Bursa de la New York a incheiat nedecis sesiunea de joi, in ciuda anuntului incurajator al Fed de mentinere a politicii economice de sprijin si a unor indicatori economici pozitivi: Dow Jones a scazut cu 0,26%, iar Nasdaq a crescut cu 0,15 %.

Dow Jones a cedat 40.39 puncte si a coborat la 15,636.55 puncte, dar Nasdaq , dominat de actiunile pe tehnologie , a urcat usor cu 5,74 puncte la 3.789,38 puncte, ajungând cel mai mare maxim din septembrie 2000.

SiStandard & Poor 500 a scazut pe partea sa cu 0,18% (-3.18 puncte ) la 1.722,34 de puncte.

Dow Jones , vedeta New York Stock Exchange Index si S & P 500 , mai larg , urmată de cele mai multe indice investitorii au rupt înregistrărilezi la 15,676.94 puncte , respectiv 1,725.52 puncte la în urma anunțului surpriză de la banca centrală a SUA a menținut sprijinul său deplin pentru economie (85 de miliarde de dolari pe lună ) .

"Declinul de astăzi este rezultat parțial din motive tehnice, cu expirarea contractelor futures mâine , " a explicat situatia din piata Peter Cardillo de Rockwell Global Capital, potrivit AFP.

Rezerva Federala americana (Fed) a anuntat miercuri ca mentine sprijinul exceptional acordat relansarii economice, precum si dobanda de referinta apropiata de zero, potrivit comunicatului Comitetului de politica monetara (FOMC), scrie AFP.

Fed va continua sa cumpere in fiecare luna titluri ale Trezoreriei si titluri ipotecare in valoare de 85 de miliarde de dolari, apreciind ca o inasprire a actualelor conditii "ar putea incetini ritmul relansarii economiei si a pietei muncii".

Aceasta decizie, la care s-a opus din nou in cadrul comitetului presedintele filialei din Kansas City, Esther George, a surprins analistii, care se asteptau la o modesta reducere a injectiei de lichiditati.

FOMC noteaza in comunicatul sau ca economia a progresat intr-un ritm "moderat", in loc de "modest", asa cum era descris in precedentul comunicat din iunie.