ENERGIE
Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro

Iohannis, întâlnire cu reprezentanţii OMV Group - „Creșterea puternică a prețurilor la gaze și energie, aspect îngrijorător. E necesară protejarea consumatorilor vulnerabili”

de V.M. HotNews.ro
Joi, 16 Sept 2021 Economie | Energie
Preşedintele Klaus Iohannis a primit joi, la Palatul Cotroceni, o delegație a OMV Group, condusă de Alfred Stern, noul CEO OMV Group. În cadrul discuțiilor, șeful statului a transmis că, pe fondul situaţiei actuale de pe piaţa gazelor naturale, e necesară protejarea consumatorilor vulnerabili şi a economiei în ansamblul său, ca urmare a creşterii accentuate a preţurilor.
Stalpi electricitate
Foto: pixabay.com

Schema de compensare a facturilor la curent și gaze. Cât plătește statul

de D.D. HotNews.ro
Miercuri, 15 Sept 2021 Economie | Energie
Statul va suporta 18 bani din prețul unui kilowat la facturile cu un consum între 30 și 200 de kilowați lunar. În cazul gazelor, statul va plăti 25% din factură pentru un consum anual care ar putea ajunge la 1.200 de metri cubi. Cum s-a ajuns la aceste valori?

Piata gazelor naturale
Foto: Freepik.com

Ministrul Energiei: Infirm categoric faptul că am putea rămâne fără gaze la iarnă

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 15 Sept 2021 Economie | Energie
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a respins miercuri ipoteza că România ar putea rămâne fără gaze la iarnă. "Infirm categoric așa ceva. Eu nu știu unde au văzut colegii mei din zona de energie că nu există stocuri, în condițiile în care în România, în momentul de față, astăzi, avem capacitățile de stocare la 70% din capacitatea maximă.", a spus acesta. Cu o zi în urmă, Asociația Energia Inteligentă atenționa că iarna viitoare, nu prețurile mari la gaze vor fi cele mai mari probleme ale României, ci lipsa gazelor.
Virgil Popescu
Foto: Facebook/ Virgil Popescu

Ministrul Energiei: Nu mi se pare just și moral ca și cei cu venituri mari și foarte mari să beneficieze de o plafonare a prețurilor la energie și gaze

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 15 Sept 2021 Economie | Energie
Ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu, a spus miercuri că el nu este un adept al plafonării prețurilor, pentru că aceasta ar însemna o descurajare a investitorilor de a veni să investească în România și de a produce energie electrică și de a extrage gaze naturale, știind că nu pot să vândă la prețul pieței. "Și mai am o problemă: De ce nu sunt de acord cu o plafonare pe totalitate? Pentru că nu mi se pare just și moral ca și cei cu venituri mari și foarte mari să beneficieze de o plafonare.", a spus acesta.
Nord Stream 2
Foto: Nord Stream 2

Gazoductul Nord Stream 2. Traseul pe hartă, de ce este controversat și de ce lansarea acestuia ar putea fi urgentată

de N.O. HotNews.ro
Marţi, 14 Sept 2021 Economie | Energie
Lucrările de construcţie la gazoductul Nord Stream 2 s-au finalizat pe 10 septembrie, iar preţurile record la gaze naturale, înregistrate în ultima perioadă în Europa, ar putea urgenta acordarea aprobărilor necesare pentru demararea livrărilor de gaze între Rusia şi Germania prin gazoductul Nord Stream 2, susţin analiştii intervievaţi marţi de Reuters, potrivit Agerpres.
Dumitru Chisalita, Presedintele Asociatiei Energia Inteligenta
Foto: Asociatia Energia Inteligenta

Iarna viitoare, nu prețurile mari la gaze vor fi cele mai mari probleme ale României, ci lipsa gazelor (analiză)

de DP HotNews.ro
Marţi, 14 Sept 2021 Economie | Energie
Agenda publică este acoperită de panica facturilor mari la gaze naturale. Există însă vești și mai îngrijorătoare pentu perioada următoare și care fac referire la asigurarea efectivă a gazelor naturale în sezonul rece, scrie Dumitru Chisăliță pe blogul Asociației Energia Inteligentă. Deficitul între cerere și ofertă a determinat ca necesarul de importuri ale gazelor să ajungă la un nivel de 25%. Depozitele de înmagazinare a gazelor naturale cu 30 de zile înainte de închiderea ciclului de injecție (31 august 2021) se găsesc la un nivel de 58% (respectiv 1,8 mld mc), ritmul zilnic de injecție este de 10 – 12 mil mc zi, asta înseamnă că se va ajunge la cca. 2,1 mld mc (respectiv 65%) (anul trecut în această perioadă depozitele de gaze erau pline în proporție de 90%).
Energie
Foto: HotNews / C.P.

Preţul energiei pe bursă a crescut cu peste 200% în luna august faţă de anul trecut

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 12 Sept 2021 Economie | Energie
Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM (Piaţa pentru Ziua Următoare - PZU) a avut o medie de 554,65 lei pe MWh în luna august 2021, valoare de peste trei ori mai mare faţă de preţul înregistrat în aceeaşi lună a anului trecut, respectiv 183,19 lei pe MWh, potrivit raportului lunar postat pe site-ul operatorului bursier, citat de Agerpres.
Nord Stream 2
Foto: Nord Stream 2

Rusia anunță finalizarea Nord Stream 2. Când va începe Gazprom să livreze gazele

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 10 Sept 2021 Economie | Energie
Grupul rus Gazprom a anunţat că lucrările de construcţie la gazoductul Nord Stream 2 s-au finalizat în dimineaţa zilei de vineri, 10 septembrie, transmite Itar Tass.
Casa cu panouri solare
Foto: Pixabay

Soarele poate furniza 45% din electricitatea SUA până în 2050, spune administrația Biden

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Sept 2021 Economie | Energie
Energia solară ar putea furniza, în anumite condiții, 45% din energia electrică a Statelor Unite până în 2050, în creștere față de 3% în 2020, a declarat miercuri un raport al administrației Biden, citat de AFP.
Contor de energie electrica
Foto: Getty Images / Digi 24

​ANRE a primit peste 10.000 de reclamaţii de la consumatorii de energie şi gaze în prima jumătate a anului

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 1 Sept 2021 Economie | Energie
Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a primit în primele şase luni ale acestui an un număr de 10.600 de reclamaţii, din care 2.306 privind facturarea energiei electrice şi a gazelor naturale, potrivit datelor transmise de ANRE la solicitarea Agerpres.
România Eficientă
Foto: România Eficientă
Articol susținut de România Eficientă

România Eficientă începe lucrările de renovare energetică la Liceul Tehnologic "Elie Radu" din Ploiești

de Smile Media
Miercuri, 1 Sept 2021 Economie | Energie
România Eficientă, cel mai mare proiect privat de interes național dedicat eficienței energetice în clădiri, derulat de Energy Policy Group (EPG) cu finanțarea sponsorului oficial OMV Petrom, trece în etapa de renovare energetică la cele mai noi standarde a primei școli selectate în acest program.
factura umflata energie
Foto: Digi24

Digi24: Scandalul facturilor umflate la energie. Ce opțiuni aveți dacă vă aflați în această situație

de Digi24 Digi24
Marţi, 31 Aug 2021 Economie | Energie
Prețul energiei nu va fi plafonat, a anunțat premierul Florin Cîțu după o întâlnire desfășurată la Guvern pe tema facturilor tot mai mari pe care românii trebuie să le achite. Și, în acest context, pentru că mulți dintre dumneavostră, telespectatorii Digi24, ne-au scris în legătură cu facturile mari primite în principal la energia electrică, jurnalistul Digi24 Cristina Sbîrn, a pus pe hârtie variantele pe care le aveți la dispoziție în cazul în care vă aflați în această situație.
Contor de energie electrica
Foto: Getty Images / Digi 24

Cum vrea statul să plătească la iarnă o parte din facturile la electricitate ale românilor - variante de lucru. Ministrul Energiei: Compensarea vizează perioada 1 noiembrie - 31 martie

de A.V. HotNews.ro
Marţi, 31 Aug 2021 Economie | Energie
Guvernul va compensa facturile la electricitate pentru românii cu venituri medii sau consum mediu, începând cu 1 noiembrie, a afirmat, marţi, ministrul de resort, Virgil Popescu, citat de Agerpres. "Pe lângă compensarea consumatorilor vulnerabili, vrem să compensăm consumatorii până la venitul mediu sau consumului mediu şi vrem să compensăm în totalitate această iarnă, care începe la 1 noiembrie şi se termină la 31 martie", a precizat acesta. Vezi în articol care sunt variantele de comensare.
Virgil Popescu
Foto: Facebook/ Virgil Popescu

Criza prețurilor la energie și gaze: Abaterile repetate ale distribuitorilor şi furnizorilor de energie vor fi sancţionate la nivelul cifrei de afaceri - anunță Ministrul Energiei

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 31 Aug 2021 Economie | Energie
Ministerul Energiei va veni în Guvern cu o Ordonanţă de Urgenţă prin care abaterile repetate ale distribuitorilor şi furnizorilor de energie vor fi sancţionate la nivelul cifrei de afaceri, a anunţat, marţi, ministrul de resort, Virgil Popescu, citat de Agerpres. "O amendă de 10.000 de lei pe care o ia un furnizor o plăteşte imediat şi se face că nici nu a văzut şi lucrurile se întâmplă în continuare. Vrem să stopăm aceste lucruri prin coercitiv, prin modificarea legislaţiei", a spus acesta.
Florin Citu si Ludovic Orban
Foto: Agerpres

Cîțu, atac la Orban pentru lipsa legii consumatorului vulnerabil: Niciun președinte de Camera Deputaților sau Senat, niciun lider politic, nu a făcut sesiune extraordinară pentru a adopta mai rapid această lege

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 31 Aug 2021 Economie | Energie
Premierul Florin Cîțu a lansat marți un nou atac la adresa lui Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și contracandidatul său în cursa pentru șefia PNL, de această dată pentru întârzierea adoptării în Parlament a legii consumatorului vulnerabil la energie și gaze. "Legea stă în Parlament din primăvară. Toată vara am discutat despre prețurile la energie. Nimeni din Parlament, niciun președinte de Camera Deputaților sau Senat, niciun lider politic nu a venit să spună că face sesiune extraordinară pentru a adopta mai rapid această lege.", a spus Cîțu.
Florin Citu
Foto: Facebook

VIDEO ​Cîțu, despre creșterea prețurilor le energie și gaze: Nu vom plafona prețurile / Vom lua cele mai dure măsuri dacă descoperim că o parte din creșterea facturilor se datorează ineficienței companiilor de stat

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marţi, 31 Aug 2021 Economie | Energie
"Nu vreau să descoperim că o parte din creșterea facturii la consumatorul final, și de asta am și chemat ANPC, se datorează din transferul unor ineficiențe ale companiilor de stat către consumatorul final. Dacă așa ceva se întâmplă și găsim așa ceva, vom lua cele mai dure măsuri", a declarat marți premierul Florin Cîțu. Acesta a spus că nu va plafona prețurile, dar că trebuie definitivată rapid soluția pe termen scurt pentru compensarea facturilor pentru iarnă.
Reducerea consumului de energie la birou
Foto: Unsplash.com

[P] Protecția mediului începe de la gesturile mici. Cinci pași pentru a reduce consumul de energie la birou

de Smile Media
Marţi, 31 Aug 2021 Economie | Energie
Un număr din ce în ce mai mare de angajați din România și din întreaga lume își exprimă deschis interesul față de problemele de mediu și solicită acțiuni din partea persoanelor responsabile. Însă, dincolo de acțiunile care cad în sarcina factorilor de decizie, fiecare angajat în parte poate face ceva concret pentru reducerea consumului de energie din companii, cu impact direct asupra mediului. Pentru o listă de sfaturi în acest sens am apelat la unul dintre principalii furnizori privați de energie, MET Romania Energy, firmă care are în ofertă și servicii de consiliere pentru eficientizarea consumului de energie.
Virgil Popescu
Foto: Facebook/ Virgil Popescu

Ministrul Energiei: Controale la furnizorii de gaze care au făcut contracte cu preț fix și acum vor să-l schimbe

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 28 Aug 2021 Economie | Energie
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi Protecţia Consumatorilor vor începe controale la furnizorii de gaze care au încheiat în urmă cu câteva luni contracte cu un preţ pe un an şi acum anunţă clienţii că vor să modifice preţul, transmite News.ro.
Centrala nucleara de la Oskarshamn, Suedia
Foto: Wikimedia Commons

Suedia riscă o criză energetică majoră dacă nu decide în câteva zile ce face cu deșeurile sale nucleare

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 25 Aug 2021 Economie | Energie
Suedia are mai puțin de o săptămână pentru a decide unde intenționează să își depoziteze deșeurile nucleare sau riscă să se confrunte cu întreruperi ale electricității, relatează Bloomberg.​
Turbina uriasa
Foto: MingYang Smart Energy

Corporate News: Cea mai mare turbină eoliană din lume va demonstra că mărimea chiar contează

de A.Th.C. HotNews.ro
Marţi, 24 Aug 2021 Economie | Energie
MingYang Smart Energy din China a anunțat că va construi o turbină eoliană marină mai mare decât monstrul Haliade-X al lui General Electric. MYSE 16.0-242 va fi un gigant înalt de 242 m, de 16 MW, capabil să alimenteze 20.000 de locuințe pe durata de viață de 25 de ani, informează New Atlas.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by