Citroen a prezentat la Paris primul concept care reinvie celebrul automobil DS din anii 60', masina preferata a presedintilor francezi, noteaza Les Echos. Primul concept e un crossover care va fi produs din 2010, insa serie DS va mai avea alte doua modele de serie, pe care francezii le vor plasa la clasa premium. Citroen si-a schimbat si sigla, insa modificarile sunt mici.

Conceptul DS Inside prefigureaza modelul de serie DS3, care apoi va fi urmat in 2011 de DS4 si DS5. Francezii vor ca DS sa devina un fel de marca in sine, o serie de lux cu preturi peste modelele Citroen existente, care sa-i atraga pe cei care vor o masina iesita din comun. DS3 va prelua o buna parte din componentele mecanice ale Citroen C3 si Peugeot 207, noteaza revista britanica Autocar.

Masina DS, produsa intre 1955 si 1975, alintata "zeita" (deese, in franceza), era preferata de presedintii francezi si a devenit celebra si prin filme precum Ziua Sacalului (1973), despre asasinul platit sa-l omoare pe Charles de Gaulle. DS a fost produsa pana in 1975, revenirea sa e in concordanta cu tendinta de a relansa masini legendare ale trecutului, cum ar fi modelul 500 al Fiat si Beetle al Volkswagen.

Conceptul va fi prezentat in martie la salonul auto de la Geneva si va avea noua sigla Citroen, o varianta usor modificata a siglei actuale.