General Motors ar vrea o parte din actiunile Fiat, in schimbul cedarii operatiunilor sale din Europa si America Latina catre producatorul italian, scrie The New York Times. Italienii ar fi dispusi sa primeasca General Motors in randul actionarilor, insa americanii vor mai multe actiuni decat ar fi europenii dispusi sa cedeze, spun surse din piata.

Sergio Marchionne, seful Fiat, s-ar fi aratat dispus sa cedeze GM maximum 10% din actiunile companiei, in schimbul operatiunilor GM din Europa si America Latina, scrie cotidianul, citand surse din piata.

Se pare totusi ca General Motors vrea 30% din Fiat Auto si e constienta ca operatiunile din America Latina sunt importante pentru Fiat, iar GM va incerca sa profite de asta pentru a obtine cat mai mult, mai scrie The New York Times.

General Motors studiaza acum ofertele venite de la 10 companii care vor sa cumpere Saab.

Fiat vrea sa desprinda divizia auto de restul grupului italian si apoi sa uneasca operatiunile ei cu cele ale Opel - Saab si cu partea detinuta din Chrysler. Noua companie ar putea fi listata pe bursa la vara.

Fiat vrea sa creeze o noua companie care sa devina al doilea mare producator mondial de automobile, dupa Toyota, insa sunt multe voci care se opun, in special in randul sindicalistilor germani, care se tem ca dupa preluarea Opel vor urma concedieri masive.