Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) nu percepe timp de un an comisioane pentru admiterea ca participant la piata titlurilor de stat

de Dragos Comache     HotNews.ro
Marţi, 29 iulie 2008, 18:11 Economie | Burse

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) nu va percepe timp de un an calendaristic comisioane pentru admiterea ca participant la piata titlurilor de stat, in scopul de a stimula activitatea de tranzactionare pe piata a titlurilor de stat, conform unei hotarari a Consiliului Bursei. Dupa aceasta perioada, tariful pentru admiterea ca participant, cu acces exclusiv la piata titlurilor de stat este de 5.000 de lei, iar tariful anual aferent calitatii de participant la piata titlurilor de stat este de 1.500 lei pe an.

De asemenea, pentru a fi consecventi cu politica de aliniere a tarifelor si comisioanelor de tranzactionare la nivelul celor practicate de bursele vest-europene si pentru stimularea activitatii de tranzactionare pe piata titlurilor de stat, BVB a decis impunerea unui comision de 0,0009% din valoarea tranzactiei cu titluri de stat, pentru o valoare de tranzactionare mai mica de trei milioane de lei, dar nu mai putin de un leu si nu mai mult de 27 lei.

Pentru o valoare de tranzactionare mai mare de trei milioane de lei, comisionul este de 27 lei, plus 0,0004% aplicat la valoarea de peste trei milioane lei, dar nu mai mult de 90 lei.

Pentru "market makeri", BVB a decis oferirea unei reduceri de 30% fata de comisionul de tranzactionare general.

"Aceasta structura de comisioane este menita sa stimuleze pe baze competitive activitatea de tranzactionare a fiecarui segment de intermediari si investitori de tip retail sau institutionali", se mai arata in comunicatul BVB.

Titlurile de stat vor fi tranzactionate la BVB incepand din 4 august. Potrivit ministrului economiei si finantelor, Varujan Vosganian, vor fi tranzactionate 26 de serii de titluri de stat, obligatiuni cu cupon fix care nu au atins perioada de maturitate. Valoarea estimata a celor 26 de serii este de opt miliarde de lei.

Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

140 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi