Premierul Calin Popescu-Tariceanu s-a intalnit astazi cu o delegatie a producatorului japonez de autovehicule Mitsubishi, companie care este interesata de o eventuala investitie in Romania, a anuntat Guvernul.

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii M Car Trading, importatorul masinilor nipone pe piata locala, au spus ca japonezii sunt deocamdata in faza de investigare a posibilitatilor de investitii in tara.

Premierul a invitat producatorul japonez sa analizeze, la randul sau, posibilitatea de a deschide o unitate de productie in Romania, avand in vedere experienta grupului japonez pe piata romaneasca.

„Proiectul meu si al Guvernului este crearea unei industrii auto puternice in Romania. In plus, potentialii investitori pot beneficia de forta de munca bine calificata, atat la nivel mediu, cat si universitar", a spus primul-ministru.

In prezent, Renault este singurul constructor strain de automobile care produce masini pe piata locala, prin filiala Dacia. Ford va deveni al doilea producator prezent aici, dupa ce va incepe productia la Craiova in primavara lui 2009. Anul trecut in Romania s-au produs putin peste 241.000 de automobile, in crestere cu 13% fata de 2006, tara fiind undeva in jurul locului 15 in clasamentul statelor europene.

Mitsubishi a vandut, prin importatorul M Car Trading din grupul Tiriac Auto, 3.646 automobile in Romania, anul trecut. cele mai vandute modele au fost noul Outlander, cu peste 1.000 de unitati si Colt, cu aproape 750.

Mitsubishi a vandut anul trecut peste 142.000 de masini in 28 de tari europene, in crestere cu 6% fata de 2006. Niponii aveau o cota de 0,9% in Europa si 1% in Romania.