FINANŢE
Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici
Foto: Hotnews
 documente
(20 Oct 2018) PDF, 2MB

Documentul oficial trimis Comisiei Europene de Ministerul Finanțelor, în care este menționată înghețarea salariilor și angajărilor la stat în 2019

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Oct 2018 Economie | Finanţe
Pentru a se încadra în ținta de deficit bugetar din 2019, Guvernul de la București intenționează să ia mai multe măsuri de limitare a cheltuielilor bugetare și de creștere a veniturilor guvernamentale, potrivit unei scrisori trimise Comisiei Europene de Ministerul Finanțelor. Estre vorba despre documentul făcut public parțial sâmbătă dimineața de liberalul Florin Cîțu și pe care ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, l-a recunoscut, însă despre care a declarat că este doar o variantă de lucru.
Giuseppe Conte
Foto: Presidenza della Repubblica

Comisia Europeană cere clarificări Italiei pentru proiectul de buget: Un derapaj fără precedent

de R.M. HotNews.ro
Joi, 18 Oct 2018 Economie | Finanţe
Bruxellesul a demarat joi confruntarea cu coaliția populistă aflată la putere în Italia, cerând oficial "clarificări" Romei pentru derapajul bugetar "fără precedent", scrie AFP.
Dividende
Foto: Dreamstime.com

Enorma schemă de fraudare "cum ex" ar fi costat 11 state europene 55 de miliarde de euro

de R.M. HotNews.ro
Joi, 18 Oct 2018 Economie | Finanţe
Enorma fraudă fiscală "cum ex", dezvăluită în Germania, a costat 11 țări europene 55 de miliarde de miliarde de euro, mult mai mult decât evaluările inițiale, afirmă joi 19 media europene, într-o anchetă comună, scrie AFP.
Sediul Federal Reserve
Foto: federalreserve.gov

Fed Reserve anunță că majorarea graduală a dobânzilor de intervenție este foarte probabilă

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Economie | Finanţe
Banca Centrală Americană (Fed) a afirmat că este "foarte probabil" să continue majorarea "graduală" a dobânzilor de intervenție având în vedere soliditatea creșterii economice a Statelor Unite, scrie AFP, care citează o minută a reuniunii monetare din 26 septembrie publicată miercuri.
Donald Trump
Foto: Flikr

SUA: Deficitul bugetar 2018 atinge 779 miliarde dolari, 3,9% din PIB

de R.M. HotNews.ro
Luni, 15 Oct 2018 Economie | Finanţe
Deficitul bugetar al Statelor Unite a crescut cu 17% pentru exercițiul 2018 pentru a ajunge la 3,9% din Produsul Intern Brut (PIB), față de 3,5% în 2017, ca urmare a cheltuielilor militare și de securitate naționale, combinate cu reducerea veniturilor fiscale, scrie AFP.
bancomat ING
Foto: Hotnews

Protectia Consumatorilor a amendat ING pentru incidentul privind dublarea tranzacțiilor: 225.525 clienți ai băncii au fost afectați

de C.D. HotNews.ro
Joi, 11 Oct 2018 Economie | Finanţe
Autoritatea Natională pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a amendat cu 20.000 de lei ING, pe motiv că incidentul privind dublarea tranzacțiilor clienților afectează interesele economice ale consumatorilor, potrivit unui comunicat al instituției. ING Bank a identificat dublarea tranzactiilor efectuate de un numar de 225.525 consumatori, clienti ai bancii, precizează sursa citată.

BNR: Pesta porcină africană, vremea rece și prețul petrolului, între factorii ce pot crește inflația

de I.B. HotNews.ro
Joi, 11 Oct 2018 Economie | Finanţe
Factorii care pot duce la creșterea inflației pot avea o influență mai puternică, pe finalul acestui an, spre deosebire de factorii care pot determina scăderea acesteia, reiese din minuta celei mai recente ședințe de politică monetară a Băncii Naționale a României (BNR), publicată miercuri, potrivit Mediafax.
Camera Consultantilor Fiscali
Foto: CCF

[P] ​Camera Consultanţilor Fiscali organizează examen de atribuire a calităţii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent în București, în data de 4 noiembrie 2018

de Smile Media
Marţi, 9 Oct 2018 Economie | Finanţe
Camera Consultanţilor Fiscali este organizaţia profesională de utilitate publică care coordonează activitatea de consultanță fiscală din România și are în evidenţă peste 5.500 de membri la nivel naţional.
William Nordhaus i Paul Romer
Foto: Twitter

Premiul Nobel pentru economie 2018 - William Nordhaus și Paul Romer

de Robert Mihailescu HotNews.ro
Luni, 8 Oct 2018 Economie | Finanţe
Premiul Nobel pentru economie a fost acordat americanilor William Nordhaus și Paul Romer, anunță AFP.
impozit
Foto: PxHere

Reducere de 10% la plata anticipată a impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale pentru persoanele fizice

de RA HotNews.ro
Joi, 4 Oct 2018 Economie | Finanţe
Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care acordă o reducere de 10% pentru persoanele fizice care își plătesc în avans impozitul pe venit și contribuțiile sociale, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, citat de Mediafax.
Florin Citu
Foto: Facebook

Cîțu (PNL): Consumul scade rapid. INS a schimbat referințele pentru fiecare lună din 2017

de I.B. HotNews.ro
Joi, 4 Oct 2018 Economie | Finanţe
Senatorul PNL Florin Cîțu susține că Institutul Național de Statistică (INS) a modificat datele privind consumul aferente fiecărei luni din 2017, astfel încât să mascheze prăbușirea acestuia, respectiv contribuția negativă la creșterea economică, potrivit Mediafax.
Eugen Teodorovici
Foto: Agerpres

Teodorovici, despre amnistia fiscală: Până la final de octombrie lucrăm la Ministerul de Finanţe să facem o propunere de pachet de astfel de măsuri

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 3 Oct 2018 Economie | Finanţe
Ministerul Finanţelor Publice lucrează pentru a face, până la finalul lunii octombrie, o propunere de pachet de măsuri în ceea ce priveşte restructurarea financiară, a declarat miercuri seara, la Antena3 , ministrul de resort, Eugen Teodorovici.
Eugen Teodorovici
Foto: Captura Antena 3

Ministrul Finanțelor dezminte că urmează o creștere a cotei de TVA la 20%

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 3 Oct 2018 Economie | Finanţe
Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a dezmințit, miercuri seara, informațiile din spațiul public conform cărora va fi majorată cota de TVA la 20%, de la 19%, în prezent, potrivit Mediafax.
Sefa FMI, Christine Lagarde
Foto: Wikipedia

Avertismentul lui Christine Lagarde (FMI): Există semne potrivit cărora creșterea mondială a atins un platou / O serie de riscuri au început să se materializeze

de R.M. HotNews.ro
Luni, 1 Oct 2018 Economie | Finanţe
Perspectivele creșterii economice mondiale sunt "mai puțin favorabile", a avertizat luni șefa FMI, Christine Lagarde, care a arătat că o serie de riscuri "au început să se materializeze" față de ultimele previziuni ale instituției, scrie AFP.
Zona euro
Foto: pixabay.com

Zona euro: Rata șomajului scade la 8,1% în august, minimul ultimilor 10 ani

de R.M. HotNews.ro
Luni, 1 Oct 2018 Economie | Finanţe
Rata șomajului în zona euro a scăzut în august la 8,1%, cel mai mic nivel din noiembrie 2008, a anunțat luni oficiul european pentru statistică Eurostat, citat de AFP.
Eugen Teodorovici
Foto: Agerpres

Teodorovici: OUG privind insolvența li se va aplica celor care au intrat pe legea din 2006 și 2014

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 28 Sept 2018 Economie | Finanţe
Ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, a anunțat, joi, că noile reglementări privind insolvența le vor fi aplicate companiilor care au intrat în procedura insolvenței atât pe Legea din 2006, cât și pe Legea din 2014, potrivit Mediafax. Oficialul de la Finanțe a reamintit că, în prezent, aproximativ 28.000 de companii sunt în insolvență, 1.000 au plan de reogranizare și peste 6.000 sunt în observație.
Ucenicie
Foto: Flickr/ DG EMPL

Angajatorii care încheie un contract de ucenicie sau de stagiu primesc subvenție de 2.250 lei/lună

de V.M. HotNews.ro
Joi, 27 Sept 2018 Economie | Finanţe
Guvernul a aprobat, joi, o hotărâre care prevede că angajatorii care încheie un contract de ucenicie sau de stagiu, după caz, beneficiază, la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie/stagiu, de o sumă în cuantum de 2.250 lei/lună, informează Mediafax.

Comitetul de Macroprudențialitate recomandă BNR să monitorizeze nivelul de îndatorare al populației

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 26 Sept 2018 Economie | Finanţe
Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială (CNSM) a făcut, în ședința din 24 septembrie, două recomandări Băncii Naționale a României (BNR) și a aprobat implementarea recomandărilor Fondului Monetar Internațional (FMI), potrivit unui comunicat de presă al instituției de marți, potrivit Mediafax.

Christian Goettfert: Standardele privind achizițiile, o problemă pentru Europa de Est

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 25 Sept 2018 Economie | Finanţe
O problemă pentru Europa de Est este faptul că încă nu sunt complet dezvoltate cele mai bune standarde privind achizițiile, a declarat Christian Goettfert, director International Business and Services în cadrul General Dynamics European Land Systems, la conferința Armoured Vehicles Eastern Europe, potrivit Mediafax.
Olguta Vasilescu
Foto: Captura Antena 3

Olguța Vasilescu: Lucrăm la o HG pentru majorarea salariului minim din 1 ianuarie 2019 la 2.050 de lei

de Ionut Baias HotNews.ro
Luni, 24 Sept 2018 Economie | Finanţe
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, luni seară, la Antena 3, că Guvernul lucrează la o hotărâre de guvern pentru creșterea salariului minim începând din 1 ianuarie 2019 la valoarea de 2.050 de lei, potrivit Mediafax. Totodată, ministrul Muncii a mai spus că s-a început contabilizarea salariului minim net în euro.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version