Noul model Duster a fost prezentat in premiera in Romania duminica, la "Renault Day", eveniment organizat pe platforma industriala Dacia din orasul Mioveni, la care participa aproximativ 15.000 de oameni, scrie Agerpres. Noul model a fost prezentat de Yves Caracatzanis, director general al Dacia si al Grupului Renault Romania.

Dacia DusterFoto: 0-100.ro

"Suntem azi cu totii aici (...) pentru a ne cunoaste mai bine, pentru a ne bucura de aceasta zi, dar si de rezultate. Cel mai recent si mai important este noul Duster, prezentat voua in premiera in Romania. Toate echipele noastre contribuie la acest succes: design, inginerie, fabricatie, cumparari, comert si toate celelalte meserii", a afirmat Cracatzanis.

El le-a reamintit celor prezenti la eveniment, cei mai multi salariati de la Dacia si membri ai familiilor acestora, ca uzina de la Mioveni se afla in competitie nu doar cu alti producatori auto, ci si cu alte entitati din cadrul Grupului Renault.

"Competitia cu alti constructori si cu alte uzine, precum Marocul, este dificila. Si e bine sa fie asa. Fara competitie nu progresam. Viitorul nostru si viitorul copiilor nostri este legat de viitorul Dacia. (...) Activitatea si modelele pe care le vom avea in viitor depind de noi. Competitia pentru a ne construi viitorul o vom castiga impreuna, prin performanta la toate nivelurile, in special prin calitate si costuri optime", a mai spus directorul general al Dacia.

Programul evenimentului "Renault day", ajuns la a patra editie, a mai inclus expozitii de autoturisme, inclusiv un monopost de Formula 1 si prototipul unui automobil 100% electric, demonstratii si competitii sportive, ateliere si programe dedicate copiilor. De asemenea, cei prezenti au putut vizita unele sectii ale uzinei de la Mioveni si au asistat la recitaluri artistice.

Noua versiune a modelului Duster de la Dacia a fost dezvaluita in premiera mondiala pe 12 septembrie, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Cel mai bine vandut model al gamei la nivel international, Duster se prezinta cu un nou design, atat la exterior, cat si la interior, dar si cu o serie extinsa de echipamente. Potrivit producatorului, in materie de motorizari noul Duster este echipat cu motoarele pe benzina SCe 115 (in versiunea 4X2) si TCe 125 (in versiunile 4X2 si 4X4) asociate cu o cutie de viteze manuala.

In ceea ce priveste oferta diesel, modelul propune blocul dCi 90 CP in versiunea 4X2 si dCi 110 CP in versiunile 4X2 si 4X4, combinate cu o cutie de viteze manuala. Motorul dCi 110 CP (in cazul versiunii 4X2) poate fi echipat cu cutie de viteze automata cu dublu ambreiaj EDC.

Lansat mai intai sub marca Dacia, Duster este vandut incepand din anul 2011 si sub marca Renault in America Latina (Brazilia, Argentina, Mexic, Chile si Columbia), precum si in Rusia si in India. Pana in prezent, Duster a fost vandut in peste doua milioane de exemplare in mai mult de o suta de tari, sub cele doua marci.