Tata Motors a prezentat versiunea europeana a modelului Nano care in India va costa de la 2.000 de dolari si se va lansa in martie. Versiunea europeana a lui Nano va ajunge pe continent abia in 2011, va dispune de ABS si air-bag-uri, dar indienii nu au vrut sa comunice pretul. Presa straina a scris recent ca Nano ar urma sa coste 5.000 de euro in Europa. Varianta destinata Europei e cu 20 de centimetri mai lunga decat cea pentru India si va avea un motor in 3 cilindri, nu in doi ca in India

Versiunea Nano Europa prezentata la Geneva are 3,29 metri lungime, cu 20 cm mai putin decat un Matiz. Va dispune de ABS, ESP si air-bag-uri, elemente pe care indienii care iau varianta de baza nu le vor avea.

Indienii folosesc cuvinte mari pentru a descrie masina, spun ca este spatioasa, iar inauntru iti da un sentiment high-tech placut. Tata Motors spune ca masina va fi propulsata de un motor "sportiv" in trei cilindri si va dispune si de cutie automata. Nano Europa va fi conforma normelor de poluare dar si celor de siguranta din Europa.

Varianta indiana de Nano e cu 20 cm mai scurta si are motor in doi cilindri, 623 cc, 33 CP.

Presa internationala a scris ca Nano ar putea costa in Europa de la 5.000 de euro in sus, producatorul nu a dat informatii despre pret.

Masina va fi lansata in India pe 23 martie.