APT33, APT34, APT35, APT39.
Inteligenta Artificiala
Foto: Google

Tendințe în tehnologie pentru 2020: AI în afaceri şi loialitate pentru aplicaţii

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Economie | IT
De la adoptarea globală a smartphone-urilor, utilizarea pe scară largă a cloud-ului, aplicațiilor și social media, până la pătrunderea AI în afacerile și casele noastre, în ultimul deceniu au avut loc foarte multe schimbări. Multe dintre predicțiile de anul trecut – legate de expansiunea dramatică a conectivității mobile, dezvoltării continue ale utilizării AI/ML și evoluția către arhitecturi multi-domain – vor continua să fie relevante pentru mulți ani de-acum încolo, arată compania de tehnologie Cisco.
Haine la spalat
Foto: Pexels

Aplicația românească care scapă clienții de spălatul rufelor

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Economie | IT
La finalul anului 2019 a fost lansată aplicația drop&go, un produs care face legătura între clienții interesați, livratori și spălătorii. Lansată cu o investiție inițială de 300.000 de euro, aplicația permite utilizatorilor să comande trimiterea și ridicarea hainelor de la spălătorie. "În procesul de dezvoltare a produsului ne-am uitat cu atenție la ce se întâmplă și în zona de livrare a mâncării", explică cofondatorul startup-ului.
Supermarket
Foto: Pixabay

Tokinomo, platformă românească de creștere a vânzărilor la raft în magazine, primeşte o finanţare de 700.000 Euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Economie | IT
Startup-ul de retail tech Tokinomo a ridicat o rundă de investiții în valoare de peste 700.000 euro, la care au participat fondul EGV și un grup de business angels, majoritatea parte din TechAngels. Runda este una dintre cele mai mari investiții sindicalizate realizate de un grup de angels din România (aceștia participând cu 500.000 euro).

Microsoft a corectat o breșă majoră de securitate care i-a fost semnalată de NSA

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Economie | IT
Microsoft a publicat marți un update care să corecteze o breșă de securitate majoră ce a atins versiunile cele mai recente de Windows 10, Windows Server 2016 și Windows Server 2019. Breșa a fost semnalată celor de la Microsoft de agenția NSA National Security Agency care de cele mai multe ori nu face public ce descoperă, pentru că se folosește de aceste descoperiri în activitățile de spionaj.
windows 7
Foto: Captura YouTube

Kaspersky: Windows 7 va deveni un risc de securitate pentru firme. Câte IMM-uri mai folosesc sistemul de operare

de Adi Iacob HotNews.ro
Marţi, 14 Ian 2020 Economie | IT
Întrucât suportul pentru Windows 7 expiră marți, acest sistem de operare va deveni un risc de securitate pentru utilizatorii individuali și pentru firme, având în vedere că vulnerabilitățile nu vor mai fi remediate, susțin experții Kaspersky.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by