Coreenii de la Kia vor prezenta la salonul auto de la Frankfurt versiuni restilizate ale modelelor cee'd, noua generatie Sorento, un model subcompact numit Venga si un hibrid, a anuntat compania. Masinile Cee’d restilizate vor ajunge in tara in septembrie (imediat dupa lansarea oficiala), SUV-ul Soul va fi lansat la sfarsitul lui septembrie - inceput de octombrie, iar noul Sorento ar trebui sa ajunga la finalul lunii octombrie. Venga va fi in showroom cel mai probabil in ianuarie 2010.

Gama cee'd (trei usi, cinci usi si break) reprezinta aproape 90% din vanzarile marcii in tara, iar la Frankfurt modelele vor veni cu versiuni restilizate, unele la interior, altele si la exterior.

Coreenii vin si cu un nou model subcompact, Venga, masina care masoara 4,06 metri lungime, cu 9 cm peste Volkswagen Polo. Modelul e construit pe platforma de Soul, are multe componente mecanice de la Hyundai i20 si va fi construit la fabrica Hyundai din Cehia.

Kia aduce in Germania si noua generatie a SUV-ului Sorento care avea nevoie de o improspatare, mai ales ca vanzarile i-au scazut cu 40% anul trecut in Europa. Noul Sorento va fi cu 215 kg mai usor decat actuala generatie dar va fi mai lung cu 10 cm, avand sapte locuri. Va fi disponibil si cu un nou motor diesel 2,2 litri, 197 CP.

La standul Kia de la Frankfurt va fi prezent si modelul Forte LPI Hybrid.

Kia are 1,6% din piata auto europeana, vanzarile sale scazand cu 8% in primul semestru, spre 122.000 de unitati.