ENERGIE
Rompetrol
Foto: Rompetrol

De ce doi administratori ai SAPE sunt membri si in Consiliile de Administratie ale Rompetrol Rafinare si Enel Energie Muntenia

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 29 Sept 2016 Economie | Energie
Doi dintre membrii Consiliului de Administratie al Societatii de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE) sunt administratori si la doua companii private din sistemul energetic, cu care statul are relatii mai delicate. Cei doi sunt Dan Agrisan si Marius Mitrus. Mai exact, Dan Agrisan este membru si in CA al Enel Energie Muntenia, iar Marius Mitrus este membru in Consiliul de Administratie al Rompetrol Rafinare SA. Partea interesanta este ca SAPE, la care cei doi sunt administratori, se afla intr-un litigiu cu Enel, miza fiind de peste 500 de milioane de euro. De asemenea, este societatea care ar urma sa infiinteze un fond de investitii cu Rompetrol, in baza controversatului memorandum semnat in 2013 si care acum face obiectul unei anchete DNA.
Romgaz
Foto: Romgaz

Guvernul a aprobat eliminarea restrictiilor la exporturile de gaze si renuntarea la calendarul de liberalizare. PLUS Gazele vor fi tranzactionate pe bursa intr-un mod neclar

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 28 Sept 2016 Economie | Energie
Guvernul a modificat miercuri, prin Ordonanta de Urgenta, Legea energiei 123/2012, astfel incat de la 1 aprilie 2017 vor fi eliminate restrictiile legislative privind exporturile de gaze. Tot de atunci, va fi eliminat calendarul de liberalizare a preturilor la gazele din productia interna pentru consumatorii casnici si producatorii de energie termica. In lipsa unui calendar, preturile vor fi reglementate de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) in functie de cum vor fi recunoscute costurile furnizorilor. De asemenea, se introduce obligatia tranzactionarii gazelor pe bursa, insa nu este clar cum. In varianta initiala de proiect se prevedea obligatia ca 40% din cantitatile vandute si livrate sa fie tranzactionate pe bursa. Din textul proiectului lipsea prevederea ca aceste tranzactionari sunt publice, fapt care favoriza o anumita bursa din cele doua existente in Romania.

Guvern: Romania va participa la expozitia internationala 2017 "Energia viitorului" din Kazahstan

de CP HotNews.ro
Miercuri, 28 Sept 2016 Economie | Energie
Romania va participa, cu un pavilion national, la expozitia internationala "Energia Viitorului", informeaza Guvernul. Aceasta se va desfasura la Astana, Kazahstan, in perioada 10 iunie- 10 septembrie 2017 si se preconizeaza ca vor fi prezente peste 100 de tari si peste 5 milioane de vizitatori.
Gabriela Firea si Victor Grigorescu
Foto: Facebook Gabriela Firea

Criza Radet- Elcen: Cat de mari sunt riscurile ca 1,2 milioane de bucuresteni sa ramana fara apa si caldura la iarna

Marţi, 27 Sept 2016 Economie | Energie
"Traim un moment istoric", spunea, saptamana trecuta, primarul Capitalei Gabriela Firea, prezentand decizia intrarii Radet in insolventa. "Salut insolventa Radet", zicea, la randul sau, si ministrul energiei Victor Grigorescu. A doua zi, si Elcen a decis sa-si ceara insolventa. Primarul capitalei si ministrul energiei au prezentat cele doua insolvente ca o solutie salvatoare pentru Radet si Elcen. Insa nu au luat in calcul reactiile creditorilor la ideea de insolventa, a furnizorilor care au de recuperat sume imense. Deja, Romgaz, unul dintre creditori, anunta ca nu poate furniza gaze pe datorie. Ce se intampla de saptamana viitoare? Vor fi nevoiti bucurestenii sa apeleze la alte surse de incalzire?

Romgaz intrerupe de marti livrarile de gaze naturale catre ELCEN

de Red. Stiri HotNews.ro
Luni, 26 Sept 2016 Economie | Energie
Romgaz va intrerupe de marti livrarile de gaze naturale catre Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), informeaza, luni, compania, potrivit Agerpres. In cazul intrarii ELCEN in insolventa, Romgaz va inscrie creantele la masa credala, fiind unul dintre cei mai mari creditori ai companiei. Datoria actuala a ELCEN catre Romgaz se ridica la 319 milioane de lei.

Proiectul de interconectare Giurgiu- Ruse: A fost trasa conducta principala de gaze pe sub Dunare

de CP HotNews.ro
Luni, 26 Sept 2016 Economie | Energie
Proiectul gazoductului Giurgiu- Ruse a avansat pana la stadiul tragerii conductei principale a forajului executat pe sub Dunare, se arata intr-un comunicat al Transgaz. Potrivit acestuia, lucrarea de subtraversare a fost finalizat in dupa- amiaza zilei de duminica 25.09.2016, fapt ce inseamna conectarea sistemului de transport dintre Romania si Bulgaria.

Engie Romania acuza ELCEN ca a luat decizia intrarii in insolventa fara consultarea tuturor partilor implicate, periclitand situatia financiara a Distrigaz Sud Retele

de CP HotNews.ro
Luni, 26 Sept 2016 Economie | Energie
ENGIE Romania, grup care detine Distrigaz Sud Retele, distribuitori de gaze catre Electrocentrale Bucuresti SA (ELCEN), a luat act, cu surprindere si profunda preocupare, de decizia Consiliului de Administratie al ELCEN de a initia procedura de insolventa a companiei, se arata intr-un comunicat al companiei. "Aceasta decizie, luata fara consultarea tuturor partilor implicate, va avea consecinte negative asupra situatiei financiare a Distrigaz Sud Retele, periclitand realizarea investitiilor necesare exploatarii in conditii de siguranta a retelei de distributie a gazelor naturale, atat la nivelul Municipiului Bucuresti, cat si al intregii zone operate de companie", se precizeaza in comunicat.
Oil Terminal
Foto: Oil Terminal

Ministerul Energiei schimba trei administratori ai Oil Terminal. Vezi care sunt propunerile

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Vineri, 23 Sept 2016 Economie | Energie
Actionarii Oil Terminal vor desemna pe 10 octombrie, intr-o sedinta AGA, noi membri in Consiliul de Administratie al companiei. Acestia vor fi numiti in baza OUG 109/2011 privind managementul corporativ. In acest sens, Ministerul Energiei a realizat o lista cu cei alesi dupa o procedura de selectie, care a durat mai mult de jumatate de an. Pe lista se afla trei persoane care se afla deja in CA al Oil Terminal, iar din ceilalti trei, unul a mai detinut functia de membru in CA al Oil Terminal.

Dupa RADET, si ELCEN ar putea decide sa intre in insolventa

de CP HotNews.ro
Joi, 22 Sept 2016 Economie | Energie
Consiliul de Administratie al ELCEN va decide joi daca va solicita intrarea in insolventa a producatorului de energie, intrucat situatia financiara a ELCEN depinde de cea a RADET, au declarat miercuri, pentru AGERPRES, surse din cadrul ELCEN.

Ministrul energiei: Salut insolventa RADET

de CP HotNews.ro
Miercuri, 21 Sept 2016 Economie | Energie
Intrarea in insolventa a RADET inseamna ca Regia va plati facturile la zi catre ELCEN, plati care nu sunt un moft, ci o necesitate absoluta pentru ca populatia sa primeasca apa calda si caldura, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, citat intr-un comunicat al ministerului, citat de Agerpres.
Victor Vlad Grigorescu
Foto: Hotnews
 documente
(21 Sep 2016) PDF, 4MB

ANI va verifica declaratiile de avere ale ministrului Victor Grigorescu din cauza unui bun mobil nedeclarat, care i-a adus venituri de 791.500 lei prin doua tranzactii cu un offshore

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 21 Sept 2016 Economie | Energie
Agentia Nationala de Integritate (ANI) va proceda la evaluarea declaratiilor de avere depuse de catre Victor Vlad Grigorescu, ministrul energiei, se arata intr-un raspuns al institutiei transmis la solicitarea HotNews.ro. Ministrul a obtinut sume importante de bani din cedarea folosintei unui bun mobil valoros, catre un offshore din insulele britanice Turks & Caicos. Problema nu este ca a incasat cel putin 791.500 lei din cedarea in doua randuri a acelui bun catre un offshore, ci faptul ca obiectul valoros nu este trecut in nicio rubrica din declaratiile de avere. La solicitarea HotNews.ro, Grigorescu a spus ca nu poate spune ce bun mobil ii aduce asemenea venituri, intrucat "este vorba de un contract privat", iar "tranzactia in sine ramane confidentiala".

Trei dintre administratorii privati selectati de Ministerul Energiei au renuntat la functii dupa doar o saptamana de la numire

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 21 Sept 2016 Economie | Energie
Trei candidati numiti saptamana trecuta in consiliul de supraveghere al Complexului Energetic Oltenia si in consiliul de administratie al Societatii de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE) s-au retras marti din functie, a declarat miercuri ministrul Energiei, Victor Grigorescu, citat de Profit.ro. Doi sunt de la CE Oltenia, iar unul de la SAPE. Interesant este ca doi dintre cei care s-au retras, Simona Fatu de la CE Oltenia si Mugur Popescu de la SAPE sunt colegi la Societatea Nationala a Sarii (SALROM), fiind membri in Consiliul de Adminisratie al acestei companii.

Ministerul Energiei a inceput procedura de recrutare a sase membri in consiliul de supraveghere al Hidroelectrica

de CP HotNews.ro
Miercuri, 21 Sept 2016 Economie | Energie
Ministerul Energiei a demarat procedura de selectie a sase membri in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica S.A, conform OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, se arata intr-un comunicat de presa. Ministerul Energiei a selectat compania TRANSEARCH International S.R.L. pentru a-l asista in acest proces de recrutare.
Catalin Stancu
Foto: Electrica

Dan Catalin Stancu este noul director general al Electrica. PLUS Cum ajung familii intregi la conducerea companiei

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marţi, 20 Sept 2016 Economie | Energie
Dupa un proces de selectie care a durat sapte luni, Consiliul de Administrație al Electrica a reusit sa desemneze un nou director general al companiei. Acesta este Dan Catalin Stancu, care a lucrat in Electrica timp de 19 ani. In ultimii sapte ani a activat la E.ON. Trebuie precizat ca si sotia sa, Elena Stancu, a fost promovata recent in functia de director Operatiuni al Electrica. Nu este singura familie care controleaza structuri ale Electrica.
Remus Borza
Foto: Hotnews

Remus Borza ii raspunde lui Victor Grigorescu, care i-a cerut sa renunte la afaceri cu statul daca e implicat politic: Dreptul la munca este garantat de Constitutia Romaniei

de CP HotNews.ro
Miercuri, 14 Sept 2016 Economie | Energie
"Dreptul la munca este garantat de Constitutia Romaniei si de Conventia Europeana a Drepturilor Omului, orice limitare a acestui drept pe considerente politico-ideologice, de rasa sau religie fiind interzisa", a declarat avocatul Remus Borza, raspunzand ministrului energiei Victor Grigorescu, care a scris miercuri dimineata pe Facebook ca "e mai sanatos si mai cinstit ca atunci cand te implici politic sa eviti sa faci afaceri cu statul". Ministrul facea referire la intentia avocatului Remus Borza, acum membru ALDE, de a se ocupa de insolventa companiei Hidroserv, filiala de mentenanta a Hidroelectrica.
Victor Vlad Grigorescu
Foto: Hotnews

Victor Grigorescu: Sunt convins ca Remus Borza, care a ales o cariera politica, intelege ca e mai cinstit ca atunci cand te implici politic sa eviti sa faci afaceri cu statul

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 14 Sept 2016 Economie | Energie
"Domeniul energetic trebuie depolitizat". Acesta este mesajul ministrului energiei Victor Grigorescu, facand referire in mod explicit la intentia avocatului Remus Borza, acum membru ALDE, de a se ocupa de insolventa companiei Hidroserv, filiala de mentenanta a Hidroelectrica. "Sunt convins ca d-nul Remus Borza, care a ales o cariera politica, intelege ca e mai sanatos si mai cinstit ca atunci cand te implici politic sa eviti sa faci afaceri cu statul", a scris Victor Grigorescu pe Facebook.
Victor Grigorescu, ministrul energiei
Foto: AGERPRES

Dupa un proces de selectie de jumatate de an, Ministerul Energiei a reusit sa aleaga membri in conducerile Complexului Energetic Oltenia, SAPE si Oil Terminal

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marţi, 13 Sept 2016 Economie | Energie
Ministerul Energiei anunta, printr-un comunicat de presa, ca a incheiat procedurile de selectie a supraveghetorilor si administratorilor pentru trei companii: Complexul Energetic Oltenia, Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE) si Oil Terminal. Deocamdata, a anuntat componenta noului Consiliu de Supraveghere al CE Oltenia si Consiliului de Administratie al SAPE. Pentru OIL Terminal, lista va fi facuta publica saptamana viitoare. Printre cei sapte membri de la CE Oltenia se va afla si Constantin Jujan, fost director general al CE Hunedoara. La SAPE au ramas toti cei patru membri care asigurau interimatul, printre care si Daniela Lulache, director general al Nuclearelectrica, si Mariu Mitrus, fost angajat al unei "institutii cu atributii in domeniul securitatii", fiind adaugat doar un nume nou.
 documente
(12 Sep 2016) DOC, 44KB
(12 Sep 2016) DOC, 80KB

Ministerul Energiei aplica la Compania Nationala a Uraniului modelul folosit la CE Hunedoara, companie aflata in pragul falimentului: Vrea sa acorde un ajutor de stat de 62 milioane de lei, cu obligatia intocmirii unui plan de restructurare

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Luni, 12 Sept 2016 Economie | Energie
Ministerul Energiei a pus in dezbatere publica un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care propune acordarea unui ajutor de stat de 62 milioane de lei Companiei Nationale a Uraniului (CNU), companie care a ramas fara surse de finantare. Pentru a aloca banii este nevoie in primul rand de aprobarea Comisiei Europene. Daca CE va aproba ajutorul de stat, CNU va fi obligata sa ramburseze imprumutul si dobanzile aferente in termen de sase luni.
Centrala Grozavesti a Elcen
Foto: AGERPRES

Bucurestenii nu raman deocamdata fara apa calda. ELCEN si Distrigaz au ajuns la o intelegere asupra esalonarii datoriei

de I.C. HotNews.ro
Vineri, 9 Sept 2016 Economie | Energie
Reprezentantii ELCEN si Distrigaz Sud au ajuns vineri la o intelegere de principiu privind esalonarea, pana la sfarsitul acestui an, a sumei de 11,67 milioane de lei, reprezentand penalitati de intarziere aferente unor facturi din anii precedenti, informeaza ELCEN intr-un comunicat de presa. In urma protocolului, cel putin pentru moment, nu vor fi probleme in alimentarea cu apa calda a bucurestenilor, precizeaza ELCEN.
Klaus Leiders
Foto: Facebook

Situatie complicata la un gigant energetic: Directorul german de la CE Oltenia si-a dat demisia dupa doar trei saptamani de activitate

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Vineri, 9 Sept 2016 Economie | Energie
Haosul in managementul Complexului Energetic Oltenia continua. Dupa doar doua saptamani de la preluarea mandatului de director, Klaus Leiders, cetateanul german care a lucrat in domeniul minier in tari ca Rusia, Coreea de Nord si Rusia, si-a dat demisia de la CE Oltenia. Potrivit ziarului Pandurul, Leiders sustine ca va trebui sa plece la Londra deoarece trebuie sa preia un proiect personal. UPDATE Toate rubricile din declaratia de avere a lui Klaus Leiders sunt goale, iar in declaratia de interese mentioneaza doar ca este membru onorific al Academiei de Stiinte din Rusia, chiar daca in CV a trecut ca detine o firma in Germania. Vezi aici declaratiile de avere si de interese, dar si CV-ul.

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică