Masinile mai vechi de sapte ani vor fi verificate anual, nu o data la doi ani, ca in prezent, propune Registrul Auto Roman (RAR). Institutia spune ca e pregatita din punct de vedere logistic si a trimis propunerea mai departe.

"Am propus Agentiei Nationale pentru Mediu, primariei Capitalei, Ministerului Transporturilor, Ministerului Mediului si Ministerului Economiei si Finantelor ca masinile mai vechi de sapte ani sa fie verificate o data pe an. Noi, ca logistica si personal, suntem pregatiti. Urmeaza ca autoritatile sa vada daca este fezabila sau nu propunerea noastra", a declarat, marti, dupa conferinta "Mediafax talks about Auto Industry", directorul tehnic al RAR, Flavius Campeanu.

El a aratat ca o astfel de decizie a fost aplicata si in anul 2000, pentru circa 12 luni.

Totodata, Campeanu a anuntat ca RAR intentioneaza sa construiasca langa Bucuresti, la Bolintin Vale, o pista pentru testarea si omologarea masinilor modificate major.

"Avem nevoie de 30 de milioane de euro pentru a construi un centru de testare si omologare, insa nu dispunem de acesti bani. Cautam parteneriate cu constructorii auto locali si cu Ministerul Mediului si cel al Finantelor. Renault ne-a anuntat ca este interesat de acest proiect", a mai spus Campeanu.

Centrul ar urma sa fie dotat cu o pista de 1,9 kilometri in sistem circular cu sase-sapte benzi si doua linii drepte de cate 700 de metri.

Sursa: Mediafax