Bursa de la Madrid a crescut miercuri dimineata, dupa discursul de marti seara al liderului separatist catalan Carles Puigdemont, care a propus suspendarea unei ipotetice declaratii de independenta pentru a da o sansa dialogului cu Madridul. Indicele-vedeta al bursei de la Madrid, Ibex-35, a castigat 1.16%, crescand la 10.262,50 puncte, dupa ce marti scazuse cu 0.92%, relateaza AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Actiunile bancilor "si-au recapatat si ele culoarea", noteaza AFP: actiunile Banco Santander au crescut cu 1,52% pana la 5,69 euro, Caixabank cu 1,70%, pana la 4,12 euro si Banco Sabadell cu aproape 2%, pana la 1,69 euro.

"Separatistii catalani au facut un pas inapoi de la discursul lor de independenta unilaterala si par deschisi discutiilor cu Madrid", a declarat Ipek Ozkardeska, analist la London Capital Group.

Liderul separatist catalan Carles Puigdemont a propus marti suspendarea unei ipotetice declaratii de independenta pentru a da o sansa dialogului, fara a fixa insa niciun interval de timp. El nu a declarat explicit independenta regiunii spaniole, marginindu-se sa spuna ca isi asuma "mandatul potrivit caruia Catalonia trebuie sa devina un stat independent sub forma unei republici".