Bursa din New New York a inchis in scadere marti, dupa ce o serie de mari companii americane si europene si-au anuntat rezultatele financiare trimestriale si pe fondul comentariilor foarte prudente privind activitatea economica in urmatoarele luni.

Indicele Dow Jones Industrial s-a depreciat 231.77 de puncte, sau 2.50%, pana la valoarea de 9033.66 de puncte. Indicele S&P 500 a scazut 30.35 puncte, terminand ziua la 955.05 de puncte, in timp ce Nasdaq Composite a pierdut 73.35 de puncte, pana la 1696.68 de puncte.

Indicii bursei din New York au cunoscut aprecieri semnificative luni, pe fondul unei imbunatatiri a pietei creditului dupa reducerea Libor, rata la care se imprumuta bancile intre ele, si in asteptarea celui de-al doilea plan privind relansarea economica a Statelor Unite.

Aprecierea a fost stopata insa marti dupa ce numeroase societati comerciale si-au publicat rezultatele, dar mai ales pe fondul previziunilor relativ negative pentru lunile urmatoare.

"Numeroase societati care si-au publicat rezultatele au adoptat un ton prudent in ceea ce priveste perspectivele. Texas Instruments, spre exemplu, a vorbit de o cerere in scadere, in timp ce American Express a subliniat cheltuielile in scadere ale clientilor sai", a explicat Patrick O'Hare, de la Briefing.com.