Wall Street a incheiat mixt sesiunea de joi ca urmare a anuntarii rezultatelor corporatiilor, investitorii preferand sa-si consolideze castigurile de miercuri, cand bursa americana a atins recorduri istorice: Dow Jones a crescut cu 0,16%, dar Nasdaq a pierdut 0,02%.

Dow Jones a crescut cu 32.40 puncte la 20.100,91 puncte, stabilind un nou record istoric.

Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a scazut cu 1.16 puncte la 5.655,18 puncte, iar S & P 500 a ramas practic neschimbat (0,07%) inchizand la 2.296,68 puncte.

O crestere mai mare decat se astepta a cererilor de somaj pe saptamana tracuta si mai ales o scadere brusca a vanzarilor pentru case noi in decembrie, au temperat elenul investitorilor. "Acest lucru ar putea fi primul semn ca, cresterea ratelor dobanzilor de la alegeri incoace, incepe sa afecteze cererea de locuinte", a afirmat Blerina Uruci de la Barclays, potrivit AFP.

Dow Jones, S&P si Nasdaq au atins cote record imediat dupa deschiderea sedintei de joi, coborand usor apoi de pe maxime.

Se estimeaza ca profiturile raportate de companiile listate vor creste cu 6,8% pentru trimestrul patru al anului trecut, cel mai mare avans din ultimii doi ani.

Dintre cele 104 companii componente ale S&P500 care au anuntat castigurile, aproape 70% au depasit asteptarile, potrivit Reuters.