Conducerea SIF Moldova a suspendat drepturile de vot ale actionarilor ce actioneaza in mod concertat si depasesc 1% din capitalul social al emitentului, se arata comunicat al companiei. Actionarii SIF Moldova au fost convocati in perioada 24-25 aprilie in cadrul adunarii generale in care vor fi alesi sapte administratori.

Astfel, SIF Moldova a decis suspendarea drepturilor de vot aferente actiunilor ce depasesc pragul de 1% din capitalul social al SIF Moldova SA, pentru detinerile ING Luxembourg.

De asemenea, societatea a mentinut prezumtia de actiune concertata a persoanelor care actioneaza impreuna cu Catalin Chelu in raport cu SIF Moldova, nominalizate intr-un atestat al CNVM din 13 noiembrie 2008, si a decis ca exista un grup de persoane care actioneaza concertat cu PSV Company.

Potrivit NewsIn, pentru sefia SIF Moldova si-au depus candidatura actualul presedinte director general Costel Ceocea, precum si patru administratori din actuala echipa de conducere: Matei Alexandru, Liviu Claudiu Doros, Sorin Mihail Turtoescu si Dumitru Bontas. Pe langa acestia, mai candideaza Morosan Iosefina, Andrei Elena, Bogdan Eugen, Andreica Marin, Nastase Monica, Nicu Tapalaga, Aurel Saramet si Emilian Badica.

Marti, conducerea SIF Banat Crisana a limitat la 1% drepturile de vot ale actionarilor care actioneaza concertat cu Banca Transilvania sau Catalin Chelu pentru adunarea generala din data de 24 aprilie, in care vor fi alesi noii administratori ai societatii. Totodata, au fost limitate la 1% si drepturile de vot ale Broadhurst Investment Limited, care detine 1,189% din capitalul SIF-ului.