ENERGIE

Noua conducere a Ministerului Energiei sustine accelerarea negocierilor cu chinezii pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda

de CP HotNews.ro
Noua conducere a Ministerului Energiei a avut joi o intalnire cu reprezentantii companiei China General Nuclear Power Corporation (CGN), pentru a discuta despre proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. Discutiile au vizat asumarea unui calendar de actiuni prin care negocierile pentru constituirea companiei de proiect sa fie urgentate, se arata intr-un comunicat al Ministerului Energiei.

Ministerul Energiei: Chisinaul ia in calcul eventuale privatizari cu companii romanesti a unor societati energetice moldovenesti

de CP HotNews.ro
Marţi, 21 Feb 2017 Economie | Energie
Octavian Calmic, viceprim-ministru si ministru al Economiei din Republica Moldova, a transmis ministrului energiei din Romania, Toma Petcu, "disponibilitatea Chisinaului de a lua in calcul eventuale privatizari cu companii romanesti a unor societati energetice moldovenesti controlate de Republica Moldova", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Energiei.

Curtea de arbitraj de la Paris a decis ca E.ON sa plateasca statului roman dividende de 4 milioane lei

de CP HotNews.ro
Luni, 20 Feb 2017 Economie | Energie
Curtea de Arbitraj de la Paris a hotarat ca E.ON Romania sa plateasca Societatatii de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE), companie detinuta de Ministerul Energiei, peste 4 milioane de lei, plus dobanda, drept compensatie pentru incalcarea drepturilor actionarului minoritar privind distribuirea de dividende, au anuntat luni avocatii care s-au ocupat de acest caz Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP), potrivit Profit.ro care citeaza News.ro.

Black Sea Oil & Gas a descoperit in Marea Neagra intre 10 si 20 de miliarde de metri cubi de gaze

de CP HotNews.ro
Vineri, 17 Feb 2017 Economie | Energie
Compania Black Sea Oil and Gas (BSOG) a descoperit in Marea Neagra romaneasca intre 10 si 20 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, iar investitiile pana la inceperea productiei, in anul 2019, ar putea ajunge la 500 de milioane de dolari, a declarat, pentru AGERPRES, Mark Beacom, directorul general al companiei.
 documente
(17 Feb 2017) PDF, 707KB

Profitul Romgaz a scazut cu 14% in 2016

de CP HotNews.ro
Vineri, 17 Feb 2017 Economie | Energie
Romgaz a inregistrat in 2016 un profit de 1,02 miliarde lei, cu 14% mai scazut decat in anul precedent, potrivit raportului preliminar privind rezultatele financiare.

ANRE a retras licentele furnizorilor de energie Arelco Energy SRL si Arelco Power SRL 

de CP HotNews.ro
Vineri, 17 Feb 2017 Economie | Energie
Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat joi retragerea licentele societatilor ARELCO ENERGY SRL, respectiv ARELCO POWER SRL, pentru activitatea de furnizare a energiei electrice, potrivit unui comunicat de presa.

Localitatile Borsec si Sucevita au fost atestate ca stațiuni turistice

de CP HotNews.ro
Joi, 16 Feb 2017 Economie | Energie
Localitatile Borsec (judetul Harghita) si Sucevita (judetul Suceava) au fost atestate ca statiuni turistice de interes national, potrivit unei hotarari adoptate de Guvern in sedinta de joi, se arata intr-un comunicat de presa.

Guvernul a actualizat programul de iarna in sectorul energetic

de CP HotNews.ro
Joi, 16 Feb 2017 Economie | Energie
Guvernul a adoptat joi, la propunerea Ministerului Energiei, o Hotarare de Guvern prin care o cantitate suplimentara de apa din lacurile de acumulare ale hidrocentralelor va fi folosita pentru producerea de energie electrica. Astfel, prin aceasta Hotarare, volumul de apa din lacurile de acumulare care poate fi folosit la producerea energiei electrice creste de la 25,8%, la 28,4%, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Rompetrol Rafiare a obtinut un profit net consolidat de 49,8 milioane dolari

de CP HotNews.ro
Joi, 16 Feb 2017 Economie | Energie
Rompetrol Rafinare, companie membra a KMG International, a inregistrat un rezultat operational consolidat EBITDA in valoare de 182,5 milioane USD in anul 2016, in crestere cu 62% comparativ cu anul 2015, potrivit datelor transmise de catre companie. Profitul net consolidat realizat in anul 2016 a atins nivelul de 49,8 milioane USD, in scadere cu 23%.
Benzinarie Petrom
Foto: Agerpres

OMV Petrom a obtinut un profit de un miliard lei in 2016

de CP HotNews.ro
Joi, 16 Feb 2017 Economie | Energie
OMV Petrom a inregistrat un profit de 1,04 miliarde lei in 2016, dupa ce in 2015 a raportat o pierdere de aproape 700 milioane de lei, potrivit raportului privind rezultatele financiare. Potrivit acestuia, anul trecut vanzarile au scazut cu 10% comparativ cu 2015, la 16,2 miliarde lei. De asemenea, a fost inregistrata o scadere a investitiilor.

ANRE: Compania Black Sea Oil & Gas va incepe productia de gaze naturale in Marea Neagra anul viitor

de CP HotNews.ro
Miercuri, 15 Feb 2017 Economie | Energie
Compania Black Sea Oil & Gas va incepe productia de gaze in Marea Neagra la mijlocul anului viitor, moment in care Romania va deveni si exportator de gaze, a declarat, miercuri, Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), potrivit Agerpres.
Contor de gaze
Foto: Distrigaz Sud

E.ON: Gazele pentru consumatorii casnici s-ar putea scumpi de la 1 aprilie cu peste 10% / ANRE: Legea prevede liberalizarea preturilor, dar cresterile vor fi mai mici de 10%

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 15 Feb 2017 Economie | Energie
Gazele pentru populatie s-ar putea scumpi cu peste 10% de la 1 aprilie, cand va fi eliminat calendarul de liberalizare a preturilor la gazele din productia interna pentru consumatorii casnici si producatorii de energie termica, a declarat pentru Agerpres directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak. "Daca nu se va face nimic, presiunea pe pretul platit de consumatorii finali va fi extrem de mare. Vorbim de cresteri de doua cifre pentru consumatorii finali, daca ANRE (n.red. Autoritatea de Reglementare in Energie) nu ia masuri", a spus Hajdinjak. Pe de alta parte, contactat de HotNews.ro, Niculae Havrilet, presedintele ANRE, a spus ca legislatia prevede liberalizarea preturilor de la 1 aprilie, conform reglementarilor europene, iar o eventuala scumpire nu va ajunge la 10%.
 documente
(15 Feb 2017) PDF, 363KB

Profitul Nuclearelectrica a scazut cu 27% in 2016

de CP HotNews.ro
Miercuri, 15 Feb 2017 Economie | Energie
Nuclearelectrica a inregistrat in 2016 un profit net de 108,7 milioane de lei, cu 27% mai mic fata de anul anterior, potrivit raportului preliminar privind rezultatele financiare. Nuclearelectrica sustine ca diferenta intre profitul net aferent anului 2016 si cel aferent anului 2015 provine din influenta negativa a fluctuatiei cursurilor valutare (EUR, USD, CAD in principal), astfel ca anul trecut s-a inregistrat un rezultat financiar negativ.
 documente
(15 Feb 2017) PDF, 2MB

Profitul Transelectrica a scazut cu 20,6% in 2016

de CP HotNews.ro
Miercuri, 15 Feb 2017 Economie | Energie
Transelectrica a obtinut in 2016 un profit net de 286 milioane lei, cu 20,6% mai mic fata de anul anterior, pe fondul reducerii tarifelor de transport al energiei, aprobate de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), potrivit raportului preliminar privind situatia financiara.
Reteaua Transelectrica
Foto: Agerpres

Cum apar dezinformarile privind asa-zisa criza energetica din Romania

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marţi, 14 Feb 2017 Economie | Energie
De la inceputul anului, in Romania este intretinuta o falsa criza energetica, ba prin declaratii inadecvate ale unor ministri, ba prin tot felul de interpretari alarmiste de catre presa ale datelor oficiale. In realitate, nimic nu indica o criza energetica. Dimpotriva, capacitatile de productie ale Romaniei au facut fata cu succes unei ierni ceva mai dificile, existand chiar si surplus semnificativ, care s-a dus la export. Nu este clar cum s-a ajuns la propagarea unor informatii care pot starni panica pe piata si chiar influenta pretul energiei, asa cum s-a si intamplat in luna ianuarie.
Statul roman a castigat in fata ENEL
Foto: AGERPRES

UPDATE Curtea de Arbitraj de la Paris a hotarat ca ENEL sa plateasca statului roman 400 milioane de euro

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Luni, 13 Feb 2017 Economie | Energie
Curtea de Arbitraj de la Paris a hotarat, dupa un proces care a durat doi ani si jumatate, ca societatea ENEL trebuie sa plateasca statului roman 401 milioane de euro, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate situatiei. In vara lui 2014,  Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE), companie desprinsa din Electrica, a demarat o actiune impotriva ENEL la Curtea Internationala de Arbitraj pentru plata unei sume de 521 milioane de euro. ENEL nu a recunoscut aceasta suma, considerand ca are de platit mult mai putin, propunand 250 de milioane de euro. UPDATE 1 ENEL confirma ca a primit decizia arbitrajului de la Paris. UPDATE 2 Fostul ministru al energiei, Razvan Nicolescu, spera ca Romania sa foloseasca aceasta suma importanta de bani, obtinuta la Paris, pentru modernizarea sectorului energetic, care are nevoie de investitii.

Ministerul Energiei: Romania nu inregistreaza probleme in asigurarea necesarului de energie din productia interna

de CP HotNews.ro
Luni, 13 Feb 2017 Economie | Energie
Romania nu inregistreaza probleme in asigurarea necesarului de energie din productia interna, se arata intr-un comunicat al Ministerului Energiei. Potrivit acestuia, exista suficiente unitati de productie si stocuri de combustibili pentru acoperirea intregului necesar de consum al tarii, Romania inregistrand inclusiv disponibilitati pentru export (de ex. azi noapte, Romania a exportat in intervalul 3, circa 483 MW). Comunicatul a fost transmis dupa ce a aparut in presa informatia ca productia nationala de energie electrica nu mai poate acoperi consumul tarii luni dimineata, fiind facute importuri.
Cheltuielile cu explorarea petroliera s-au redus dramatic in 2016
Foto: pixabay.com

Descoperirile de noi zacaminte de petrol si gaze s-au prabusit la minimul ultimilor 60 de ani

de G.S. HotNews.ro
Luni, 13 Feb 2017 Economie | Energie
Descoperirile de noi zacaminte de petrol si gaze au cazut pana la minimul ultimilor 60 de ani, in conditiile in care companiile pun frana activitatilor de explorare, iar mari zone petrolifere sunt tot mai greu de gasit, scrie Financial Times.
Ruta Nord Stream 2
Foto: Gazprom

Nord Stream 2, elefantul din camera Comisiei Europene. Necesitate, monopol sau influenta ruseasca in UE?

Joi, 9 Feb 2017 Economie | Energie
Saptamana trecuta, Comisia Europeana a lansat a doua parte din "State of the Energy Union". Potrivit Comisiei, UE ramane pe calea cea buna pentru a atinge obiectivele pentru anul 2020, privind reducerea emisiilor cu efect de sera, eficienta energetica si energiile regenerabile, scrie euobserver.com. In ciuda acestui progres, "State of the Energy Union" nu a reusit sa faca o mentiune cu privire la cea mai mare problema care ameninta sa deraieze o mare parte a lucrarilor: conducta Nord Stream 2 de gaze naturale intre Rusia si Germania. Atlantic Council scria intr-un material intitulat "Caii troieni ai Rusiei", reteaua prin care Moscova incearca sa influenteze politicile europene, ca una dintre strategiile folosite cu succes de Rusia este recrutarea de lideri politici germani pentru proiecte energetice precum gazoductul Nord Stream.

ANRE a aprobat noi reguli pentru furnizorii de energie: Contractele de export trebuie transmise in copie operatorului pietei de energie electrica

de CP HotNews.ro
Miercuri, 8 Feb 2017 Economie | Energie
Comitetul de reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a aprobat miercuri un ordin privind reguli de publicare a informatiilor aferente tranzactiilor incheiate pe piata de energie electrica. Ordinul instituie ca obligatie pentru partile implicate in contractele incheiate pe piata reglementata sau de export sa transmita operatorului pietei de energie electrica (OPCOM) o copie a acestor contracte, in termen de maxim 7 zile de la data incheierii lor, respectiv maxim 7 zile pentru contractele incheiate inainte de intrarea in vigoare a Ordinului.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică