Adunarile generale ale actionarilor (AGA) de la toate cele cinci societati de investitii financiare (SIF), programate pentru vineri, au fost reprogramate pentru ziua de sambata, din lipsa de cvorum. In cadrul sedintelor AGA ale SIF Muntenia, SIF Moldova, SIF Transilvania, SIF Oltenia si SIF Banat-Crisana, urmau sa fie desemnati noii administratori ai societatilor, pentru un mandat de inca patru ani, informeaza NewsIn.

Potrivit reglementarilor, pentru ca actionarii sa poata lua hotarari in AGA, trebuie sa intruneasca un cvorum minim de 50% plus unu din totalul drepturilor de vot. La niciunul dintre SIF-uri nu a fost intrunit acest cvorum, motiv pentru care adunarile vor fi convocate, din nou, sambata, cand deciziile vor fi luate numai de actionarii prezenti, cvorumul nemaifiind o conditie.

Adunarea generala a actionarilor SIF Banat-Crisana (SIF1) nu a intrunit cvorumul la prima convocare de vineri, fiind prezenti actionari cu circa 27% din totalul drepturilor de vot, urmand ca intalnirea sa fie reluata sambata, a declarat Ion Stancu, administrator la SIF1.

Prima convocare a AGA SIF Oltenia (SIF5) nu a intrunit cvorumul, in conditiile in care au votat actionari care detineau doar 10,68% din capitalul social, a declarat Tudor Ciurezu, vicepresedintele SIF Oltenia. Mai multi actionari ai SIF Oltenia (SIF5) vor avea drepturile de vot suspendate in cadrul adunarii generale pentru un numar de 53,95 milioane de actiuni, reprezentand 9,3% din capitalul social al societatii de investitii.

Adunarea generala a SIF Transilvania (SIF3) nu a intrunit cvorumul la prima convocare de vineri, fiind prezenti actionari cu 33,63% din drepturile de vot, urmand ca intalnirea sa fie reluata sambata, a declarat Mihai Fercala, presedintele SIF Transilvania. Pentru AGA de sambata, conducerea SIF Transilvania a limitat drepturile de vot ale lui Andrei Siminel, deoarece se presupune ca actioneaza concertat cu fondul de investitii pe care il administreaza, Broadhurst Investment, dar si cu firma Cocor si alti doi actionari.

Cvorumul la prima convocare a adunarii generale a actionarilor SIF Moldova (SIF2) a fost de 28,7%, alegerea unei noi conduceri fiind amanata astfel pana sambata, a declarat Matei Alexandru, director in Comitetul de Directie al societatii. Actionarii SIF Moldova au fost convocati in 24/25 aprilie in cadrul adunarii generale in care isi vor alege sapte administratori din 13 candidati inscrisi.

Adunarea generala a actionarilor SIF Muntenia (SIF4) nu a intrunit cvorumul la prima convocare, in timp ce la a doua convocare ar putea vota actionari cu doar 11% din drepturile de vot, a declarat Pavel Petre Szel, presedintele SIF Muntenia. "Cred ca 50% din drepturile de vot nu se vor aduna mult timp de acum inainte. Pentru maine mizam pe circa 9% de voturi prin corespondenta si probabil vor mai veni in mod direct actionari cu 1-2% din drepturile de vot", a spus presedintele SIF Muntenia.