Kia Romauto, importatorul marcii coreene pe plan local, va lansa in luna februarie a anului viitor, in Romania, modelul de tip crossover Soul, care va fi disponibil cu doua motoare pe benzina si cu unul diesel, preturile urmand sa fie comunicate in apropierea momentului lansarii, informeaza Mediafax.

Noul model Kia va fi prezentat in premiera pe 2 octombrie, in cadrul Salonului Auto de la Paris. Motoarele vor putea fi cuplate la o cutie de viteze manuala cu cinci trepte sau la una automata cu patru trepte.

Cel mai puternic motor va fi unul pe benzina, cu o cilindree de 2 litri, care dezvolta 142 CP si un cuplu de 186 Nm, disponibil cu transmisie manuala ori automata. Al doilea motor pe benzina este de 1,6 litri, dezvolta 126 CP si un cuplu de 156 Nm. Motorul diesel are o cilindree de 1,6 litri, dezvolta tot 126 CP.

Kia Soul este un hatchback cu cinci usi, care are tractiune pe rotile din fata. Masina are plafonul inaltat si un ampatament marit (2,55 metri), avand o lungime totala de 4,1 metri. Inaltimea efectiva a modelului este de 1,61 metri. Fata de o masina de clasa compacta (C), Soul are o garda la sol mai mare. Productia modelului Kia Soul va incepe din noiembrie, la uzina Kia Gwangju, Coreea de Sud.

Kia Romauto vrea sa vanda peste 8.000 de masini in acest an, in crestere cu 140% fata de cele 3.333 automobile comercializate anul trecut, avansul bazandu-se pe evolutia modelelor C'eed.

Potrivit estimarilor Kia Romania, din totalul unitatilor vandute, circa 6.000 vor apartine familiei de automobile C'eed, restul de 2.000 de unitati fiind alte modele ale producatorului coreean Kia.

Gama Kia de pe piata romaneasca cuprinde modele precum C'eed (in doua volume, hatchback cu cinci usi), C'eed Sporty Wagon (break) si Pro_C'eed (in doua volume, hatchback cu trei usi), lansat la sfarsitul lunii martie.

Alte autovehicule Kia disponibile in Romania sunt Picanto, Cerato, Magentis, Opirus, SUV-urile Sorento si Sportage, vehiculele de familie de tip MPV Carens si Carnival, precum si vehiculul comercial K 2900.

In primele opt luni ale acestui an Kia a inregistrat o crestere de 369% a numarului de unitati livrate in Romania, la 5.093 unitati.

Anul trecut, Kia a vandut 3.333 autovehicule in Romania (dintre care peste 70% au fost din familia C'eed, in crestere cu 93,7% fata de cele 1.721 unitati livrate in 2006.