Bursa japoneza a deschis sedinta de luni in scadere cu 0,37%. Potrivit agentiei France Presse, indicele Nikkei a pierdut 33,76 puncte, ajungand la nivelul de 8.930,35 puncte.

UPDATE: La finalul sedintei, indicele Nikkei a inregistrat o scadere de 0,44%. La randul sau, indicele Topix a inregistrat o crestere de 0,35%, ajungand la valoarea de 848,97 puncte.

Petrolul se ieftineste

Pretul petrolului era in scadere, luni, la bursele asiatice, potrivit agentiei France Presse. Un baril de petrol "light sweet crude" cu livrare in luna mai s-a ieftinit cu 46 de centi, ajungand la valoarea de 51,78 dolari. Pretul unui baril de petrol Brent, din Marea Nordului, a scazut cu 11 centi si a atins nivelul de 53,95 dolari.

Aceasta ieftinire are loc in contextul in care ministrul iranian al petrolului, Gholamhossein Nozari, a declarat ca pretul petrolului ar putea urca la 60 de dolari/baril in al treilea trimestru al anului. El a facut apel catre cele 12 state membre ale Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) si ceilalti producatori, pentru a coopera mai bine pentru stabilizarea pietei petrolului.

Textul se actualizeaza