Dacia a lansat pe piata romaneasca versiunea restilizata a modelului break Logan MCV, cu preturi cuprinse intre 8.400 euro si 12.550 euro, TVA inclus. Comenzile se iau incepand cu 29 octombrie, iar lansarea comerciala va fi pe 13 noiembrie, au anuntat joi oficialii companiei.

Noul MCV este disponibil in trei versiuni de echipare - Ambiance, Preference si Laureate - iar preturile pornesc de la 8.400 de euro pentru versiunea cu motor 1,4 litri, 75 CP, cinci locuri, grad de echipare Ambiance. Cea mai scumpa versiune costa 12.550 de euro, grad de echipare Laureate, motor 1,5 litri, 85 CP, diesel, sapte locuri.

Cel mai ieftin diesel este 10.000 de euro, are motor de 70 CP, cinci locuri, grad de echipare Ambiance.

Trebuie precizat ca pretul de pornire este cu 200 de euro mai mare decat versiunea MCV lansata acum doi ani, care costa 8.200 de euro.

MCV restilizat preia noua sigla Dacia, care se gaseste si pe Sandero si Logan Sedan restilizat, dar la interior restilizarea se aplica numai pentru versiunea de echipare Laureate, care este cea mai vanduta.

Noul Logan MCV este echipat, pe toate versiunile, cu sistem ABS Bosch de ultima generatie si asistenta la franarea de urgenta. Modelul este disponibil in patru culori noi, inclusiv negru.

Consumul mediu anuntat de producatori este de 5,2 litri/100 km pentru dieselul de 85 CP si ajunge pana la 7,6 l/100 km la motoarele pe benzina.

Dacia a vandut pe plan mondial 170.000 de unitati Logan MCV in cei doi ani de la lansare, dintre care o cincime pe piata romaneasca. MCV este cel mai vandut model Dacia pe cateva din pietele occidentale importante, iar in Germania, spre exemplu, s-au vandut 13.000 de unitati in primele noua luni ale acestui an.