FINANŢE

Ministrul Finantelor despre zvonurile privind nationalizarea pensiilor private: Era necesara interventia ASF intr-o maniera foarte dura

de Alina Neagu HotNews.ro
Duminică, 23 Apr 2017 Economie | Finanţe
Interventia dura a Autoritatii de Supraveghere Financiara in cazul subiectului nationalizarii fondurilor private de pensii, in care fondul NN Pensii a fost amendat, a fost una necesara, in contextul in care acest scenariu nu a fost discutat "nici in lift la Ministerul de Finante", a sustinut ministrul Finantelor, Viorel Stefan, intr-o emisiune la Digi24.
Viorel Stefan, ministrul Finantelor
Foto: cdep.ro

Ministrul Finantelor: Consultantul fiscal va oferi asistenta in permanenta, precum medicul de familie. / Despre cei 35.000 de consultanti fiscali si cum vor fi platiti: Nu avem toate elementele privind toate detaliile

de Alina Neagu HotNews.ro
Duminică, 23 Apr 2017 Economie | Finanţe
Consultantul fiscal va oferi contribuabililor asistenta in permanenta, precum medicul de familie, in cadrul noului sistemului de impozitare pe gospodarie, care ar trebui sa intre in vigoarea din 1 ianuarie 2018, a declarat ministrul Finantelor, Viorel Stefan, la Digi24, potrivit News.ro. Intrebat de declaratia sa potrivit careia ar fi nevoie de aproximativ 35.000 de consultanti fiscali care sa-i ajute pe romani sa intocmeasca declaratiilor fiscale, care ar putea fi platiti chiar si cu 10.000 de lei, ministrul Finantelor a spus ca a fost o estimare fara un calcul in spate.
Viorel Stefan, ministrul Finantelor
Foto: Agerpres

Ministrul Finantelor: 1 mai 2019, data la care salariatii vor depune prima declaratie de venit in noul sistem de impozitare

de Alina Neagu HotNews.ro
Duminică, 23 Apr 2017 Economie | Finanţe
Angajatii din Romania vor depune prima declaratie de venit in cadrul noului sistemului de impozitare pe gospodarie in data de 1 mai 2019, in contextul in care acest sistem ar trebui sa intre in vigoare din 1 ianuarie 2018, a declarat ministrul Finantelor, Viorel Stefan, la Digi24, potrivit News.ro.
Viorel Stefan, ministrul Finantelor
Foto: Agerpres

Ministrul Finantelor: De anul viitor raman doar doua contributii: CAS si CASS, in sarcina angajatului / Sarcina fiscala pentru activitati independente creste cu 25%

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 21 Apr 2017 Economie | Finanţe
Ministrul Finantelor, Viorel Stefan, a declarat vineri, pentru capital.ro, ca, incepand cu anul viitor, vor exista doar doua contributii, respectiv CAS si CASS, care vor fi trecute in sarcina exclusiva a angajatului.
Sorin Grindeanu
Foto: Agerpres

Sorin Grindeanu: Veniturile pe primul trimestru al anului vor fi cu 4 miliarde de lei mai mari decat in perioada similara a anului trecut

de R.M. HotNews.ro
Joi, 20 Apr 2017 Economie | Finanţe
Premierul Sorin Grindeanu s-a declarat optimist, joi, in privinta atingerii obiectivelor guvernului, afirmand ca veniturile in primul trimestru al anului vor fi 4 miliarde de lei mai mari decat in perioada similara a anului trecut.

Adrian Vasilescu: Pentru o revolutie fiscala iti trebuie o infrastructura moderna si o disciplina de fier

de RH RFI Romania
Joi, 20 Apr 2017 Economie | Finanţe
Introducerea impozitului pe gospodarii ar putea fi o carte castigatoare, doar daca va exista o infrastructura moderna si o disciplina de fier in colectarea darilor. Declaratia a fost facuta la RFI de consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu. El comenteaza intentia Guvernului de a schimba din temelii sistemul fiscal.

Guvern: Nivelul imprumuturilor din T1 raportat la PIB e comparabil cu cel al anilor trecuti. Sunt facute pe termen lung

de I.B. HotNews.ro
Joi, 20 Apr 2017 Economie | Finanţe
Guvernul a transmis miercuri, dupa aparitia informatiilor privind nivelul imprumuturilor contractate de la inceputul anului, care insumeaza 40% din cat a contractat Romania de la FMI in anul 2009, ca acesta este comparabil cu nivelul anilor trecuti, raportat la PIB, iar imprumuturile sunt facute pe termen lung, "la costuri reduse", potrivit news.ro.
Tineri programatori
Foto: Hotnews

Cine va plati impozitul pe venitul global si cine va fi scutit

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 19 Apr 2017 Economie | Finanţe
O serie de categorii de persoane beneficiaza de scutirea de la plata impozitului pe venitul global, pe care ministerul Finantelor a anuntat ca doreste sa-l introduca din 2018. Printre acestia - programatorii si doctorii.
Viorel Stefan, ministrul Finantelor
Foto: Agerpres
 documente

​DOCUMENT OFICIAL Cum arata proiectul Impozitului pe Venitul Global: principalele prevederi

de Red. Economic HotNews.ro
Miercuri, 19 Apr 2017 Economie | Finanţe
Ministerul Finantelor a facut public documentul de lucru privind introducerea impozitului pe venitul global. Acest nou tip de impozitare va fi o parte din viitorul Cod Fiscal. Ministerul Finantelor anunta ca lucreaza la noul tip de impozit impreuna cu reprezentanti ai Uniunii Notarilor, Camerei Consultantilor Fiscali, Corpului Expertilor Contabili si ai Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei.
Citeste atasat documentul de lucru privind Impozitul pe Venitul Global
Kremlin
Foto: Agerpres

Rusia: Banca centrala salveaza o banca detinuta in proportie de 49% de Biserica Ortodoxa / In premiera, vor contribui si creditorii

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 19 Apr 2017 Economie | Finanţe
Banca centrala a Rusiei a anuntat miercuri un plan de salvare de peste doua miliarde de euro pentru Peresvet, o banca in dificultate si controlata de puternica biserica ortodoxa, impunand insa, pentru prima oara, contributii si de la creditori, nu doar din fonduri publice, scrie AFP.

Profit.ro: Guvernul pregateste impozitarea cu 3% a mostenirilor sau donatiilor care depasesc 100 de mii de euro

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 19 Apr 2017 Economie | Finanţe
Sumele sau bunurile, inclusiv titluri de valoare si aur financiar, primite cu titlu de mostenire ori donatie, ar putea fi impozitate cu 3% daca depasesc valoarea de 100.000 de euro, acelasi impozit fiind pregatit sa fie introdus si pentru veniturile realizate de catre proprietarii imobilelor nationalizate, la prima tranzactionare a actiunilor emise de Fondul Proprietatea si pe care le-au primit in schimbul acestor imobile. Guvernul a pregatit introducerea acestei limite valorice peste care va fi aplicat impozitul de 3% intr-un draft de modificare a Codului Fiscal, aflat in discutie si obtinut de Profit.ro din surse guvenamentale, scrie News.ro.

Cum va fi calculat venitul net anual global pe gospodarie; vor fi deduceri pentru RCA, abonament la fitness, bilete la cinema, carti

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 19 Apr 2017 Economie | Finanţe
Impozitul pe venit ar urma sa fie aplicat, de anul urmator, in functie de un venit anual global pe gospodarie, insa o gospodarie va avea dreptul la un venit neimpozabil calculat in functie de numarul de persoane care fac parte din acea gospodarie, precum si la o serie de deduceri, printre care asigurarea pentru casa si masina (RCA), abonament la sala de fitness si dans, bilete la cinema, carti, medicamente sau sustinerea unor entitati nonprofit, potrivit unui draft de modificare a Codului Fiscal aflat in discutie si obtinut de Profit.ro.
Sediul FMI (Washington)
Foto: Agerpres

FMI a imbunatatit estimarea de crestere a economiei Romaniei la 4,2% in 2017, sub prognoza de 5,2% a guvernului

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 18 Apr 2017 Economie | Finanţe
FMI a imbunatatit estimarea de crestere a economiei Romaniei la 4,2%, de la ritmul prognozat anterior de 3,8%, dar ritmul este totusi sub avansul de 5,2% anticipat de guvern, potrivit raportului World Economic Outlook publicat marti de institutia financiara si citat de news.ro.

Companiile straine au facut in primele doua luni investitii directe de 655 milioane euro in Romania

de R.M. HotNews.ro
Joi, 13 Apr 2017 Economie | Finanţe
Companiile straine au facut investitii directe in Romania in valoare de 655 milioane euro in primele doua luni ale acestui an, in scadere cu circa 1% fata de perioada ianuarie-februarie 2016, potrivit datelor publicate joi de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si citate de news.ro.

Rezervele de grau ale Europei ar putea ajunge la cel mai redus nivel din ultimii 13 ani

de R.M. HotNews.ro
Joi, 13 Apr 2017 Economie | Finanţe
Rezervele de grau pastrate in Uniunea Europeana vor scadea probabil cu 37% pana la sfarsitul lunii iunie, la 10,1 milioane de tone, pe fondul recoltelor slabe, consumului solid si a cresterii peste asteptari a exporturilor, se arata intr-un raport realizat de firma de consultanta agricola Strategie Grains, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

Seful Fiscului recunoaste ca ANAF are un deficit de de 3.000 de angajati

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 13 Apr 2017 Economie | Finanţe
Presedintele ANAF, Bogdan Stan, a recunoscut joi ca institutia are un deficit de 3.000 de angajati. El a fost intrebat de ziaristi intr-o conferinta de presa la sediul Guvernului daca ANAF isi permite sa renunte la o parte din angajati pentru a-i transforma in consultanti fiscali, asa cum anuntase ieri ministrul Finantelor.
Bogdan Stan
Foto: Captura Privesc.eu

VIDEO Presedintele ANAF: Am colectat pe primul trimestru cu 2 puncte procentuale mai putin decat programul asumat de incasari. Incasari mai mici cu 1,2 miliarde de lei

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 13 Apr 2017 Economie | Finanţe
Presedintele ANAF, Bogdan Stan, a anuntat joi intr-o conferinta de presa la Guvern ca Fiscul a colectat pe primul trimestru al anului cu 1,2 miliarde de lei mai putin decat avea programat, adica si-a realizat 98% din program. In ceea ce priveste comparatia cu primul trimestru al anului trecut, incasarile au crescut cu 1,3%, a mai spus Stan.

​Impozitul pe venitul global: De unde face rost statul de atatia consultanti fiscali care sa ajute toti romanii? O parte din angajatii Fiscului, vizati de ministrul Finantelor

de RH HotNews.ro
Miercuri, 12 Apr 2017 Economie | Finanţe
Ministrul Finantelor, Viorel Stefan, a anuntat miercuri ca guvernul vrea sa introduca din 2018 impozitul pe venitul global al gospodariilor, care va da posibilitatea romanilor sa-si deduca din baza de impozitare diverse cheltuieli. Dar pentru asta e nevoie de consultanti fiscali care, ca in America, sa-i ajute pe cetateni sa-si completeze declaratiile de venit. De unde atatia contabili/consultanti fiscali? Si cine-i va plati?
Viorel Stefan, ministrul Finantelor
Foto: Agerpres

Primele amanunte despre noul impozit global: Guvernul vrea impozit de 10% incepand din 2018, aplicabil venitului global al unei gospodarii. Statul va angaja consultanti fiscali

de Red. Stiri HotNews.ro
Miercuri, 12 Apr 2017 Economie | Finanţe
Ministrul Finantelor, Viorel Stefan, a confirmat miercuri ca in minister se lucreaza de doua luni la modificarea Codului Fiscal in vederea impozitului global. Informatia a fost publicata marti in exclusivitate de HotNews.ro. Viorel Stefan a mai anuntat ca Guvernul vrea sa scada cota unica de la 16% la 10% incepand cu 1 ianuarie 2018, urmand ca aceasta cota de impozitare sa se aplice venitului global al unei gospodarii. "Pe langa cota unica de impozitare de 10%, va exista o facilitate de impozitare cu 0% pentru veniturile sub 2000 de lei", a mai anuntat Viorel Stefan.
Adrian Dobre
Foto: Agerpres

Detalii despre impozitul pe venitul global: statul va angaja consultanti fiscali precum medicii de familie. Cati consultanti fiscali? "Cati va fi nevoie"

de Red. Stiri HotNews.ro
Miercuri, 12 Apr 2017 Economie | Finanţe
Adrian Dobre, secretar de stat in Ministerul Muncii si purtator de cuvant al PSD, a dat miercuri detalii despre noul impozit global pregatit de guvernul PSD. El a spus la Antena 3 ca Guvernul nu ia in calcul eliminarea cotei unice de 16%, iar "impozitul pe venitul global va insemna calcularea veniturilor si aplicarea unor deduceri". Cum se va realiza practic?ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi