EUROFONDURI
Comisia Europeana insista pentru autostrada Pitesti-Sibiu. Lista proiectelor rutiere urmarite de Bruxelles in Romania Comisia Europeana insista pentru ca Romania sa realizeze autostrada Pitesti-Sibiu, care este in prezent un segment lipsa a Coridorului pan-european Rin-Dunare, parte a  retelei trans-europene de transport (TEN-T).Negociatorul-sef al Parlamentului European pe bugetul UE 2018: Uniunea va avea mai multi bani in casa pentru plati, dar Romania are foarte putine autoritati de management acreditate sa ia banii Uniunea Europeana va avea in anul 2018 cel mai mare buget de pana acum, cu o crestere semnificativa a banilor disponibili in casa pentru plata beneficiarilor de fonduri europene, insa Romania are in acest moment prea putine autoritati de management acreditate pe langa Comisia Europeana, care sa absoarba acesti bani, a atras atentia, marti, intr-un interviu acordat HotNews, la Bruxelles, europarlamentarul PMP / PPE Siegfried Muresan, raportorul Parlamentului European pentru proiectu de buget al UE 2018.
De ce nu poate Romania sa ia rambursari din fondurile structurale noi, in programele majore gestionate de Ministerul Dezvoltarii, dupa 3 ani si 4 luni din noul cadru financiar Dupa 3 ani si 4 luni de la inceperea noului cadru financiar 2014-2020, Romania nu reuseste sa obtina fonduri structurale si de coeziune ca rambursari de cheltuieli pe proiecte, pentru ca nici pana acum nu are desemnate autoritatile de management al programelor operationale majore din subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE).
Ministerul Dezvoltarii anunta noi masuri de digitalizare a accesarii fondurilor europene Viitorii beneficiari de fonduri europene si autoritatile de management al programelor operationale de bani europeni au la dispozitie modulele de Contractare si de Achizitii pentru proiectele depuse si evaluate in MySMIS2014, prin care ar urma sa fie efectuate proceduri mai rapid, a informat vineri Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. 
Accesul utilizatorilor noi la sistemul electronic pentru depunerea proiectelor europene, suspendat temporar Sistemul electronic MySMIS 2014, prin care se depun proiectele europene pe majoritatea programelor operationale, intampina noi probleme: din cauza unor deficiente la baza de date cu evidenta populatiei, a fost suspendata temporar inscrierea noilor utilizatori in sistemul MySMIS2014 - au anuntat marti seara Ministerul Afacerilor Interne si Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.
Ministerul Dezvoltarii a lansat iarasi apelurile pentru fonduri UE din "noul POSDRU", destinate comunitatilor marginalizate, cu sume ramase dupa evaluarea cu scandal Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a publicat, marti, forma finala a ghidurilor solicitantului pentru redeschiderea unor apeluri de proiecte privind comunitatile marginalizate, in cadrul Programului Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020. Noile apeluri insumeaza circa 70 de milioane de euro si reprezinta sumele ramase neacoperite prin proiectele care au trecut de prima faza a evaluarii cu scandal, din luna martie, care fusesera depuse in apelurile similare de anul trecut. Intre timp, consultanti ale caror proiecte fusesera respinse au sesizat si Oficiul Europan de Lupta Anti Frauda (OLAF) privind situatia de la POCU, urmasul mai celebrului POSDRU din perioada de programare precedena.
Crescatori de porci, nemultumiti: Guvernul Romaniei nu stie sa ne sustina la Bruxelles Guvernul Romaniei nu stie sa-si sustina crescatorii de porci la institutiile Uniunii Europene, iar Ministerul Agriculturii, prin agentiile responsabile, le reduc acestor producatori fondurile europene, acuza Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine din Romania (ACEBOP), intr-un comunicat remis HotNews.
Corina Cretu a declarat presei germane ca se opune unor taieri de fonduri UE pentru statele membre care nu primesc refugiati Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a declarat, intr-un interviu pentru ziarul german Frankfurter Allemagne Zeitung (FAZ), ca se opune aplicarii de sanctiuni tarilor din Europa de Est si refuza sa utilizeze fondurile structurale ca mijloc de a exercita presiuni in chestiunea refugiatilor.
Ministrul Dezvoltarii: Redeschidem apelul de proiecte pe POCU, cu grad mare de respingere Ministrul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, vicepremierul Sevil Shhaideh, a declarat, vineri, la Tulcea, ca se va redeschide, pe 31 martie, apelul de proiecte pentru liniile de finantare 4.1 si 4.2 din programul Operational capital Uman (POCU) 2014-2020, care au avut recent un grad mare de respingere a proiectelor.
20 de milioane de euro de la UE pentru modernizarea infrastructurii de apa din judetul Caras-Severin Comisarul european pentru politica regionala,  Corina Cretu, a aprobat fazarea unui proiect major din judetul Caras-Severin, ce are in vedere modernizarea structurii de apa si apa uzata, astfel incat lucrarile incepute in perioada de proframare 2007-2013 sa poata fi terminate cu noii bani europeni din perioada 2014-2020.
Primele proiecte evaluate la POCU 2014-2020: Consultanti nemultumiti de proces, miza de sute de milioane de euro Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a anuntat, marti, finalizarea evaluarii admistrative a proiectelor depuse pentru a fi finantate in doua apeluri cu o valoare totala de 347 de milioane de euro, din cadrul noului Program Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020, care inlocuieste mai celebrul POSDRU care a functionat in perioada de programare trecuta. In urma procedurii de selectie, care a fost intarziata, au aparut deja consultanti pe fonduri europene, ale caror proiecte au fost respinse, nemultumiti de proces.
Proiect: Autoritatile locale se vor putea imprumuta din Trezorerie, cu dobanda, pentru cofinantarea proiectelor europene​ Autoritatile locale vor putea lua din Trezoreria statului imprumuturi cu dobanda pentru a-si asigura cofinantarea proiectelor europene, potrivit unui proiect de oronanta de urgenta scos in dezbatere publica de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. Intre timp, Ministerul Finantelor spune ca autoritatile locale se pot imprumuta si de la banci, dar Ministerul dezvoltarii arata ca bancile nu sunt interesate.
Europarlamentarul Siegfried Muresan: Sunt ingrijorat legat de rata de absorbtie a fondurilor europene / Romania trebuie acrediteze 10 autoritati de management si avem acreditate doua Europarlamentarul Siegfried Muresan s-a declarat ingrijorat vineri de rata de absorbtie a fondurilor europene de catre Romania, mentionand ca tara noastra are acreditate doar doua din zece autoritati de management, esentiale pentru procesul de plati, transmite Agerpres.
Fermierii romani vor putea beneficia de garantii de stat de pana la 80% pentru cumpararea de terenuri Fermierii romani vor putea beneficia de garantii de stat de pana la 80% pentru cumpararea de terenuri, dar si de dobanzi si comisioane de garantare reduse, conform modificarilor legislative prevazute pentru anul 2017 in vederea imbunatatirii accesului la finantare al fermierilor romani, potrivit Agerpres.
Crearea superministerului lui Sevil Shhaideh inseamna revizuirea intregului cadru procedural pentru fondurile europene Romania este nevoita sa-si revizuiasca intregul cadru procedural pentru absorbtia fondurilor europene dupa ce fostul Minister al Fondurilor Europene a fost inghitit de Ministerul Dezvoltarii Regionale, pentru a crea noul minister condus acum de vicepremierul PSD Sevil Shhaideh.
MAE: Tribunalul Uniunii Europene a decis anularea unor corectii financiare aplicate Romaniei de Comisia Europeana ​Tribunalul Uniunii Europene a decis, joi, anularea unor corectii financiare privind fonduri europene in agricultura, aplicate Romaniei de catre Comisia Europeana, a anuntat Ministerul Afacerilor Externe (MAE), intr-un comunicat remis HotNews.ro. Hotararea poate fi atacata cu recurs de catre CE.
800 milioane euro de la UE pentru Romania - Comisia Europeana a aprobat continuarea unor lucrari mari ramase neterminate Comisia Europeana a aprobat continuarea a 10 proiecte de infrastructura de transport si de mediu, incepute in vechea perioada de programare si ramase neterminate, a informat vineri executivul comunitar intr-un comunicat remis HotNews. Contributia Uniunii Europene la continuarea acestor lucrari va fi de 800 de milioane de euro.
Guvernul Grindeanu recunoaste ca tehnocratii lui Ciolos au lansat majoritatea apelurilor de proiecte UE si au indeplinit cele mai multe conditionalitati de pana acum Guvernul Grindeanu (PSD) recunoaste ca fostul executiv tehnocrat Ciolos a lansat marea majoritate a apelurilor de proiecte europene si a indeplinit mai multe conditionalitati ex-ante cerute de Comisia Europeana pentru acordarea fondurilor UE Romaniei decat guvernarea PSD Ponta, in cadrul financiar 2014-2020. Aceasta reiese din doua note prezentate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Fondurilor Europene in sedinta guvernului Grindeanu.
CE: Inca 11 proiecte vechi ramase neterminate for fi finantate de UE cu 500 de milioane de euro din noua perioada de programare Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a aprobat continuarea a 11 proiecte din mai multe regiuni din Romania, cu o finantare din partea UE de peste 500 de milioane de euro, a informat miercuri Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, intr-un comunicat remis HotNews. Acestea sunt proiecte incepute cu fondurile europene din perioada de programare 2007-2013, dar care au ramas neterminate, urmand sa fie continuate cu banii europeni pusi la dispozitie Romaniei in perioada de programare 2014-2020.
UPDATE Fostul ministru tehnocrat de Finante: Nu s-a atins tinta de absorbtie a fondurilor europene Fostul ministru de Finante din guvernul Ciolos, Anca Dragu, a explicat "gaura de 10 miliarde de lei" din buget reclamata astfel de liderul PSD Liviu Dragnea, si prin faptul ca "nu s-a atins tinta de absortie a fondurilor europene". Fostul ei coleg de la Fonduri UE explica: Guvernul Ponta facuse estimari nerealiste pentru absorbtieESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri