​In toamna lui 2016 la Mioveni se va deschide un Muzeu al Automobilul Dacia unde vor fi expuse modele produse la uzina pitesteana incepand cu anul 1968. Proeictul de 6-7 milioane euro va fi realizat din fondurile orasului Mioveni, iar Dacia se angajeaza sa aduca masinile si sa se ocupe de intretinerea lor. Muzeul va avea si simulatoare auto ultra-moderne si este gandit si sa ajute Dacia sa-si creasca vanzarile, a spus intr-un interviu pentru HotNews.ro. primarul orasului Mioveni, Ion Georgescu. Proiectul este acum in faza de studiu si analiza.

Muzeul DaciaFoto: Primaria Mioveni

Multe marci auto de prestigiu au muzee dedicate celebre in toata lumea, muzee in care sunt expuse masini istorice intr-un cadru special. Ei bine, daca proiectul Primariei Mioveni se va concretiza, Dacia va avea in apropierea uzinei un Muzeu al Automobilului

In maxim doua luni vor fi scoase la licitatie lucrarile de executie a muzeului “Daca nu sunt contestatii ne incadram in termenul stabilit si sper ca in octombrie sau noiembrie 2016 il vom inaugura. Insa trebuie vazut daca apar si contestatii, caz in care lucrurile se pot amana”, a precizat edilul-sef.

“Este o lucrare grandioasa, este proprietate a Consiliului Local Mioveni, o lucrare estimata a costa 6-7 milioane euro, iar aici ma refer la dotari si la constructie. Dacia se obliga sa ofere gratuit toata gama de automobile produse incepand cu 1 august 1968 si ma refer la 27 de tipuri de masini”, spune primarul municipiului Mioveni care adauga ca in lunile urmatoare va fi semnat si un protocol cu Dacia.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro