Capitalizarea de piata a companiilor din componenta BET a crescut de opt ori in ultimii 20 de ani

de I.B.     HotNews.ro
Miercuri, 20 septembrie 2017, 0:36 Economie | Burse

BET (Bucharest Exchange Trading), indicele principal al pieţei de capital româneşti, a împlinit marţi 20 de ani de existenţă, iar în această perioadă capitalizarea de piaţă a companiilor din componenţa indicelui BET a crescut de opt ori, la 35 de miliarde de lei, a anunţat Bursa de Valori Bucureşti (BVB), potrivit news.ro.

Lansat de BVB pe 19 septembrie 1997, BET a fost primul indice dezvoltat şi totodată indicele de referinţă al pieţei locale de capital.

”Indicele BET şi-a început istoria în urmă cu 20 de ani de la un nivel de 1.000 de puncte, cu zece companii şi o capitalizare de 443 milioane lei. De-a lungul timpului, 36 de companii au fost incluse în BET. Astăzi, indicele principal se află la 8.000 de puncte, include 13 companii cu o valoare de piaţă de peste 35 miliarde de lei”, arată BVB într-un comunicat.

BET reflectă evoluţia celor mai tranzacţionate companii de pe Piaţa Principală a BVB, excluzând societăţile de investiţii financiare (SIF-uri).

Criteriul principal de selecţie a societăţilor incluse în indice este lichiditatea. Începând cu anul 2015, pentru selecţie se aplică şi criterii legate de transparenţa emitenţilor, calitatea raportărilor şi a comunicării acestora cu investitorii.

"Investitorii care au fost în piaţă de la început şi au crezut în dezvoltarea pieţei de capital româneşti au fost răsplătiţi cu randamente foarte bune. Indicele principal al bursei a crescut de peste patru ori din 2009 şi până în prezent, companiile din BET distribuind în ultimii ani dividende consistente. Indiferent de trendul pieţei, însă, cel mai important este ca investitorii să rămână activi la tranzacţionare, în căutare de noi oportunităţi,” a declarat Lucian Anghel, preşedintele BVB.


[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

73 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri