New York Stock Exchange a incheiat sedinta de tranzactionare de joi in evolutie mixta, pe fondul preocuparilor legate de criza europeana si a indicatorilor economici favorbaili din SUA: Dow Jones a pierdut 0,02%, dar Nasdaq a castigat 0,81%.

Potrivit cifrelor finale de la inchidere, Dow Jones Industrial Average a pierdut 2.72 puncte, pana la 12,415.70 puncte, in timp ce Nasdaq, dominat de tehnologie, a castigat 21.50 puncte, pana la 2669.86 de puncte. Indicele S & P 500 s-a apreciat cu 0,29% (3.76 puncte), ajungand in final la 1,281.06 puncte.

"Am avut temeri cu privire la Europa, la un euro slab, dar piata din SUA a ramas puternica, sustinuta de indicatorii financiari", a comentat Mace Blicksilver- Marblehead Asset Management.

Potrivit analistilor, aceast "ton pozitiv" a fost condus de indicatori mai buni decat se piata se astepta, care au intarit ideea ca economia Statelor Unite a continuat sa creasca, in ciuda crizei in Europa.

Aceste statistici "consolideaza optimismul cu privire la cifrele referitoare la ocuparea fortei de munca", care urmeaza sa fie publicate de catre guvernul american, oficial, vineri.

Dar "piata ramane sub presiune: pietele bursiere europene sunt cuprinse de ingrijorari cu privire la criza datoriilor si a indicatorilor economici dezamagitori", din aceasta regiune.