Grupul Renault a prezentat vineri un nou concept Dacia pick-up, cu ocazia inaugurarii Centrului de design pentru Europa Centrala, centru care va lucra la innoirea gamei Logan si a derivatelor acesteia. UPDATE: Patrick LeQuement, director de design Renault, a descris conceptul ca fiind un pick-up ameliorat, pe care Renault l-a prezentat deoarece "pick-up-urile sunt legendare in Romania, dar si in lume". Noul concept are partea din spate carosata. El a adaugat ca masina este un exercitiu de design si nu a fost gandita pentru a intra in productie.

Noul concept are partea din spate carosata, reprezentantii renault au spus ca masina, care nu a primit un nume, este un exercitiu de design care vrea sa dovedeasca faptul ca centrul din Romania poate crea lucruri interesante. La anul, la unul dintre cele doua mari saloane auto, Geneva sau Frankfurt, va fi prezentat un concept realizat exclusiv in tara

Centrul, operational de noua luni, are 15 angajati in acest moment, dar va ajunge la 30 in 2009, dupa cum au declarat oficialii Renault. Cei 15 angajati sunt de 6 nationalitati diferite (Romania, Bulgaria, Slovenia, Rusia, Canada si Franta), patru dintre ei fiind conceptori de modele digitale. Majoritatea sunt romani (noua)

Centrul va participa la concursuri internationale de desing, unde vor lua parte si celelalte centre de design ale Renault pe plan mondial.

Studioul de design din Romania este al saselea pe care Renault il detine, dupa Paris, Barcelona, Seul, Sao Paolo si Bombay, Cel mai nou centru inaugurat este cel din Brazilia, in aprilie 2008, cu 10 angajati.

Noul centru de design e parte a proiectului Renault Technologie Roumanie (RTR) ,centrul de Inginerie Regionala al Renault ce are ca misiune dezvoltarea de proiecte de vehicule si de mecanica, fabricate in uzinele din zona Euromed(Europa Orientala, Rusia, Magreb, Turcia) sau destinate pietelor din aceasta regiune. In prezent, RTR are in lucru mai multe proiecte de vehicule, in colaborare cu ingineria centrala a Renault, iar pe termen lung va deveni centrul de referinta pentru ansamblul vehiculelor dezvoltate pe platforma Logan.