Jurnalul bursier WBS - Bursele europene inchid in crestere, realizand cel mai abrupt avans saptamanal din acest an

de WBS     WBS Holding
Vineri, 17 iulie 2009, 23:23 Economie | Burse

 documente
(17 Iul 2009) PDF, 122KB
Piețele europene au continuat sa creasca astazi, realizand cel mai abrupt avans saptamanal din acest an, ajutate de interpretarile date de presa unor declarații ale lui Nouriel Roubini cu privire la iminența finalului recesiunii actuale. DAX, indicele pieței din Frankfurt, a avansat cu 0,4% aducand creșterea saptamanala la un impresionant 8,8%; AEX, indicele pieței olandeze, a reușit o creștere saptamanala de 9,5%. Cea mai slaba performanța a fost realizata de indicele londonez FTSE, al carui avans de 0,62% de astazi a ridicat creșterea saptamanala la doar 6,3%.

Țarile din zona euro au inregistrat in mai a doua luna de excedent comercial in urma scaderii nivelului importurilor mai mult decat cea a exporturilor. Volumul exporturilor a suferit o scadere sezoniera de 2,7%, fața de aprilie, in timp ce importurile au scazut doar cu 2,8%.

Acest lucru a dus la un nivel al excedentului comercial de 800 de milioane de euro, conform datelor publicate de biroul de statistica din Luxemburg. Pentru primele patru luni ale anului, exporturile catre Marea Britanie, SUA și China au scazut cu 27%, 22%, respectiv 8%.


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

129 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version