Opel va prezenta in martie la salonul auto de la Geneva conceptul Zafira Tourer care da indicii despre a treia generatie a monovolumului compact al marcii germane care ar trebui sa fie lansat si in Romania la final de an. Tot la Geneva ajunge si versiunea de serie a masinii Ampera, vehicul care de la finalul acestui an va patrunde treptat pe mai multe piete europene.

Opel Zafira TourerFoto: Opel

Opel descrie noul Zafira ca fiind "un lounge pe roti", un spatiu luminos si mare in care scaunele pot fi rabatate si aranjate in diverse feluri. Opel spune ca noul Zafira va avea dimensiuni mai mari si suprafata vitrata va creste, iar la exterior apar schimbari la designul farurilor.

Zafira e unul dintre cele mai vandute MPV-uri de pe piata, prima generatie a aparut in 1999 iar cea prezentata la Geneva devine a treia.

La acelasi salon ajunge si versiunea de serie a Opel Ampera, masina "sora" a mult mai cunoscutului Chevrolet Volt care e deja la vanzare in SUA. Ampera are un motor electric a carui autonomie e extinsa de un generator pe benzina si noul vehicul poate atinge 161 km/h si ajunge in opt secunde de la 0, la 100 km/h.