Indicii bursieri europeni si-au continuat cresterea astazi, pe fondul activitatii M&A si a inceperii unei noi saptamani de raportari pentru companiile americane. Indicele Dow Jones Stoxx 600 a crescut cu 0,79%, atingand un nou maxim anual. Cu toate acestea, indicii vest-europeni se afla in continuare sub nivelurile inregistrate inaintea falimentului Lehman Brothers.

Desi indicele german DAX a cunoscut astazi o apreciere de aproape 1%, un raport al centrului ZEW pentru cercetare economica a aratat ca increderea investitorilor a scazut in Germania pentru a patra luna la rand, la valoarea de 47,4 de la 50,4 in luna decembrie. Analistii estimau in medie o scadere usoara, pana la valoarea de 50.

Activitatea de M&A a revenit in prim plan astazi, managementul companiei Cadbury acceptand a doua oferta facuta de Kraft, dupa ce o serie de competitori s-au retras din cursa pentru achizitia companiei.

In Germania, actiunile Salzgitter au avut cea mai buna evolutie dintre componentii indicelui DAX, dupa ce Deutsche Bank a marit recomandarea pentru acestea de la „hold” la „buy”.