Industria serviciilor din Marea Britanie a scazut pentru a noua luna consecutiv in ianuarie, indicele acesteia crescand la 42,5, peste asteptarile de 40,3 si valoarea de 40,2 de luna trecuta. Intr-un raport separat, Institutul National pentru Cercetare Economica si Sociala a estimat ca economia Marii Britanii se va contracta cu 2,7% in 2009, datorita in principal reducerii creditarii care va avea efecte negative asupra dezvoltarii economice.

Banca Angliei ar putea anunta maine o noua reducere a dobanzii de referinta de la valoarea curenta de 1,5%, dupa ce a inceput deja o politica de achizitie de active financiare in incercarea de a debloca pietele de credit.

Vanzarile de retail din Europa au suferit o scadere mai mare decat cea estimata in decembrie, alimentata si de reducerea increderii populatiei care in ianuarie a atins cea mai joasa cota de dupa 1999. Nivelul vanzarilor din zona euro a scazut cu 1,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dupa o reducere cu 2,6% in noiembrie, continuand o serie negativa ajunsa deja la a saptea luna.

Moneda europeana a scazut cu 0.7% la publicarea rezultatelor.