ENERGIE
Parcul eolian Cez
Foto: CEZ Romania

Ordonanța militară 8 suspendă procesul de vânzare de către CEZ a activelor din România

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Ordonanța militară 8 conține un articol care prevede că vânzarea/cumpărarea de pachete majoritare de acțiuni ale companiilor din Sistemul Energetic Național, indiferent de forma de proprietate a acestora, este suspendată pe perioada stării de urgență. Într-o astfel de situație se află cehii de la CEZ care sunt în plin proces de vânzare a activelor din România.
Foraj Marea Neagra
Foto: AGERPRES

Companiile din domeniul gazelor propun autorităților ca pentru recuperarea economică să modifice urgent Legea Offshore

de CP HotNews.ro
Joi, 9 Apr 2020 Economie | Energie
Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) solicită guvernului consultări în vederea prioritizării proiectelor menite să sprijine în mod real redresarea economică, recuperarea pe termen mediu și lung și stimularea investițiilor private prin condiții fiscale competitive. Federația propune recuperare economică prin proiecte la scară largă - Marea Neagră și nevoia urgentă de a modifica legea offshore în vederea clarificării clauzei de stabilitate, definirea unor termeni fiscali competitivi și crearea condițiilor de piață liberă.
Sonda petrol
Foto: Flickr

Soarta pieței petrolului, decisă astăzi/ Producția de petrol ar putea fi redusă drastic

de CP HotNews.ro
Joi, 9 Apr 2020 Economie | Energie
Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și alte state mari producătoare care nu fac parte din organizație vor dicuta joi, într-o conferință excepțională despre posibilitatea reducerii semnificative a producției, pentru a evita prăbușirea totală a prețurilor. Reuniunea este organizată la cererea preşedintelui american Donald Trump, care a vorbit săptămâna trecută de o reducere a producţiei cu 10 milioane de barili pe zi.
Mohammed bin Salman
Foto: Digi 24

Republicanii americani amenință Arabia Saudită să reducă producția de petrol

de S.J. HotNews.ro
Joi, 9 Apr 2020 Economie | Energie
Aproape 50 de aleși republicani din Camera Reprezentanților a Statelor Unite i-au transmis prințului moștenitor saudit, Mohammed bin Salman, că va fi pusă în pericol cooperarea economică și militară dintre Washington și Riad dacă regatul saudit nu va ajuta la stabilizarea prețului petrolului prin scăderea producției.
Transgaz
Foto: Transgaz
 documente
(08 Apr 2020) OpenOfficeDocument, 30KB

Ordin cu miză de sute de milioane de lei: Transgaz ar urma să controleze toți banii, firmele și lucrările de racordare la sistemul de transport al gazelor

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Economie | Energie
Un proiect de ordin al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), care vizează racordarea la sistemul de transport al gazelor, o afacere de sute de milioane de lei anual, ar putea fi aprobat joi în Comitetul de Reglementare, potrivit informațiilor HotNews.ro. Pe scurt, ordinul schimbă lucrurile în așa fel încât Transgaz să poată controla toți banii care circulă în zona privată pentru racordarea la sistem.
Facturi gaze
Foto: Stirile ProTV

Prețul gazelor naturale ar putea scădea până la nivelul din 2008- Asociația Energia Inteligentă

de C.Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Economie | Energie
Evoluția prețului gazelor naturale în anul 2020, a prezentat un trend descrescător, acesta accentuându-se în ultima perioadă datorită crizei generate de pandemia COVID 19, arată o analiză a Asociației Energia Inteligentă. Pe fondul prelungirii Stării de Urgență și a diferitelor scenarii de reluare a activității economice normale, la sfârșitul lunii mai sau chiar începutul lunii iunie, prețul gazelor tranzacționate pe bursă urmează să atingă în vară, nivelul de preț, în monedă națională, cu care se vindeau gazele din producția internă în anul 2008.
Sonda petrol
Foto: Flickr

Simptomul crizei sectorului petrolului: Barilul american Wyoming Asphalt Sour a intrat în teritoriul negativ

de R.M. HotNews.ro
Joi, 2 Apr 2020 Economie | Energie
În fața dezechilibrului generat de o cerere în bernă și de o ofertă supraabundentă, unele tipuri de petrol se tranzacționează mult sub cotațiile de referință iar unele au trecut chiar în teritoriul negativ, scrie AFP.
Piata gazelor
Foto: BRM

Piața gazelor în primul trimestru: Prețurile, în scădere continuă

de CP HotNews.ro
Marţi, 31 Mar 2020 Economie | Energie
În primul trimestru al anului, tranzacțiile cu gaze naturale au prezentat o intensificare evidentă față de perioada similară a anului precedent, perioada aflată sub nefericită incidența a OUG 114, se arată într-o analiză a Bursei Române de Mărfuri. Pe piețele spot, prețurile medii ponderate pentru lunile ian.-martie au cunoscut o scădere continuă, de la 70,8 lei/MWh în ianuarie, la 66,4 lei/MWh în febr., respectiv 59,6 lei/MWh în luna martie.
Hidroelectrica
Foto: AGERPRES

Hidroelectrica sponsorizează cu peste 10 milioane de lei șapte spitale din România

de CP HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Economie | Energie
Acționariatul Hidroelectrica a aprobat, luni, în cadrul unei ședințe extraordinare, sponsorizarea unui număr de șapte instituții medicale, cu unități de primiri urgențe, cu suma totală de 10.033.000 lei. Decizia a fost luată ca urmare a situației de risc excepțional pentru sănătatea publică generată de răspândirea noului coronavirus, și în contextul creșterii constante a numărului confirmat de persoane infectate pe teritoriul României, arată Hidroelectrica. Vezi ce spitale sponsorizează.
Dumitru Chisalita, Presedintele Asociatiei Energia Inteligenta
Foto: Asociatia Energia Inteligenta

Asociația Energia Inteligentă: Plafonarea prețului gazelor, o decizie populistă care favorizează importatorii și furnizorii, nu consumatorii

de CP HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Economie | Energie
Plafonarea prețului gazelor naturale, alături de prețurile celorlalte utilități, măsură luată recent de Guvern, favorizează importatorii și furnizorii de gaze și afectează consumatorii. Mii de consumatori sunt în situația în care riscă din cauza acestei intervenții a statului să achite prețuri mai mari pentru gazele naturale decât dacă prețurile ar fi fost lăsate libere să-și continue trendul de scădere, susține Asociația Energia Inteligentă.
Linii electrice
Foto: Transelectrica.ro

Transelectrica a finalizat lucrările de supraînălțare a liniilor electrice din zona Bd. Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu

de CP HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Economie | Energie
Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA anunță finalizarea lucrării de realizare a condițiilor de coexistență între liniile electrice aeriene de înaltă tensiune (400 kV, 220 kV și 110 kV) și obiectivul de infrastructură rutieră Străpungere Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu. Liniile electrice aeriene aparțin atât Transelectrica SA, cât și operatorului de distribuție E-Distribuție Muntenia SA.
Energie
Foto: Hotnews

Decizii drastice în domeniul energiei, gazelor și carburanților: Prețurile vor fi plafonate la nivelul de astăzi/ Personalul esențial va fi izolat la locul de muncă

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Duminică, 29 Mar 2020 Economie | Energie
Pe perioada stării de urgență, prețurile la energie electrică și termică, gaze naturale, apă și carburanți vor fi plafonate la nivelul practicat astăzi. Acesta este una dintre prevederile care intră în vigoare cu noua ordonanță militară (ordonanța 4), a anunțat Marcel Vela, ministrul afacerilor interne. Practic, nu vor mai putea fi majorate prețurile, indiferent de costuri, ci doar să scadă sau, cel mult, să fie menținute la același nivel. Măsura a fost criticată de USR înainte de a fi anunțată. De asemenea, personalul esențial din domeniul energiei va fi izolat preventiv. Refuzul izolării atrage răspundere disciplinară sau chiar penală.
Santierul BRUA
Foto: Transgaz

Companiile de stat din energie, puse de Guvern să genereze "mișcare în economie"

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | Energie
Toate companiile (n.n. de stat) trebuie să-și pună în practică planurile de investiții, pentru a genera mișcare în economie, chiar dacă parțial sunt afectate veniturile, a spus premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern de joi, adresându-se ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri, Virgil Popescu.
Electrica
Foto: Tradeville

Electrica Furnizare sponsorizează Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta

de CP HotNews.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | Energie
Electrica Furnizare, compania de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale din cadrul Grupului Electrica, susține Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta prin acordarea unei sponsorizări în valoare de 30.000 euro în vederea achiziționării de aparatură medicală.
Casa cu panouri fotovoltaice
Foto: Hotnews

Producătorii de energie regenerabilă cer ca avizele tehnice de racordare, în cadrul programului Casa Verde, să fie obținute online: Digitalizarea este soluția!

de CP HotNews.ro
Miercuri, 25 Mar 2020 Economie | Energie
Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES) apreciază faptul că Administrația Fondului pentru Mediu (AFP) a deblocat Programul Casa Verde – Panouri Fotovoltaice. Pe de altă parte, reclamă faptul că proiectele pot fi puse în aplicare de către beneficiari cu mare dificultate în contextul Situației de Urgență. De aceea, producătorii de energie regenerabilă cer modificarea reglementărilor.
ENEL
Foto: Facebook

Enel donează 100.000 euro spitalului Matei Balș

de CP HotNews.ro
Miercuri, 25 Mar 2020 Economie | Energie
Enel România, prin companiile sale de furnizare și distribuție a energiei electrice, donează 100.000 de euro pentru a sprijini activitatea Institutului Național de Boli Infecțioase - prof. Dr. Matei Balș în lupta împotriva COVID-19.
Rompetrol - KMG International
Foto: Rompetrol

Rompetrol donează carburanți și achiziționează kituri de testare și materiale necesare pentru spitale din Prahova și Constanța

de CP HotNews.ro
Luni, 23 Mar 2020 Economie | Energie
Rompetrol - KMG International anunță că vrea să ajute sistemul de sănătate românesc în contextul pandemiei de COVID-19, prin donarea de carburant pentru transportul medical de urgență, finanțarea cercetării și achiziționarea de echipament, kituri de testare și materiale necesare pentru unitățile medicale din comunitățile unde își desfășoară activitatea, în județele Prahova și Constanța.
Sonda petrol
Foto: Flickr

Cotația petrolului, pierdere săptămânală de aproape 30% pe bursa din New York

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 20 Mar 2020 Economie | Energie
Petrolul new-yorkez a închis săptămâna vineri cu o nouă cădere puternică, deprecierea cotației fiind de aproape 30% față de săptămâna trecut, într-o piață deprimată de o cerere în cădere liberă și o ofertă supra-abundentă, scrie AFP.
OMV Petrom
Foto: Facebook/ OMV Petrom

OMV Petrom s-a pregătit pentru noul context de piață: Compania folosește instrumente electronice pentru ședințe și semnarea documentelor

de CP HotNews.ro
Vineri, 20 Mar 2020 Economie | Energie
OMV Petrom a implementat o serie de măsuri pentru a asigura buna desfășurare a activităților și pentru a proteja sănătatea angajaților și clienților, susținând efortul autorităților și al populației de a combate răspândirea coronavirusului COVID-19. O echipă de management special desemnată monitorizează zilnic situația și lucrează intens să țină sub control impactul asupra operațiunilor și al infrastructurii critice.
energie regenerabila
Foto: Wikipedia

Hidroelectrica vinde la preț fix energia din surse regenerabile

de S.J. HotNews.ro
Joi, 19 Mar 2020 Economie | Energie
Hidroelectrica vinde, la preţ fix, pe toată perioada contractuală, energia electrică provenită în proporţie de 100% din surse regenerabile, preţ la care se aplică un discount pe o perioadă de 3 luni, informează joi compania, potrivit Agerpres.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by