Wall Street a incheiat sedinta de tranzactionare de luni in crestere, impulsionata de anuntul unui acord in Grecia privind componenta noului guvern de uniune nationala: Dow Jones a luat 0,71% si Nasdaq 0,34%.

Potrivit cifrelor finale de la inchidere, Dow Jones a castigat 85.15 puncte, pana la 12,068.39 puncte, iar Nasdaq 9.10 puncte, ajungand la 2695.25 de puncte. Indicele S & P 500 s-a apreciat cu 0,63% (7.89 puncte) la 1,261.12 puncte.

Premierul grec Georgios Papandreou si rivalul sau conservator Antonis Samaras au ajuns la un acord luni seara in ceea ce priveste numirea unui nou sef al guvernului de coalitie format duminica, potrivit postului public de televiziune Net, citat de AFP.

Numele noului prim-ministru grec va fi anuntat marti seara, la fel ca si componenta noului cabinet, care are rolul de a scoate Grecia dintr-o grava criza economica si politica. Noul guvern va asigura, inainte de alegerile anticipate de la finalul lunii februarie, planul de reducere a datorilor din zona euro, adoptat la sfarsitul lunii octombrie, la Bruxelles.