Bursa de la New York a inchis in crestere accentuata sesiunea de joi atingand noi recorduri, investitorii fiind incurajati de tonul bland al Bancii Centrale Europene si bazandu-se ca vineri vor fi facute publice cifre pozitive privind situatia locurilor de munca din SUA.

Dow Jones a crescut cu 0,40% sau 69.94 puncte la 17.554,47 puncte. S & P 500 a castigat 0,38 % sau 7,64 puncte si a inchis la 2.031,21 de puncte.

Si Nasdaq a avansat cu 0,38% (17.75 puncte) la 4.638.47 puncte.

"Faptul ca am ajuns la aceste niveluri reprezinta sperantele investitorilor ca piata locurilor de munca da dovada tot mai mult de o revenire clara", a remarcat analistul Gregori Volokhine de la Meeschaert Servicii Financiare.

Pe langa faptul ca se anticipeaza cife bune in raportul privind forta de munca in SUA, raport ce va fi dat publicitatii vineri, cererile saptamanale de somaj din SUA a scazut mai puternic decat era de asteptat, ramanand aproape de cel mai scazut nivel din ultimii 14 ani. In plus, productivitatea in SUA a crescut mai mult decat era de asteptat in al treilea trimestru, desi a incetinit comparativ cu trimestrul precedent, potrivit AFP