Majoritatea pietelor europene au inchis in crestere sesiunea de azi, extinzandu-si avansul saptamanal la cel mai mare nivel de la inceputul acestui an. Sectorul financiar a fost din nou motorul acestor cresteri, la fel ca in intreaga saptamana, Bank of America alaturandu-se azi bancilor Citigroup si JP Morgan care si-au anuntat deja profitabilitatea pentru primele doua luni ale anului.

Deutsche Bank a crescut azi cu 9,91%, urcand avansul saptamanal la aproape 20%, in timp ce HSBC si Credit Suisse s-au apreciat cu aproape 7%. De asemenea, companiile miniere au avut o evolutie foarte buna, atat azi cat si in restul saptamanii. BHP Billiton, Rio Tinto si Xstrata au inregistrat cresteri saptamanale de peste 14%.

Producatorii de automobile au fost in centrul atentiei prin diferite posibilitati de fuziuni si colaborari, ultima dintre aceste variante fiind lansata azi de un cotidian italian si vizeaza Fiat si Peugeot. Banca Angliei a inceput procesul de infuzie a lichiditatii in sistem cumparand bonduri guvernamentale. Kate Barker, membru in board-ul BoE, a declarat azi ca decizia de a cumpara active cu bani nou creati este necesara pentru a preveni deflatia si inrautatirea rapida si severa a economiei Marii Britanii.