Indicii Bursei de Valori București au avut astazi o evoluție mixta, cu creșteri la inceputul zilei urmate de scaderi pana spre -1%. Variațiile la inchidere au fost cuprinse intre -0.11% (BET-FI) și -0.77% (BET-NG). Indicele BET al pieței a scazut cu 0.48% in urma declinului acțiunilor companiilor petroliere și a celor ale Impact. In indicele BET NG, care a inregistrat astazi cel mai mare declin, doar Rompetrol Well Services a inchis sesiunea de tranzacționare in creștere. Lichiditatea pieței s-a mentinut in limitele scazute care au devenit obișnuite in ultima perioada, doar acțiunile Banca Transilvania realizand tranzacții in valoare de peste 1 milion de RON.

Totalul acțiunilor tranzacționate pe secțiunea BVB s-a ridicat la valoarea de 6.83 milioane RON, in timp ce pe secțiunea RASDAQ tranzacțiile au totalizat 165 de mii de RON.

OMV, acționarul majoritar al Petrom, a anunțat astazi ca nivelul vanzarilor de gaze naturale din trimestrul al doilea realizate de Petrom a fost in scadere cu 27% fața de anul trecut. De asemenea, nivelul producției de hidrocarburi a companiei a fost la randul sau in scadere cu 4.6%. Acțiunile SNP Petrom au scazut astazi cu 1.24% pana la 0.2380 RON, dupa ce inregistrasera un minim al zilei de 0.234 RON.