Indicii bursieri europeni au inregistrat scaderi modeste astazi, ca urmare a stirilor negative venite din sectorul financiar. UBS AG, cea mai mare banca elvetiana dupa active, a raportat a treia pierdere trimestriala la rand, iar divizia de management al averilor a avut retrageri nete din partea clientilor de 22,3 miliarde CHF.

De asemenea, Deutsche Bourse, cea mai mare bursa europeana ca valoare de piata, a afisat un profit trimestrial sub asteptari, pe fondul scaderii volumului de tranzactii pentru actiuni si instrumente derivate.

Si actiunile din industria de automobile s-au aflat astazi in scadere, producatorul german BMW raportand un profit trimestrial in scadere cu 76% In SUA, vanzarile de case ce au avut deja un proprietar au crescut in luna iunie cu 3,6%, peste asteptarile analistilor, in medie de 0,7%.

Aceasta este a cincea luna consecutiva in care indicatorul economic se afla in crestere. Tot in SUA, veniturile personale ale populatiei s-au aflat in scadere cu 1,43% in luna iunie.