ENERGIE
Energie
Foto: AGERPRES

Distribuitorii de energie: Decizia ANRE de a reduce rata reglementată a rentabilității va descuraja investițiile în modernizarea rețelelor electrice

de CP HotNews.ro
Decizia Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) de a reduce rata reglementată a rentabilității pentru distribuitorii de energie electrică la 5,66% începând cu 1 ianuarie 2019, de la 7,7% cât este acum, va descuraja investițiile în modernizarea rețelelor și va afecta calitatea serviciului, se arată într-un comunicat al Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE). Potrivit acesteia, reducerea investițiilor va produce efecte negative și în economie, cu o pierdere estimată a unei contribuții la PIB de 13,7 miliarde de lei și reducerea cu 1,2 miliarde lei a contribuțiilor fiscale plătite anual la bugetul de stat.
Rick Perry, secretarul pentru Energie al SUA
Foto: Agerpres

Klaus Iohannis a discutat cu secretarul SUA pentru Energie despre resursele de gaz din Marea Neagră / Și Dragnea s-a întâlnit la Parlament cu Hans Klemm și Rick Perry

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 18 Sept 2018 Economie | Energie
Președintele Klaus Iohannis l-a primit marți pe Secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii, Rick Perry, cei doi discutând despre parteneriatul strategic dintre România și SUA, dar și despre resursele de gaz din platoul continental românesc al Mării Negre. Și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, i-a primit, marți, în biroul său din Parlament, pe ambasadorul american Hans Klemm și pe secretarul pentru energie al SUA, Rick Perry. Întâlnirea a durat aproximativ 40 de minute și nu a figurat în programul oficial al lui Dragnea.
Energie
Foto: AGERPRES

ANRE a aprobat reducerea ratei reglementate a rentabilității pentru distribuitorii de energie electrică

de CP HotNews.ro
Luni, 17 Sept 2018 Economie | Energie
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat luni un ordin prin care rata reglementată a rentabilității pentru distribuitorii de energie electrică va fi redusă la 5,66% începând cu 1 ianuarie 2019, de la 7,7% cât este acum. "Valoarea RRR aprobată care urmează a fi aplicată începând  cu data de 1 ianuarie 2019 este de 5,66%, exprimată în termeni reali, înainte de impozitare", se arată într-un comunicat al ANRE.

TASS: Restabilirea dialogului energetic dintre Rusia şi SUA, pe agenda întâlnirii miniştrilor energiei rus şi american

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 11 Sept 2018 Economie | Energie
Ministrul energiei din Federaţia Rusă, Aleksandr Novak, și secretarul american al energiei, Rick Perry, vor discuta, pe 13 septembrie, la Moscova, despre restabilirea dialogului energetic dintre Rusia şi SUA - transmite TASS, citată de Rador.
Hidroelectrica
Foto: AGERPRES

UPDATE Consiliul Concurenței: Hidroelectrica este investigată pentru abuz de poziție dominantă

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Luni, 10 Sept 2018 Economie | Energie
Consiliul Concurenţei a declanșat o investigație privind un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei Hidroelectrica SA pe piața producerii şi comercializării de energie electrică din România, se arată într-un comunicat al autorității de concurență. Consiliul Concurenţei are suspiciunea că Hidroelectrica SA, prin comportamentul său de ofertare, a limitat cantitatea de energie comercializată pe unele segmente de piaţă (în principal pe Piaţa pentru Ziua Următoare), în scopul realizării unor oferte cu prețuri mai ridicate pe Piaţa de Echilibrare (PE). UPDATE În replică, Hidroelectrica arată printr-un comunicat de presă că privește cu îngrijorare faptul că, la nivel declarativ, concluziile unei investigații în derulare, aflată în stadiu incipient, au fost ante-pronunțate.
Centrala de la Cernavoda
Foto: Nuclearelectrica

Unitatea 2 a Centralei de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 9 Sept 2018 Economie | Energie
În noaptea de 8 spre 9 septembrie 2018, Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național, după ce au fost finalizate lucrările începute acum patru zile, a anunțat SN Nuclearelectrica SA (simbol bursier: SNN), într-un comunicat de presă.
Centrala de la Cernavoda
Foto: Nuclearelectrica

Nuclearelectrica: Unitatea 2 de la Cernavodă va fi oprită controlat

de CP HotNews.ro
Marţi, 4 Sept 2018 Economie | Energie
SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă va fi oprită controlat în data de 5 septembrie 2018, ora 15:00, în vederea efectuării unor lucrări de reparație la podul Mașinii de Încărcat/Descarcat combustibil.
Ruta Nord Stream 2
Foto: Gazprom

Nord Stream 2: Polonia îl sprijină pe Trump împotriva lui Merkel

de I.B. HotNews.ro
Joi, 23 Aug 2018 Economie | Energie
În disputa dintre Germania și SUA pentru Nord Stream 2, Polonia este de partea Americii – a spus ministrul polonez de externe, Jacek Czaputowicz, după întâlnirea cu șeful diplomației germane. Washingtonul poate impune sancțiuni contra firmelor care construiesc gazoductul, potrivit Rador, care citează Rzeczpospolita.

Un combinat al ArcelorMittal
Foto: ArcelorMittal

​Două grupuri britanice, interesate de preluarea combinatului siderurgic ArcelorMittal din Galați 

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 22 Aug 2018 Economie | Energie
Greybull Capital, care deține British Steel, și grupul industrial britanic și metalurgic Liberty House sunt interesate de preluarea oțelăriilor ArcelorMittal din România și Cehia, scrie, citând două surse apropiate dosarului, Financial Times, preluat de zonebourse.com 
Darius Valcov
Foto: Agerpres

Vâlcov acuză că Iohannis ar fi avut înțelegeri cu CEO al OMV pe legea offshore / În aceeași lună, postul austriac de televiziune ORF acuză represiuni din partea Jandarmeriei

de I.B. HotNews.ro
Luni, 20 Aug 2018 Economie | Energie
Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a insinuat, pe Facebook, că președintele Klaus Iohannis ar fi avut o înțelegere cu directorul general al OMV, Rainer Seele, pe Legea offshore, în luna ianuarie șeful statului a discutat cu acesta "în privat", iar în august Iohannis a respins actul normativ. Vâlcov a adăugat că, în aceeași lună, postul austriac de televiziune ORF acuză represiuni din partea Jandarmeriei la protestele din 10 august.
Darius Valcov
Foto: gov.ro

Vâlcov: Oricine ar încerca modificarea legii offshore ar trebui judecat pentru trădare de țară  

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 18 Aug 2018 Economie | Energie
Legea offshore aduce în plus pentru bugetul de stat 6 miliarde de dolari, iar oricine ar încerca să modifice actuala formă ar trebui judecat pentru trădare de țară, a declarat sâmbătă, Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului, citat de Mediafax.
Darius Valcov
Foto: Agerpres

Vâlcov publică 4 anexe ale ANRM referitoare la banii pierduți prin neactualizarea prețului la gaze

de Ionut Baias HotNews.ro
Vineri, 17 Aug 2018 Economie | Energie
Darius Vâlcov a publicat, vineri, patru anexe ale Agenției Naţionale pentru Resurse Mine (ANRM) pentru a arăta banii pierduți de stat între 2015-2017 prin neactualizarea prețului la gaze. Anterior, consilierul preciza că s-au pierdut 2 miliarde de dolari în ultimii 12 ani, în această manieră, potrivit Mediafax. Ieșirile lui Vâlcov au loc în condițiile în care în următoarea perioadă va fi rediscutată în Parlament legea offshore. Principalele beneficiare ale legii sunt companiile petroliere străine ExxonMobil, OMV Petrom și Black Sea Oil&Gas. Șeful PSD Liviu Dragnea și-a asumat singur această lege care a fost retrimisă de președintele Klaus Iohannis în Parlament pentru reexaminare.
Centrala de la Cernavoda
Foto: Nuclearelectrica

UPDATE Incident la Cernavodă: Unitatea 2 de la centrala nucleară a fost deconectată din cauza unei manevre greșite a angajaților Transelectrica

de CP HotNews.ro
Joi, 16 Aug 2018 Economie | Energie
Unităţii 2 a centralei nucleare de la Cernavodă a fost deconectată joi, la ora 18.57, din cauza unei manevre eronate efectuate de personalul Traselectrica la stația electrică Cernavodă, informează compania de transport al energiei Transelectrica. "Joi, 16 august, la ora 18.57, în cursul manevrei de revenire în funcţiune cu LEA 400 kV Cernavodă-Constanţa Nord, la care s-au realizat lucrări de mentenanţă, în staţia Cernavodă personalul a efectuat o manevră eronată, care a condus la deconectarea Unităţii 2 a CNE Cernavodă", se arată în comunicatul Transelectrica. UPDATE Unitatea 2 a fost pusă în funcţiune în paralel cu Sistemul Electroenergetic Naţional la ora 21.05, urmând ca revenirea la puterea nomială să se realizeze în aproximativ 6 ore, informează Transelectrica.
Transgaz
Foto: Transgaz

Profitul Transgaz a scăzut cu 30%, în primul semestru

de Florin Barbuta HotNews.ro
Marţi, 14 Aug 2018 Economie | Energie
Transgaz a înregistrat un profit net în scădere cu 30%, în primul semestru din acest an, în raport cu perioada similară din 2017, la 279,6 milioane lei, reiese dintr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB). Totuși, compania precizează că cifra este mai mare cu 105% față de cea programată.
Gunoaie pe lacul Izvorul Muntelui
Foto: Hidroelectrica

Hidroelectrica a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Mediului pentru amenajările hidroenergetice: Sunt vizate proiecte pilot pentru realizarea unor scări de pești și colectarea automatizată a deșeurilor

de CP HotNews.ro
Joi, 9 Aug 2018 Economie | Energie
Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu și președintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, au semnat un protocol de colaborare privind ”cooperarea în vederea identificării și aplicării soluțiilor optime pentru accelerarea proceselor dedicate domeniilor protecției mediului și energiei prin derularea unor proiecte specifice activităților de producere a energiei electrice în hidrocentrale, care să sprijine îmbunătățirea condițiilor de mediu, conservarea biodiversității și dezoltarea durabilă”.
Omv-Petrom-Offshore
Foto: OMV Petrom

OMV Petrom anunță că a început producția la o nouă sondă în Marea Neagră

de CP HotNews.ro
Joi, 9 Aug 2018 Economie | Energie
OMV Petrom a început producția la o nouă sondă offshore LVO7, forată pe zăcământul Lebăda Vest, informează compania printr-un comunicat de presă. LVO7 este prima sondă multilaterală forată în România. Lucrările de foraj au demarat în februarie, în cadrul campaniei offshore anunțată în septembrie 2017. LVO7 se află în top zece sonde cu cea mai mare producție din portofoliul OMV Petrom.
Romgaz
Foto: AGERPRES

Romgaz anunță că ar putea sista livrările de gaze către producătorul de energie termică Elcen Constanța

de CP HotNews.ro
Marţi, 7 Aug 2018 Economie | Energie
Producătorul de gaze Romgaz are de încasat datorii restante în valoare de peste 16 milioane lei de la producătorul de energie termică ELCEN Constanţa şi avertizează asupra posibilităţii de sistare a livrărilor de gaze naturale, potrivit unui comunicat de presă. ROMGAZ a efectuat, începând cu data de 1 octombrie 2017 în baza contractului încheiat cu Electrocentrale Constanţa, livrări de gaze naturale în conformitate cu solicitările clientului. Pe tot parcursul derulării contractului, Electrocentrale Constanţa a înregistrat datorii restante, mai informează Romgaz.
Foraj Marea Neagra
Foto: AGERPRES

Klaus Iohannis retrimite în Parlament Legea Offshore pentru reexaminare: Legea trebuie reanalizată din perspectiva unei potențiale încălcări a principiului neafectării veniturilor bugetare

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 2 Aug 2018 Economie | Energie
Președintele Klaus Iohannis a decis retrimiterea Legii Offshore în Parlament în vederea reexaminării. Unul dintre motivele invocate este necesitatea analizării "din perspectiva unei potențiale încălcări a principiului neafectării veniturilor bugetare". În acest sens, Klaus Iohannis semnalează un articol din lege care prevede că sumele rezultate din redevențe și impozitele asupra veniturilor suplimentare ajung într-un fond special de finanțare a contractelor de parteneriat public-privat, fără să fi fost făcute analize. Un alt motiv invocat de Iohannis este că unele prevederi din lege nu au fost dezbătute în Senat, prima cameră sesizată, iar având în vedere importanța domeniului, este necesar "să se asigure deplina respectare a principiului constituțional al bicameralismului". Dacă legea nu ar fi fost retrimisă în Parlament, Guvernul ar fi urmat să o modifice imediat după promulgare prin Ordonanță de Urgență.
OMV Petrom
Foto: Facebook/ OMV Petrom
 documente
(02 Aug 2018) PDF, 389KB

OMV Petrom, profit de 1,28 miliarde lei în primul semestru: Decizia finală de investiție în Marea Neagră va depinde de regimul fiscal

de CP HotNews.ro
Joi, 2 Aug 2018 Economie | Energie
OMV Petrom a înregistrat în primul semestru din acest an un profit net de 1,28 miliarde de lei, în creştere cu 6% faţă de perioada similară din 2017, potrivit unui raport al companiei. De asemenea, compania a realizat investiţii în valoare de 2,1 miliarde de lei, în creştere cu 130% faţă de primul semestru al anului trecut. Potrivit raportului, decizia finală de investiții în Marea Neagră va depinde de "regimul fiscal, liberalizarea pieţei gazelor şi dezvoltarea infrastructurii de gaze naturale".​
Elcen
Foto: ELCEN

Gabriela Firea a discutat cu Viorica Dăncilă despre reorganizarea ELCEN şi RADET

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 1 Aug 2018 Economie | Energie
Primarul General Gabriela Firea s-a întâlnit, miercuri, cu premierul Viorica Dăncilă și i-a prezentat premierului soluția identificată de municipalitate pentru reorganizarea ELCEN și RADET, aflate în acest moment în insolvență, potrivit Mediafax. Planul constă în transferul de activitate și active către Compania Municipală Energetică, societate înființată de Primăria Municipiului București care va avea ca obiectiv revitalizarea sistemului de termoficare din Capitală.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version