Primul showroom din tara dedicat marcii Infiniti - brandul de lux al Nissan - va fi deschis cel mai probabil in iulie de catre importatorul AutoItalia, langa Otopeni, a spus Herbert Stein, presedinte al AutoItalia. Automobilele Infiniti se vand de ani buni in tara, aduse de diverse companii, insa marca nu e prezenta in mod oficial pe piata noastra.

Stein nu a precizat cat se va investi, insa a spus ca lucrarile au inceput. Infiniti Europe anuntase in februarie anul trecut ca a desemnat AutoItalia ca importator pentru Romania si avea de gand sa intre oficial in tara noastra la inceputul anului. Stein a spus ca intarzierea se datoreaza si crizei, dar pana la urma s-a ajuns la un acord si data a fost stabilita pentru vara aceasta.

Pana anul trecut, masinile Infiniti se vindeau in toata Europa prin intermediul a diverse companii care le aduceau masinile din SUA sau Japonia, insa din toamna anului trecut, Infiniti Europe a decis sa intre treptat pe mai bine de 20 de piete de pe continent. Expansiunea a inceput in toamna anului trecut, iar japonezii si-au adaptat gama cerintelor europene, venind cu motoare ceva mai economice.

Infiniti, marca de lux a Nissan, a fost creata in 1989 in SUA, japonezii dorind sa separe vanzarile de masini de volum, de cele de premium. Principalii concurenti sunt marcile de lux Lexus si Acura, ale Toyota, respectiv Honda. Cea mai importanta piata pentru Infiniti este SUA, unde in anii buni, vanzarile au depasit 100.000 de unitati.

Importatorul AutoItalia nu exclude posibilitatea de a face concedieri daca criza se agraveaza, insa continua proiectele de investitii si a renovat cu 3 milioane euro service-ul de pe bulevardul Timisoara din Bucuresti, iar in a doua parte a anului va inaugura un complex cu showroom, service si depozite de piese de schimb in zona Colentina, investitie de 4-5 milioane euro.