Bursa de la New York a incheiat in crestere sesiunea bursiera de luni, investitorii vazand in pozitia Fed o garantie pentru continuarea masurilor de sprijin pentru economia SUA: Dow Jones a castigat 0,92% si Nasdaq 0,27%, potrivit AFP.

Dow Jones Industrial Average a urcat astfel cu 138.46 de puncte la 15.254,03 puncte, iar Nasdaq cu 9,46 puncte a ajuns la 3.465,37 de puncte, dupa ce o buna parte a sedintei a evoluat in rosu.

Standard & Poor 500 a avansat pe partea sa cu 0.59% (9.68 puncte) la 1.640,42 de puncte.

Acestea ezitare initiala reflecta indoieli ale investitorilor cu privire la "semnificatia numerelor-au lansat in aceasta dimineata si implicatiile lor pentru piata," a remarcat Dan Greenhaus, manager de portofoliu pentru BTIG.

"In timp ce indicatorii economici au avut tendinta de a arata ca recesiunea economiei Statelor Unite se apropie de sfarsit, indicele de fabricatie ISM a aratat o slabiciune importanta", a sintetizat Harm Bandholz, economist la UniCredit Research.

Pe de alta parte, investitiile in domeniul constructiei imobiliare au crescut mai putin decat se astepta in luna aprilie.