Piețele europene au scazut astazi, in urma știrilor macroeconomice mixte din Uniune și a celor negative din SUA care au dus la un declin pronunțat dupa-amiaza. Sectoarele de producție industriala și servicii ale țarilor din zona euro au inregistrat in iulie cel mai redus ritm de scadere din ultimul an, indicele compozit al acestora publicat de Markit Economics avansand de la 44,6 in iunie la 47 (valorile sub 50 reprezinta contracții).

Sub-indicii corespunzatori activitaților de servicii și de producție au atins valorile de 45,7, respectiv 46,3, fața de 44,7 și 42,6 in luna trecuta. In paralel, un raport al biroului de statistica din Luxemburg a indicat ca vanzarile retail din zona euro au scazut in iunie cu 2,4% fața de aceeași luna a lui 2008, o scadere mai mica decat cea de 3% din mai, dar peste așteptarile de -2.2% ale analiștilor.

In Marea Britanie, producția industriala a crescut in iunie cu 0,4%, mai mult decat așteptarile de 0,1%, ajutata de o creștere cu 13,5% a producției de vehicule cu motor. De asemenea, un raport al diviziei Halifax a Lloyds banking Group a indicat o creștere cu 1,1% a prețului mediu al locuințelor in iulie, de aproape doua ori mai mult decat estimarea medie de 0,6% a economiștilor.