Serviciul Uber a anuntat duminica suspendarea activitatii flotei de vehicule autonome, in asteptarea rezultatelor unei anchete ce vizeaza un accident, in Arizona, in care a fost implicat unul dintre vehiculele sale, informeaza AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Accidentul, in urma caruia nicio persoana nu a fost ranita grav, s-a podus vineri in Tempe, un oras din Arizona, a precizat Uber.

"Continuam sa analizam acest incident, si putem confirma ca nu se aflau pasageri in vehicul", a precizat un purtator de cuvant al companiei.

Vehiulele autonome ale Uber au la bord un inginer care poate prelua comanda in orice moment.

Potrivit informatiilor aparute in presa, politia din Tempe a indicat ca accidentul s-a produs cand un alt vehicul nu a acordat prioritate masinii Uber.

Uber a indicat ca a consemnat vehiculele autonome din Arizona, dupa ce a facut la fel in Pittsburg (Pennsylvania) si San Francisco (California), celelalte doua orase in care firma testeaza aceste masini.

Intr-o fotografie postata pe Twitter, unul dintre SUV-urile Volvo autonome testate de Uber este rasturnat pe o o parte langa o alta masina lovita.