Renault va prezenta la salonul din Sao Paolo - Brazilia un concept de crossover-SUV bazat pe Sandero si versiuni sportive ale automobilelor Sandero si Logan, scrie presa internationala. Versiunile sportive se vor numai F1 Team, dar nu vor avea motoare super puternice, ci doar cateva modificari vizuale care le vor da aspect sportiv.

Conceptul pe care francezii il vor prezenta la salonul care incepe in 27 octombrie este un crossover 2+2 care va impartasi cate ceva din trasaturile hatchback-ului inaltat Sandero Stepway, model pe care francezii il vand numai in America de Sud unde masina ajunge sa coste si 18.000 de euro. Conceptul - primul dezvoltat de centrul de design brazilian al Renault - are acoperis retractabil metalic si poate deveni fie un pick-up compact (prin rabatarea scaunelor spate), fie un cabrio. Totul pentru a face pe placul pietei sud-americane unde de cateva decenii se vand bine pick-up-uri compacte de doua locuri, derivate din hatchback-uri mici, noteaza edmunds.com.

Ca noutate interesanta va fi si prezentarea versiunilor sportive ale Logan si Sandero. Acestea vor primi kit-ul de caroserie F1 Team intalnit si la alte modele Renault. Masinile sunt de culoare galbena - tipic pentru seria Renault Sport -, au stickere negre Renault F1 Team, un eleron in partea din spate si jante diferite de versiunea clasica. Site-ul autojournal.fr scrie ca masinile vor avea in Brazilia motor pe benzina de 105 CP, dar ramane de vazut daca in viitor nu vor aparea versiuni mai puternice, chiar si la noi.

Reprezentantii Renault declarau in iunie ca in 2009 va fi lansat in Romania, Logan sedan cu motor de 133 CP, propulsor "imprumutat" de la Twingo RS. De atunci insa nu s-au mai dat informatii despre proiectul unui Logan sportiv si nu se stie exact daca mai este de actualitate.

Renault ne-a obisnuit ca in Brazilia sa vina cu premiere mondiale care apoi ajung si la noi. Sandero e un exemplu, acolo se vinde cu sigla Renault, dar e pe piata de un an, in timp ce la noi de mai putin de sase luni. Sandero Stepway, au spus cei de la Renault, nu prefigureaza SUV-ul Dacia care va iesi pe piata la anul. Dar conceptul ce urmeaza a fi prezentat ar putea da ceva indicii.