Directorul general al SIF Oltenia, omul de afaceri Dinel Staicu, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca se va autosuspenda din functiile detinute in cadrul societatii. Staicu a acuzat ca s-a incercat destituirea sa prin „metode marsave“, adoptate de directorul general al SIF Moldova, Catalin Chelu.

„Cred ca o sa o fac. Cred ca ma voi autosupenda, pentru ca nu vreau sa spuna cineva ca ma ajuta aceasta functie sa ocolesc justitia“, a spus Dinel Staicu, citat de NewsIn.

Totodata, acesta a precizat ca dosarele penale intocmite de DNA in care este inculpat sunt tergiversate de zece ani. „Cele doua dosare treneaza de zece ani. Mai mult, se contrazic intre ele, cu toate ca au fost scrise de acelasi procuror. In ambele sunt acuzat ca am falimentat BIR, dar unul spune ca am preluat creantele si garantiile aferente, iar celalalt ca am preluat doar creantele. Recunosc faptul ca am preluat doar creantele, pentru ca garantiile nu le puteam obtine. Aceasta este cauza pentru care cele doua dosare treneaza“, a mai spus Staicu.

Directorul general al SIF Oltenia a adaugat ca nu doreste ca cele doua dosare de la DNA sa se prescrie si a cerut organelor competente sa continue cercetarile. „Mai este putin si dosarele vor fi prescrise. Eu nu vreau sa se prescrie! Eu vreau sa se continue, sa fie cercetat mai departe si sa fiu judecat. Nu vreau sa se spuna ca Dinel Staicu are ceva de ascuns“, a mai spus Staicu.

In luna noiembrie 2006, omul de afaceri craiovean, Dinel Staicu, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Acesta a inceput sa fie cercetat alaturi de fostul presedinte al Bancii Internationale a Religiilor, Ion Popescu, unul dintre principalii denuntatori ai fostului consilier guvernamental Fanel Pavalache.