Actiunile Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services au deschis pe plus sesiunea bursiera de luni, dupa ce, vineri, au fost suspendate de la tranzactionare inaintea publicarii anuntului privind vanzarea de catre Dinu Patriciu a participatiei pe care o mai detinea la grupul Rompetrol. Astfel, dupa primele 30 de minute de tranzactionare, titlurile Rompetrol Rafinare cresteau cu 2,89%, la 0,0463 lei, iar cele ale Rompetrol Well Services avansau cu 2,51%, la 0,3680 lei.

Transferurile cu actiuni Rompetrol Rafinare insumau 126.465 lei, iar cele ale celeilalte companii membre a grupului Rompetrol listata la BVB aveau un rulaj de 5.780 lei. Valoarea totala a tranzactiilor realizate pe piata reglementata a BVB se ridica la 832.231 lei.

La nivelul intregii piete, indicii BVB inregistrau cresteri usoare dupa primele 45 de minute de tranzactionare, exceptie facand sectorul societatilor de investitii financiare.

Astfel, BET-C, indicele compozit al BVB, crestea cu 0,04%, iar indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate, se aprecia cu 0,43%. BET-FI, indicele celor cinci societati de investitii financiare, era singurul indice care a scazut fata de valoarea de referinta, valoarea acestuia fiind cu 0,62% mai mica decat cea de vineri.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri listate la BVB, urca cu 0,02%, iar BET-NG, indicele care reflecta evolutia companiilor energetice, castiga 0,82%.