Wall Street a terminat pe rosu sedinta de marti, afectata de caderea actiunilor retelei sociale Twitter, care a antrenat si scaderea altori actiuni in industria IT, precum si de temerile legate de Ucraina: Dow Jones a pierdut 0,78% iar Nasdaq 1,38%, scrie AFP.

Potrivit rezultatelor definitive, Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 129,53 puncte, pana la 16.401,02, iar Nasdaq, cu dominanta tehnologica, a cazut cu 57,30 puncte pana la 4.080,76 puncte.

Indicele extins Standard & Poor's 500 a pierdut si el 0,90% sau 16,94 puncte, pana la 1.867,72 puncte.

Dupa ce au inceput sedinta in usoara scadere, indicii au intrat pe rosu in urma scaderii cotatiei actiunilor Twitter, care au inchis la minimul istoric.

Caderea a fost determinata de expirarea interdictiei de vanzare de actiuni pentru salariati si directori ai retelei sociale, impusa de la intrarea societatii pe bursa, in noiembrie, astfel incat actiunile au scazut cu aproape 18% in sedinta de marti.

"Nu am mai vazut un asemenea masacru", spune Gregori Volohin, de la Meeschaert Financial Services. Aproape "20% scadere pentru expirarea unei interdictii, este enorm", a apreciat acesta.

Prinse in siaj, titlurile Facebook si LinkedIn au scazut si ele cu 4,39% si, respectiv, 5,69%, la fel ca si cele ale Amazon (-4,09%), Tesla Motors (-4,31%) sau postul online de radio Pandora Media (8,94%).

"Twitter, este si un test. Daca angajatii vand in prima zi, acest lucru arata ca exista o neincredere in interiorul societatii" legata de valorizarea sa, considera Volohin.

Aceasta contra-performanta spectaculoasa a adus din nou in prim plan indoielile investitorilor legate de valoarea reala a intreprinderilor "tech".

In planul indicatorilor, deficitul comercial al Statelor Unite s-a redus marti sub efectul cresterii exporturilor, punand capat unei perioade de trei luni de agravare. Dar reducerea a fost sub asteptarile analistilor.