Compania germana Mansory, specializata in modificarea unor masini de lux precum Bentley, Porsche sau Bugatti a deschis reprezentanta in Romania, iar activitatile sunt acum limitate, dar in primavara lui 2010 va fi deschis un showroom in nordul Capitalei, au spus pentru HotNews.ro reprezentantii companiei. Mansory face modificari la exterior, interior si la nivel de motor, iar ca exemplu, cresterea cu 70 CP a puterii motorului unui Bentley costa cam 10.000 de euro, iar la un Rolls Royce costa 40.000 euro sa cresti puterea motorului cu 160 CP plus alte modificari.

Romania este a noua tara europeana unde Mansory Corporation are reprezentanta. In prezent este un spatiu foarte mic si exista numai doi angajati, iar cei care doresc sa modifice masini ale unor marci precum Bentley sau Porsche trebuie sa mearga la reprezentanta oficiala a acestor marci.

Totusi, in primavara anului viitor se doreste deschiderea unui showroom in care sa fie expuse automobile modificate. Mansory are programe de individualizare pentru branduri exclusive cum ar fi: Bentley, Aston Martin, Ferrari, Bugatti, Porsche, McLaren SLR sau Rolls Royce.

Bugatti modificat de Mansory - 2
Bugatti modificat de Mansory - 2
Foto: HotNews.ro

In Romania, parcul auto reprezentativ pentru interesele Mansory cuprinde un numar de peste 1.000 exemplare Porsche, mai mult de 200 exemplare Bentley si multe alte exemplare foarte bine intretinute Rolls Royce, McLaren SLR sau Aston Martin.

Baza gamei Mansory o constituie kit-urile aerodinamice, accesorii ultra-usoare de carbon si programe de ridicare a puterii motoarelor.

Spre exemplu, kitul pentru ridicarea puterii motorului de la 560 CP la 630 CP pentru un Bentley costa cam 10.000 euro, iar pentru ridicarea puterii motorului la un Rolls Royce de la 460 CP, la 620 CP, plus alte modificari, s-au platit 40.000 euro.

Aston Martin modificat de Mansory
Aston Martin modificat de Mansory
Foto: HotNews.ro
Compania face tuning si pentru modele Bugatti, neintervenind la motor, insa putand sa schimbe usile, capota si aripile cu unele din carbon, masina devenind mai usoara.

Mansory are sediul in Germania, a fost fondata de Kourosh Mansory, iar la salonul auto de la Frankfurt are un stand unde se gasesc automobile Bugatti si Aston Martin modificate.