Liderul sindicatului ''Speranta'' din cadrul fabricii Pirelli Tyres din Slatina, Dragos Stanciu, a intrat vineri dimineata in greva foamei, protestand fata de conditiile de munca si salarizare, informeaza Agerpres. Sindicalistul isi desfasoara deocamdata protestul in fata fabricii si sustine ca vineri dupa-amiaza i se vor alatura si alti colegi din sindicat, dar si din afara acestuia. UPDATE Compania italiana caracterizeaza protestul ca fiind nejustificat si spune ca politica salariala este conforma cu legislatia in vigoare, iar conducerea este deschisa dialogului cu angajatii.

Dragos Stanciu afirma ca salarizarea in fabrica este necorespunzatoare in raport cu volumul si conditiile de munca ale angajatilor. El a mai spus ca a inaintat conducerii companiei Pirelli Tyres de la Slatina un memoriu cu revendicari, printre acestea numarandu-se respectarea principiului ''salarii egale la munca egala'', inregistrarea bolilor profesionale dobandite in fabrica, precum si incetarea amestecului administratiei in treburile sindicale.

Sindicatul ''Speranta'' are aproximativ 180 de membri. Reprezentantii Companiei Pirelli Tyres Slatina au evitat sa comenteze acest eveniment.

Pirelli a remis presei o declaratie legata de protestul sefului de sindicat:

Pirelli Tyres Romania considera forma de protest initiata ca fiind nejustificata, neexistand nicio plangere inaintata conducerii pana la momentul declansarii protestului.

Politica salariala a Pirelli este in concordanta cu legislatia in vigoare. Pirelli garanteaza tuturor angajatilor sai drepturi salariale in conformitate cu volumul de munca prestat, compensand orele suplimentare conform prevederilor legale in vigoare.

Grija fata de angajati reprezinta una dintre valorile companiei Pirelli, care are in desfasurare o serie de programe de responsabilitate sociala menite sa sprijine personalul companiei si familiile acestora.

Conducerea companiei a fost si este deschisa dialogului cu fiecare angajat in parte cat si cu reprezentantii celor doua sindicate.

Pirelli produce din 2006 anvelope in Oltenia. Compania mai are la Slatina o unitate producatoare de cord metalic pentru anvelope, detinuta impreuna cu Continental, plus o fabrica de filtre de particule pentru masini diesel la Bumbesti Jiu, inaugurata la inceput de 2009.