Piețele europene au scazut astazi, influențate de speculațiile cu privire la posibila eliminare a masurilor de stimulare economica dupa ce China a raportat cel mai rapid ritm de creștere din ultimul an. Rezultate macroeconomice dezamagitoare din Europa au contribuit la declin, deși acesta a fost atenuat de anunțurile pozitive cu privire la economia americana.

Nivelul vanzarilor retail din Marea Britanie a stagnat in mod neașteptat in septembrie pentru a doua luna consecutiv, in condițiile unei așteptari medii a analiștilor de creștere cu 0.5%. Fața de aceeași luna din 2008, nivelul vanzarilor a crescut cu 2.4%. Nivelul vanzarilor la alimente și produse textile a scazut cu 0.1%, respectiv 0.5% fața de luna august, aceasta fiind compensata de creșterea cu 0.5% a vanzarilor magazinelor nespecializate și cu 0.3% a celor de produse casnice.

Riskbank, banca centrala a Suediei, a menținut dobanda de referința la valoarea record de 0.25%, in linie cu așteptarile economiștilor. economia Suediei este in continuare afectata de recesiune, nivelul șomajului crescand in septembrie la 8.3% de la 8% in august.