​GHE-O Motors, compania lui Bogdan Oprea de la BGS, a facut senzatie pe internet cu spectaculosul vehicul de interventie Rescue care este asamblat de o echipa de 25 de oameni in comuna Tunari, langa Capitala. Preturile pornesc de la 79.000 euro+TVA, insa vehiculul de 3,2 tone este destinat salvarii victimelor din mijlocul apelor si zapezilor, iar daca vor exista comenzi ar putea fi construite 200 de unitati/an.

GHE-O RescueFoto: ghe-o.com

GHE-O Motors a prezentat in premiera in Romania in cadrul târgului SAB&Accesorii 2013 un concept de vehicul de salvare ce cantareste 3,2 tone, are roti de 54 de inch si motor de 400 CP de la General Motors. Marea surpriza a fost ca filmuletele postate de companie au devenit virale pe internet, fiind preluate in presa din toata lumea, inclusiv de Top Gear UK si Foxnews.

Masina este asamblata intr-o hala din Tunari de o echipa de sub 20 de oameni, iar testele cu uriasul Rescue au inceput acum un an. In plus, exista trei versiuni de vehicule mai mici, doua dintre ele fiind de curse, iar unul dintre ele, Fighter, fiind gandit pentru interventii ale pompierilor pe teren inaccesibil masinilor clasice. Costul acestei masini mai mici de interventie este de 35.000 euro+TVA.

Bogdan Oprea de la BGS, care este si CEO al firmei GHE-O, a avut ideea de a construi un astfel de vehicul, iar responsabil de proiect si design a fost Cristian Vlad. Investitiile au fost de circa jumatate de milion de euro pana acum.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro