Bursele asiatice sunt in crestere importanta marti, dupa anuntul unor interventii masive ale guvernelor europene si a celui american pentru ca investitorii sa-si recapete increderea in sistemul financiar.

Dupa ce in ultimele zile cunoscusera caderi dramatice, actiunile la bursele din Tokyo, Hong Kong, Seul si Sydney se apreciaza considerabil, dupa anuntul unor interventii masive ale guvernelor europene si a celui american pentru ca investitorii sa-si recapete increderea in sistemul financiar.

Astfel, bursa japoneza a inchis sedinta de marti in crestere record cu 14,15%, investitorii salutand actiunile guvernelor din mai multe tari pentru iesirea dn criza financiara.

Astfel, Indicele Nikkei 225 a castigat 1.171,14 puncte pana la 9.447,57 puncte, scrie AFP.

Vineri, bursa de la Tokyo incheiase in scadere cu 9,62% dupa o saptamana negra (-24,33%), iar ieri sedinta nu s-a deschis pentru ca a fost zi de sarbatoare.

Indicele principal al bursei de la Seul a crescut cu 5,1% la fel cu cel al bursei din Hong Kong, iar la Singapore cresterea a fost de 5,04% la inceputul sedintei de tranzactionare de marti, scrie AFP.

La bursa din Sydney cresterea a fost de 5%.

Bursa americana a cunosut luni o revenire spectaculoasa, atat indicele Dow Jones cat si Nasdaq urcand cu peste 11 procente.