Opel cauta un partener pentru a produce o masina de clasa mini care sa fie plasata in gama sub modelul Agila, a spus directorul de vanzari si marketing al companiei, citat de Automotive News. Compania nu are un automobil de clasa mini dar daca totul va merge bine va incepe productia unei astfel de masini in 2012, ajutata de noul proprietar Magna - Sberbank.

Alain Visser, director de vanzari si marketing al Opel spune ca marca germana ar putea avea in gama un automobil foarte mic, insa cu conditia ca acesta sa fie fabricat cu un partener. Oficialul GM a dat ca exemplu Ford si Fiat, plus Toyota si PSA care colaboreaza pentru producerea unor masini de clasa mini.

Astfel, Toyota Aygo, Citroen C1 si Peugeot 107 sunt construite la aceeasi uzina in Cehia, iar in Polonia Fiat 500 si Ford Ka sunt construite in comun. Modelul Agila al Opel e fabricat la uzina Suzuki din Ungaria, alaturi de modelul Splash al japonezilor.

Criza a facut ca tot mai multi europeni sa migreze catre clasa mini, iar Opel vrea sa fie prezent intr-un segment care creste. Seful GM Europe declara luna trecuta ca daca se va ajunge la o intelegere cu Magna, productia unui automobil mic va incepe in trei ani.

Opel a prezentat la Geneva in 2004 un concept numit Trixx, masina de 3,04 metri lungime care insa nu a ajuns in productie.