Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

10 privatizari AVAS pe bursa incep in ianuarie

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Miercuri, 23 ianuarie 2008, 10:22 Economie | Burse

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va selecta societati de servicii de investitii financiare (SSIF-uri) care sa intermedieze in aceasta luna vanzarea pe bursa a participatiilor statului detinute in cadrul a 10 emitenti, a anuntat, miercuri, institutia. Procesul de privatizare pe piata de capital se inscrie in obiectivul general al AVAS pentru 2008.

In ianuarie, AVAS intentioneaza sa selecteze societati de servicii de investitii financiare (SSIF-uri) care sa intermedieze vanzarea speciala la ordin pe bursa pentru participatiile statului detinute la sapte emitenti grupati in doua loturi de selectie. Este vorba de Fabrica de Scule Rasnov, UCM Resita, Silvania Forest Satu-Mare, Pieseauto Tulcea, Transgex Oradea, Turbomecanica Bucuresti si Iasitex Iasi.

Tot in aceasta luna, Autoritatea va selecta SSIF-uri pentru intermedierea unor oferte publice secundare de vanzare la un nou lot de emitenti la care AVAS detine participatii, printre care se numara Siraj AD Impex Iasi, Steaua Electrica Fieni si Avicola Iasi.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a privatizat prin metoda oferta publica secundara de vanzare pachetul de 88.905 actiuni detinut la societatea Retezat Sibiu. Oferta a fost intermediata de catre S.S.I.F. Romcapital Timisoara, societate selectata in conditiile legale in vigoare.

Oferta publica promovata la inceputul acestui an s-a incheiat cu succes, AVAS obtinand un pret de vanzare de 37,86 lei/actiune, respectiv un pret de 3,36 milioane lei pentru pachetul de actiuni reprezentand 29,9368% din capitalul social. Valoarea nominala a unei actiuni este de 2,5 lei, iar pretul mediu inregistrat pe B.V.B., in ultimul an, a fost de 18,921 lei/actiune.

Oficialii AVAS spun ca "procesul de privatizare pe piata de capital se inscrie in obiectivul general al AVAS pentru 2008 de trecere in proprietate privata a tuturor societatilor din portofoliu cu o situatie juridica clara si in cazul carora legislatia permite privatizarea, exceptie facand societatile din domeniul energiei, pana la definitivarea noii societati integrate pe verticala". Pentru realizarea acestui obiectiv, Autoritatea va fi sprijinita de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, de Bursa de Valori Bucuresti, de Asociatia Brokerilor si de Depozitarul Central.

Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU ​Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe: Timpul mediu de productie pentru un film documentar HBO este de patru ani, dar am avut si cazuri in care totul s-a intins pe o perioada de 10-14 ani

Hanka Kastelicova, producator executiv HBO Europe, discuta in cadrul unui interviu despre implicarea HBO in productia de filme documentare si numarul mic de cinematografe din Romania: "De exemplu, filmul Lumea Vazuta de Ion B., regizat de Alexandru Nanau, a primit un premiu Emmy. Am continuat cu Alexandru si am produs filmul Toto si surorile lui, film care a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarului european".
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Hanka Kastelicova

405 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi